تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 29 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):بنده به ايمان ناب نرسد، مگر آن كه شوخى و دروغ را ترك گويد و مجادله (بگومگو) را رها كن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860520185




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چه کسانی از کاهشی شدن نفت بیشتر نگرانند؟


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:



چه کسانی از کاهشی شدن نفت بیشتر نگرانند؟
متحدان آمریکا در حوزه خلیج فارس از پول نفت برای سرپا نگه داشتن حکومت های متزلزلی مانند مصر و اردن استفاده می کنند اما سرازیری تند قیمت نفت می تواند این شاهراه حیاتی را به خطر اندازد.



به این مطلب امتیاز دهید

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز به نقل از فارن پالسی، از میان تمام کشورها، مصر نگاه نگرانی نسبت به روند نزولی قیمت نفت دارد.

به نظر می رسد عواملی که وارد بازار نفت شدند و قیمت آن را نسبت به تابستان یک چهارم کاهش دادند، در این بازار جا خوش کرده اند. بانک های بزرگ سرمایه گذاری مانند گلدمن ساچ و بارکلیز پیش بینی خود در مورد قیمت سال آینده نفت را کاهش داده اند. وود مک‌کنزی، تحلیل گر انرژی روز سه شنبه گفت اقتصاد کساد می تواند قیمت پایه نفت را حدود 80 دلار در هر بشکه نگه دارد مگراینکه اوپک تولید خود را کاهش دهد. این یعنی افت قیمت نفت طی چهار ماه اخیر یک اشکال نیست بلکه ویژگی بازارهایی با عرضه بیش از اندازه است.

این خبر برای برخی تولیدکنندگان دست و دل باز نفت به خصوص برای عراق، ایران، روسیه و ونزوئلا که اقتصاد ناهموارشان نیازمند قیمت بالاتر نفت به منظور متوازن سازی بودجه است، چندان خوب نیست. اما سوال اینجا است که تداوم افت قیمت نفت چطور بر کشورهای برادر به خصوص کشورهای نفتی ثروتمند حوزه خلیج فارس تاثیر خواهد داشت.

دو مسئله وجود دارد که باید به آنها دقت کرد. نخست، کشورهایی که دارای الزامات داخلی زیاد و پرهزینه ای مانند یارانه هنگفت بخش انرژی و مخارج اجتماعی هستند که می تواند کمینگاه نوعی نارضایتی عمومی باشد که سال ها در کشورهای همسایه تشدید شد و بهار عربی را منجر شد.

اگر قیمت نفت به سقوط خود ادامه دهد، کشورهای حوزه خلیج فارس همچنین قادر به تامین هزینه های هنگفت کمک خارجی به کشورهای متزلزل در خاورمیانه و شمال آفریقا مانند مصر و مراکش که از ذخایر بی انتهای نفت و گاز بهره نبرده اند، نخواهند بود. کشورهای ثروتمند حاشیه خلیج فارس در برخی موارد دهه ها است که همسایگان دور خود سرپا نگه داشته اند، هم برای دور نگه داشتن نفوذ بیش از حد اروپائیان و هم برای اطمینان از ثبات سیاسی در منطقه ای که به لحاظ تاریخی فاقد آن است.

این مسئله سلامت مالی کشورهای حوزه خلیج فارس را به مسئله جدی قاهره، رباط و عمان تبدیل می کند—به خصوص از زمانیکه اقتصاد خاورمیانه حتی پیش از افت قیمت نفت با مشکل روبرو شده بود. مسئله ای که مصر و دیگر کشورها را تا اندازه ای تسلی می دهد این است که کشورهای مهم حوزه خلیج فارس هنوز در پول غلت می خورند و البته این پول دست کم فعلا تنها برای اولویت های مخارجی داخلی و خارجی کافی است.

صندوق بین المللی پول روز دوشنبه اعلام کرد خاورمیانه و شمال آفریقا یک سال دیگر رشد ناامیدکننده را در پیش خواهد داشت و هشدار داد که حتی اقتصادهای شکوفایی مانند عربستان نیز در صورت تداوم کاهش قیمت نفت تا سال آینده با کسری بودجه روبرو خواهند شد. صندوق بین المللی پول همچنین اعلام کرد قیمت پائین نفت برای کل کشورهای حوزه خلیج فارس 175 میلیارد دلار از مازاد مالی پیش بینی شده شان را از بین می برد.

کشورهای منطقه مجبور می شوند یارانه های انرژی خود را که سالانه میلیاردها دلار برای دولت هزینه دارد، کاهش دهند. در واقع کشورهای ضعیف منطقه همین حال هم چنین مسیری را در پیش گرفته اند. مصر، مراکش، اردن و تونس همگی اخیرا برنامه هایی برای کاهش یارانه های بخش انرژی اعلام کرده اند تا پول خود را پس انداز کنند. حال حتی کشورهای ثروتمند نیز اقدامات مشابهی را در دستور کار دارند.

اما در این میان یک خطر بالقوه دیگر نیز برای منطقه وجود دارد. فشارها در کشورهای نفتی منطقه می تواند روند کمک های سخاوتمندانه خارجی که عربستان، امارات و دیگران بر سر مصر، اردن و مراکش می ریختند تا را متوقف کند.

سال ها است که ریاض و دیگر پایتخت های ثروتمند این حوزه به صورت میلیاردی به کشورهای منطقه کمک می کنند. از زمان سقوط صدام حسین در سال 2003، اردن به طور روزافزونی نسبت به کمک های عربستان اطمینان یافته است و اردن و مراکش سال گذشته هر کدام دو میلیارد و 500 میلیون دلار کمک مالی دریافت کردند تا اقتصادشان را توسعه دهند و با بیکاری مبارزه کنند تا بتوانند بر پادشاهی خود حکمرانی کنند. کشورهای حوزه خلیج فارس به خصوص با اردن سخاوتمندانه برخورد می کنند چراکه سعی دارند به این کشور که صدها هزار پناهنده فراری از وحشی گری های داعش در سوریه و عراق را پناه داده، کمک کنند.

شاید مهم تر از آن کمک مالی است که عربستان و امارات از زمان سرنگونی محمد مرسی به دامن مصر ریخته اند تا عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر را سرپا نگه دارند. این دو کشور متعهد شده اند که برای حفظ اقتصاد مصر به طور مشترک 20 میلیارد دلار به این کشور تزریق کنند و تاکنون حدود 17 میلیارد دلار به صورت نقدی یا تولیدات نفتی به این کشور بخشیده اند.

خزانه سرشار خلیج فارس که از حدود یک دهه قیمت بالای نفت سود برده، خبری خوب برای سیسی محسوب می شود. شش کشور شورای همکاری خلیج فارس-بحرین، کویت، عمان، عربستان، قطر و امارات- دارای 750 میلیارد دلار ذخیره هستند. این کشورها از ذخایر نفتی بسیار و هزینه اندک استخراج نفت بهره می برند.

آنها به خوبی می دانند که مصر بزرگتر از آن است بخواهند اجازه دهند سقوط کند و به همین دلیل خود را متعهد به حمایت از این کشور می دانند./  فرارو/110
 




۰۹/۰۸/۱۳۹۳ - ۱۶:۳۵




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن