واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: صیادان گیلانی در انتظار آرام شدن خزر انزلی - ایرنا- چند روزیست خزر توفانی است و چهار هزار صیاد گیلانی چشم به راه آرام شدن دریا هستند، گرچه از ابتدای فصل صید که از 20 مهر در بیشتر نقاط گیلان آغاز شده تاکنون 10روز کولاک بوده اما ماهیگیران همچنان در کومه های خود بر لب ساحل در انتظار هستند.
در انتظار آرام شدن دریایی که منبع اصلی معیشت ماهیگیران گیلانی است که شش ماه از سال را برای کسب روزی با موج و باد و سرما دست و پنجه نرم می کنند.
از سویی، کولاک و موج هایی که ارتفاعشان به سه متر می رسد مزید بر علت گرانی ابزار صیادی مثل تور( بافته )، قایق موتوری ، کرجی ، طناب و سایر نهاده ها، تعمیرات ، سوخت ، کاهش صید و بالا بودن حق بیمه ، کمر صیادان گیلانی را زیر بار مشکلات خم کرده است.
با این حال، حاصل دو هزار و 800 بار پره کشی صیادان از ابتدای فصل صید امسال تاکنون تنها 267 تن ماهی بوده از این مقدار 240 تن کفال ماهیان ارزان قیمت و تنها 21 تن ماهی سفید بوده است.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی های صیادی پره گیلان در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: از ابتدای فصل صید حدود 10 روز کولاک داشتیم ، صید ضعیف است و غالب صید کفال ماهیان هستند که قیمت آنها در بازار پایین است.
"یونس رمضانی " با اشاره به فعالیت چهارهزار و 50 صیاد در قالب 51 تعاونی در گیلان اظهار کرد: روزهایی هم که کولاک نداشتیم صید ما ضعیف بود.
وی خاطرنشان کرد: شرایط اقلیمی، بروز بیماری در کفال ماهیان (گونه غالب صید در پاییز) از سال 82 و کاهش این ماهی و اخبار منتشره در مورد بیماری زا بودن و در نتیجه کاهش قیمت این ماهی و بالا بودن حق بیمه (192 هزار تومان در ماه) جامعه صیادی را مستاصل کرده است.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی های صیادی پره در گیلان بالا بودن مشکل اساسی را بالا بودن تراکم صیادان و چاره کار را تعدیل می داند .
به گفته وی برای اقتصادی شدن صید در استان گیلان بر اساس مصوبه ، 30 شرکت تعاونی صیادی باید بماند و بقیه تعدیل و از چرخه صید خارج شوند .
رمضانی یاداور شد: بر اساس مصوبه سال 87 قرار بود 10 درصد حق بیمه صیادان را دولت و 17 درصد را جامعه صیادی پرداخت کند که متاسفانه تاکنون عملی نشده است .
مدیرعامل اتحادیه تعاونی های پره گیلان یادآور شد: در قالب طرح تعدیل شرکت های تعاونی صیادی پره نیزسال 90 ، 10 میلیارد تومان پرداخت شد که هفت میلیارد و 200 میلیون تومان سهم گیلان و بقیه سهم گلستان و مازندران بود .
به گفته وی از این محل چهار شرکت تعاونی با 325 صیاد از چرخه صید خارج شدند و قرار شد مابقی اعتبارات به تدریج پرداخت شود .
ماهیگیری از ابتدای تاریخ انزلی مهمترین شغل مردم این خطه بوده است. اما امروز مشکلات عدیده این حرفه و شاغلان آن را تهدید می کند. مشکلات این صیادان تنها موج و باد و سرما نیست؛ تعداد زیاد ماهی گیران، صید بی رویه، آلودگی آب و کاهش ذخایر ماهیان این شغل سخت و زیان آور را تقریبا غیر اقتصادی کرده است.
با توجه به تغییرات اقلیمی ، پیش بینی ها حاکی از زمستانی سخت و دریایی مواج در پاییز و زمستان امسال است .
صیادان گیلانی که اغلب آنها اکنون سالخورده اند علاوه بر توکل به خدا و چشم امید به خزر در انتظار حمایتهای دولتی برای گذران مناسب سالهای پایانی حرفه خود و آسایش خانواده هایشان در هنگام بازنشستگی و یا از کار افتادگی هستند.ک/3
620/ 603
14/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]