واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مشاور عالی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری : برخی نهادها برداشت چوب ازجنگل های شمال را بدون تعهدات انجام می دهند ساری - ایرنا - مشاور عالی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری گفت: برخی نهاد ها برداشت چوب از جنگل های شمال را بدون انجام تعهدات خود انجام می دهند.
به گزارش ایرنا،"عبدالغفار شجاع" روز چهارشنبه در همایش ملی مدیریت جنگل های شمال ایران در دانشگاه کشاورزی و منایع طبیعی ساری افزود: امروز وضعیت برداشت چوب از جنگل بسیار نگران کننده است و دولت یازدهم به رغم فشارهای وارده مصوبه ممنوعیت برداشت چوب از جنگل های شمال را مطرح کرده است.
به گفته وی اگر مصوبه دولت در ممنوعیت برداشت چوب بدرستی اجرا نشود به جنگل های ایران خیانت خواهد شد.
وی با اشاره به این که دولت به رغم تمامی مشکلاتی که در تامین اعتبار دارد به چهار مقوله منابع طبیعی، کشاورزی ، مراتع و آبخیزداری و جنگل بانی اهتمام ویژه ای دارد اظهار داشت : امروز خشکسالی و کمبود آب به عرصه های منابع طبیعی خسارت جدی وارد کرده است.
شجاع به معضل قاچاق چوب در گذشته اشاره و اضافه کرد: به دلیل عدم مدیریت صحیح و استفاده از غیر متخصصان ، عرصه های منابع طبیعی و جنگل های شمال از نظر مساحت به شدت کاهش یافته است.
مشاور عالی معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری خاطرنشان کرد : خروج جنگل نشینان و دام از جنگل از جمله طرح هایی است که در گذشته به درستی اجرا نشده است و به همین دلیل متاسفانه تعداد جنگل نشینان و ورود دام به این عرصه های طبیعی بیشتر شده است.
شجاع به اهمیت رعایت قوانین و مقررات در بهره برداری علمی از جنگل اشاره کرد و افزود: دولت برای برداشت علمی از جنگل نیاز به همکاری و مشارکت استادان منابع طبیعی دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به کمبود آب های مرزی و خشک شدن سه چهارم دریاچه ارومیه اشاره کرد و گفت: دولت یازدهم برای جبران خسارت این دریاچه امسال یکهزار و 465 میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده است.
وی ادامه داد: در دولت گذشته به منظور مشروب کردن زمین های خشک ، سطح اراضی کشاورزی این استان از 160 هزار هکتار به 540 هزار هکتار افزایش یافته است.
وی تصریح کرد : این اقدام با انجام سد سازی های بدون کارشناسی روی رودخانه ها و تغییر مسیر آب به دریاچه ارومیه صورت گرفت که امروز شاهد فاجعه زیست محیطی در این دریاچه هستیم.
وی به کاهش فروش نفت و عدم بازگشت پول در دولت یازدهم اشاره کرد و یادآور شد: رییس جمهوری در حالی به حفظ منابع طبیعی اهمیت می دهد که کمتر از 800 هزار بشکه نفت در روز به فروش می رسد که بازگشت پول از محل این فروش، بسیار اندک است.
مشاور عالی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری اظهار امیدواری کرد با برگزاری این همایش حفاظت از جنگل ها با ارایه نظرات کارشناسی استادان دانشگاه مرتفع شود.
روش های جنگلداری و شیوه های جنگل شناسی متناسب با توان اکولوژیک، وضعیت طبیعی و اجتماعی - اقتصادی جنگلهای شمال کشور، تاثیرات بیولوژیک (جنگل شناسی) اجرای طرح های جنگلداری در نیم قرن اخیر، الگوهای موفق حفاظت، احیا، توسعه و بهره برداری در قالب طرح های جنگلداری و وضعیت عرصه و منابع در مناطق خارج از طرح های جنگلداری از نظر حفاظت از محورهای این همایش دو روزه اعلام شد.
یک میلیون و 691 هزار هکتار برابر با 70 درصد مساحت استان مازندران را عرصه های طبیعی تشکیل می دهد که از مجموع مساحت عرصه های طبیعی استان یک میلیون 187هزار هکتار زیر پوشش منطقه ساری است که 794هزار هکتار آن جنگل ، 387هزار هکتار مرتع و پنج هزارو 500هکتار هم پارک های جنگلی است.
جنگل های واقع در نیمرخ شمالی رشته کوه البرز که در پهنه ای به طول 800 کیلومتر و به عرض 20 تا 70 کیلومتر، از آستارا در شمال استان گیلان تا گُلی داغ در شرق استان گلستان امتداد دارد، اغلب به نام جنگل های شمال شناخته می شود ولی نام اصلی و علمی آن، جنگل های هیرکانی است.ک/2
2585/506
23/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]