تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هيچ جلسه قرآنى براى تلاوت و درس در خانه‏اى از خانه‏هاى خدا برقرار نشد، مگر اين ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798546644




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

استاد سیدمحمد دبیرسیاقی از مسجد-مدرسه تاریخی حیدریه قزوین بازدید کرد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاد سیدمحمد دبیرسیاقی از مسجد-مدرسه تاریخی حیدریه قزوین بازدید کرد قزوین - ایرنا- دکتر سید "محمد دبیرسیاقی" استاد برجسته ادبیات، نویسنده و شاعر برجسته کشور صبح روز سه شنبه به همراه جمعی از دانشوران و فرهیختگان قزوین، از مسجد مدرسه تاریخی حیدریه این شهر بازدید کرد.


به گزارش ایرنا، این لغت شناس و پژوهشگر ضمن بازدید از مسجد- مدرسه تاریخی حیدریه از نتایج کاوش های باستان شناسی اخیر در این مدرسه تقدیر کرد و بافت تاریخی قزوین را یکی از نشانه های برجسته و مهم هویت فرهنگی شهر دانست و افزود: کسانی که بافت های تاریخی را تخریب می کنند، درک درستی از مفهوم شهر ندارند.
دبیرسیاقی، توجه به عنصر"انسان" در برنامه ریزی شهری را پیش نیاز تمام رویکردهای مدیریتی عنوان و اظهارکرد: متاسفانه در شهر قزوین "ماشین" بر همه عناصر شهری غلبه کرده و گویی برخی هیچ وظیفه ای جز خیابان کشی و افزودن بر سرعت خودروهای عبوری ندارند، در حالی که باید شهروندان و پیاده راه ها محور اصلی برنامه ریزی شهری تلقی شوند.
وی، برج سازی های بی رویه در حریم بناهای تاریخی را یکی از آفات بزرگ شهر قزوین در سال های اخیر خواند و گفت: این وصله های ناجور چه نسبتی با هویت تاریخی و فرهنگی قزوین دارند و چرا مسوولان چنین آثاری را در خارج از عرصه و حریم بافت تاریخی نمی سازند؟
مولف بیش از صد و بیست عنوان کتاب در حوزه های لغت، ادب، تاریخ و دین، بی اعتنایی به موازین زیست محیطی و اصول شهرسازی را مانعی بزرگ برای رفاه حال مردم قزوین دانست و اظهارکرد: نباید این رفتارهای مخرب با نام توسعه به مردم شهر تحمیل شود.
دبیر سیاقی با اشاره به تاریخچه مدرسه حیدریه در سال های آغازین سده حاضر، گفت: این مدرسه نخست با نام فردوسی فعالیت می کرد و کسانی همچون خانم "رزا منتظمی" تا کلاس چهارم ابتدایی در همین مکان درس خوانده اند.
وی با تاکید بر سردر مدرسه که در خط پروژه خیابان انصاری شرقی قرار دارد، یادآور شد: این سردر بسیار محتشم و زیبا بود و در داخل و خارج آن سکوهایی برای نشستن تعبیه شده و ورودی مدرسه به درخت توت کهنسالی می رسید که نشان از قدمت این محل داشت.
مولف کتاب "سیر تاریخی بنای شهر قزوین و بناهای آن" که به چاپ مکرر رسیده است از تلاش سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای حفاظت از بافت تاریخی و بازشناسی مسجد و مدرسه حیدریه تقدیر کرد و افزود: کاوش های باستان شناسانه دکتر چگینی نقش بسزایی در این حرکت دارد و باید با ادامه کاوش ها، ناشناخته های بیشتری از این اثر ارزنده مذهبی و علمی کشف و معرفی کند.
وی، شیشه ها و سفال های بدست آمده در کاوش اخیر مدرسه حیدریه از سده سوم هجری تا پایان دوره قاجار را همچون اسناد گرانبهایی خواند که هر یک گواهی بر زندگی مردم قزوین در بیش از هزار سال گذشته در این نقطه از شهر است و باید با اطلاع رسانی وسیع و آگاه سازی مردم، آنان را به حفظ و حراست این میراث بزرگ فرهنگی ترغیب کرد.
دکتر دبیرسیاقی و هیات همراه در پایان با حضور در مدرسه امید که اینک به عنوان "مرکز اسناد و کتابخانه میراث فرهنگی قزوین" تجهیز شده و به ارایه خدمات به دانشجویان و پژوهشگران می پردازد، یاد و خاطره موسسان و معلمان کهن ترین مدرسه قزوین با روش نوین آموزشی را گرامی داشتند.
گفتنی است این کتابخانه به نام دکتر دبیر سیاقی نامگذاری شده و دارای دهها هزار سند، کتاب و تصویر مربوط به تاریخ و فرهنگ قزوین است.
7389/ 614


22/07/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن