تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نـادانى، مايـه مرگ زندگان و دوام بدبختى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803265053




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بررسی راه‌هاي برون‌رفت از معضل بيکاري |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: بررسی راه‌هاي برون‌رفت از معضل بيکاري
آخرين آمارها، شمار بيکاران را در پاييز سال گذشته 5/ 2 ميليون نفر نشان مي دهد. بررسي ها حاکي از آن است که اگر به رشد اقتصادي توجه نکنيم، ايران تا سال 1400 با فرض رشد اقتصادي 5 درصد، 5 ميليون نفر بيکار خواهد داشت.
کد خبر: ۴۳۸۷۶۰
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۳۹۳ - ۰۷:۱۶ - 01 October 2014


سيد مسعود علوي در سرمقاله رسالت نوشت:



بر اساس بند دوم اصل 43 قانون اساسي، دولت مکلف است براي ريشه کن کردن فقر و محروميت، شرايط و امکانات کار براي همه به منظور رسيدن به اشتغال کامل را تأمين کند. همچنين دولت موظف است وسايل کار را در اختيار همه کساني که قادر به کارند ولي وسايل کار ندارند، قرار دهد. آيا دولت يازدهم به وظايف خود در اين امر خطير، عمل مي کند؟


امروز يکي از مهم ترين معضلات کشور، بيکاري است. مردم در فضاي رکود، گير کرده اند و پدرها و مادرها نگران اشتغال فرزندان خود هستند. آمارها، يکي از دلايل افزايش جرايم در جامعه را بيکاري مفرط ، معرفي مي کنند. بيکاري منشأ بسياري از بيماري هاي روحي و رواني و ترويج بزه در جامعه است. آمارها نشان مي دهد نرخ بيکاري در سال 92 نه تنها کاهش نيافته، بلکه افزايش نيز داشته است. اما دولت مدعي است رشد اقتصادي با نفت 4/6 درصد و بدون نفت 4/4 درصد بوده است، ولي تعداد بيکاران نه تنها کاهش نيافته، بلکه افزايش هم داشته است. معلوم نيست ما در حالي که در فروش نفت به خاطر تحريم ها پيشرفتي نداشتيم، اين رشد از کجا حاصل شده است؟ اينکه دولت در يک سال گذشته چه قدر متمرکز در امر حل مشکل بيکاري بوده است، بايد آن را رصد کرد. «شوراي عالي اشتغال طي 400 روز گذشته حيات دولت يازدهم، تنها 5 جلسه برگزار کرده است و در اين 5 جلسه به مباحث کلان پرداخته است و هنوز وارد تصميمات اجرايي مشخصي نشده است.» (1)


بنگاه هاي کوچک اقتصادي، کليدي ترين مکان براي پاسخ به بخشي از مشکلات بيکاري است. اما دولت در اين مدت توجه خود را معطوف به بنگاه هاي متوسط و بزرگ کرده و در آن هم توفيق شاياني نداشته است.


آخرين آمارها، شمار بيکاران را در پاييز سال گذشته 5/ 2 ميليون نفر نشان مي دهد. بررسي ها حاکي از آن است که اگر به رشد اقتصادي توجه نکنيم، ايران تا سال 1400 با فرض رشد اقتصادي 5 درصد، 5 ميليون نفر بيکار خواهد داشت.


دست هايي در داخل و خارج هست که در امر خطير فضاي کسب و کار، اخلال مي کند. اين دست ها جزئي از توطئه تهديدها و تحريم هاي نرم دشمن است. بايد آن را شناخت و با آن مقابله کرد. جاي اين مقابله، «شوراي عالي اشتغال» است.


در اعلام سياست هاي اقتصاد مقاومتي مقام معظم رهبري دقت هاي خوبي شده است. دولت موظف شده به منظور توسعه کارآفريني، شرايط و فعال ‌سازي کليه امکانات و منابع مالي و سرمايه‌ هاي انساني و علمي کشور را در فعاليت هاي اقتصادي، تأمين کند، 
بهره وري در اقتصاد را مورد توجه قرار دهد، فرهنگ جهادي را در کارآفريني و اشتغال مولد، تقويت نمايد.


شوراي اشتغال با اين کم کاري چگونه مي تواند جلوي اخلال در بازار «سرمايه» و «کار» را بگيرد؟ بررسي ها نشان مي دهد 60 درصد خودکشي ها در ايران مرتبط با امر بيکاري است. فقدان فرصت شغلي مناسب براي نخبگان و تحصيلکرده ها موجب بروز معضل فرار مغزها شده است. هزينه نيروهاي کارآمد و تربيت شده را دولت مي پردازد، اما بهره آن را کشورهايي مي برند که محل جذب نخبگان ما شده اند و اين واقعاً تأسف بار است.


يکي از راه هاي برون رفت از معضل بيکاري، اصلاح قوانين مربوط به «کار» است. گذاشتن بار فراوان روي دوش کارفرمايان باعث مي شود آنها از برداشتن بار بيکاري از دوش دولت، طفره بروند. دولت و مجلس بايد فکري به براي کاستي هاي قانون کار کنند و از همه مهم تر شوراي عالي اشتغال در اين زمينه بايد مسئولانه وارد ماجرا شود. دولت بايد جلوي واردات بي رويه را بگيرد، چون هر کالايي که وارد مي شود عملاً جلوي يک فرصت شغلي در داخل را مي گيرد. از همه مهم تر مسئله قاچاق است که کمر توليد در داخل را مي شکند. بايد همان همتي که براي جلوگيري از واردات بي رويه مي شود، مصروف جلوگيري از ورود کالاي قاچاق به کشور هم بشود.


ارزش «کار» و «کارآفريني» در اسلام، بر کسي پوشيده نيست. وقتي پيامبر اکرم (ص) دست پينه بسته کارگري را مي بوسد، در حقيقت از «کار»، «کارگر» و «کارآفرين» تجليل مي کند. جايگاه اين تجليل در نظام ما کجاست؟ حد اقل اين توجه، بايد خود را در فعال شدن شوراي عالي اشتغال نشان دهد. چرا چنين نشاني وجود ندارد؟


-----------------------------------
پي نوشت:


1- مصاحبه حميد حاجي عبدالوهاب معاون وزير اسبق کار در گفتگو با برهان، 7/5/93














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن