واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: حفظ چشمه بل دغدغه جدی است
با توجه به مطالعات انجام شده برای احداث سد داریان مناسب ترین گزینه ساخت با لحاظ نمودن تمام عوامل محل فعلی می باشد که پس از آبگیری صرفا دهانه خروجی چشمه بل غرقآب خواهد شد که این مساله نیز با انتقال دهانه خروجی چشمه به ارتفاع بالاتر از دریاچه سد، حل خواهد شد.
کد خبر: ۴۳۸۰۱۹
تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۹:۱۲ - 28 September 2014
طرح گرمسیری یکی از اتفاقات و رویکردهای مهم در جغرافیای کرمانشاه است. استاندار کرمانشاه گفتوگویی با «تابناک» درباره طرح گرمسیری و ضرورت تامین آب استان سخن به میان آورد.
اجرای طرح گرمسیری چه تاثیری در کشاورزی، صنعت و تامین آب شرب برای استان کرمانشاه دارد؟
کشور ما در ناحیه خشک کره زمین قرار گرفته و متوسط بارش سالیانه آن حدود 210 میلی متر است و این مقدار یک سوم بارش متوسط جهانی بوده که این میزان بارش توزیع مکانی و زمانی مناسبی هم ندارد.
لذا برای استفاده از پتانسیل آب های سطحی در توسعه پایدار می بایست با ایجاد سازه های ذخیره و انتقال آب و با رعایت مسائل زیست محیطی به نحوه مطلوب از این ظرفیت استفاده شود.
یکی از معدود پتانسیل باقی مانده کشور برای مهار آب که در حال حاضر از دسترس خارج می شود سامانه تامین آب گرمسیری است که حق آبه کشورمان با اجرای این پروژه صرف تامین آب شرب و صنعت بلند مدت منطقه و 120 هزار هکتار اراضی کشاورزی در استان های کرمانشاه و ایلام می شود لذا اجرای این پروژه برای استان حائز اهمیت بالایی است.
به نظر جنابعالی در اثر عدم اجرای این طرح چه میزان زمین کشاورزی بدون آب باقی می ماند؟ به بیان دیگر با بهره برداری ازاین سد چه میزان زمین کشاورزی زیر کشت قرار خواهد گرفت؟
همانگونه که در سوال اول پاسخ داده شده است با اجرای این طرح از میزان 120 هزار هکتار اراضی دیم، حدود هفتاد هزار هکتار در استان کرمانشاه به اراضی آبی تبدیل می شود و همچنین آب مورد تقاضا در افق بلند مدت در بخش مصارف صنعت و شرب در غرب استان نیز از این طرح تامین خواهد شد.
برخی منتقدین با توجه به زیر آب رفتن دهانه چشمه بل خواستار توقف بهره برداری از سد داریان هستند. تا چه حد این انتقادات را وارد می دانید؟ آیا تدبیری برای صیانت از چشمه بل اتخاذ گردیده است؟
با توجه به مطالعات انجام شده برای احداث سد داریان مناسب ترین گزینه ساخت با لحاظ نمودن تمام عوامل محل فعلی می باشد که پس از آبگیری صرفا دهانه خروجی چشمه بل غرقآب خواهد شد که این مساله نیز با انتقال دهانه خروجی چشمه به ارتفاع بالاتر از دریاچه سد، حل خواهد شد.
تاکید می کنم یکی از دغدغه های عوامل ذیربط در سطح ملی و استانی حفظ این چشمه می باشد که مطالعات آن نیز همزمان با ساخت سد در دست اقدام می باشد. یقینا تلاش خواهد شد از این پتانسیل به نحو مطلوب استفاده شود.
آیا طی سالیان گذشته از این فرصت زیست محیطی جهت جذب گردشگر، اقدامی صورت گرفته است؟ برنامه خاصی برای بهره برداری از چشمه در جهت جذب توریست داخلی و خارجی با توجه به زیرساخت های در حال تاسیس تدوین شده است؟
در سالیان گذشته به علت صعب العبور بودن راه دسترسی به چشمه بستر مناسبی برای جذب گردشگر وجود نداشته است.
بدیهی است با ایجاد دریاچه پشت سد و فراهم نمودن راه های مناسب که به منظور ساخت در حال حاضر احداث شده است و طبیعت کوهستانی و زیبای منطقه اورامانات و همچنین انجام اقداماتی که برای حفظ چشمه بل انجام شده است امگان حضور بسیار بیشتر گردشگران فراهم خواهد شد و این فرصتی برای اهالی منطقه و استان خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]