واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: انتظاری که بعد از 20 سال برآورده نشد یاسوج- ایرنا- پروژه ملی جاده ارتباطی پاتاوه به دهدشت در کهگیلویه و بویراحمد بعداز انتظاری 20 ساله مردم این دیار هنوز به اتمام نرسیده است.
کهگیلویه و بویراحمد بر اساس آمار با تولید بیش از 25 درصد از نفت و گاز کشور ،10 درصد از کل روان آب ها،هشت درصد از کل گونه های جنگلی و مناطق گردشگری و طبیعی کشور را در مساحت یک درصدی خود جای داده است.
با وجود این قابلیت ها و داشته ها در همه دهه های گذشته این استان آنگونه که باید و شاید از زیر ساخت اصلی توسعه یعنی راه های ارتباطی بی بهره و یا کم بهره بوده است.
پروژه ملی پاتاوه به دهدشت که از مصوبات سال 1373 در کهگیلویه و بویراحمد با طول 136 کیلومتر حدفاصل دهدشت تا پاتاوه بخشی از محور ارتباطی بین استان های اصفهان، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و بوشهرنقطه عطفی برای برون رفت این استان از بن بست راه های ارتباطی بود است.
چهار شهرستان، هشت بخش و 400 روستای کهگیلویه و بویراحمد در مسیر این جاده قرار دارد که در صورت بهره برداری از این پروژه شاهد خروج این استان کمتر توسعه یافته از بن بست خواهیم بود.
اتصال شهرهای مختلف استان با یکدیگر، کاهش فاصله ترانزیتی استان های مرکزی و شمال کشور به استان خوزستان و بندر امام (ره) به مسافت 210 کیلومتر نسبت به محور خرم آباد، خوزستان ، بندر امام؛ کاهش زمان سفر برای استان های جنوبی و بنادر و نیز افزایش سرعت در مسیر، به دلیل رعایت مسایل ایمنی از مهمترین دلایل اجرای این طرح ملی است.
بیش از 136 کیلومتر از این جاده، شامل 10 دهنه تونل 550 ابنیه فنی در خاک کهگیلویه و بویراحمد است که بخش پاتاوه در 35 کیلومتر مرکز استان را به شهرستان کهگیلویه وصل می کند.
تنها در کهگیلویه و بویراحمد بیش از 300 هزار نفری که مستقیم در این مسیر قرار گرفته اند 20 سال است که انتظار می کشند تا شاید روزی از دردسر راه های پر پیچ و خم این استان رها شوند.
اما مجموعه ای از عوامل به خصوص کوهستانی و سخت گذر بودن سطح عظیمی از مساحت استان دست به دست هم داده است تا این انتظار همچنان ادامه داشته باشد.
مدیرکل راه و شهر سازی کهگیلویه و بویراحمد در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: فاز اول جاده ملی پاتاوه به دهدشت در سال 87 به بهره برداری رسید و فاز دوم حد فاصل "میانتنگان" تا لوداب به طول 28 کیلومتر در دست اجرا است.
"ممتاز جهانگیری " افزود: اجرای این پروژه راهسازی اولویت اصلی این استان است و با بهره برداری از این پروژه مهم، یک شریان حیاتی دیگر به مسیر تردد جنوب به مرکز کشور افزوده می شود.
وی بیان کرد: قطعه سوم این مسیر با 63 کیلومتر طولانی ترین و مهم ترین قطعه محور پاتاوه به دهدشت محسوب می شود که بیش از 75 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
جهانگیری علت اصلی طولانی شدن این پروژه را تخصیص نیافتن اعتبارات تخصیص داده شده در دولت های نهم و دهم اعلام کرد و گفت: بعد از چهار سفر هیات دولت های نهم و دهم به کهگیلویه و بویراحمد و قول های وزیران وقت برای اتمام این پروژه هیچ کدام تاکنون عملی نشده است.
وزیر راه و شهرسازی در هفته دولت در جریان سفر به کهگیلویه و بویراحمد سفر و دیدار از روند کار این محور گفت: این پروژه جزو اولویت های امسال وزارت راه و شهرسازی است و تلاش خواهیم کرد اعتبار سال جاری این پروژه را 100درصد تخصیص دهیم و کل منابع را در پروژه هزینه کنیم.
"عباس آخوندی " بیان کرد: با تلاش های صورت گرفته و حمایت نمایندگان این پروژه تا پایان سال 95 به بهره برداری خواهد رسید.
نماینده مردم شهرستان های بویراحمد و دنا در مجلس شورای اسلامی افزود: با توجه به پیگیری های انجام شده و همت مسوولان وزارت راه و شهرسازی جاده ملی پاتاوه- دهدشت پایان امسال به بخش لوداب وصل می شود.
"غلام محمد زارعی" افزود: این پروژه به چهار قطعه تقسیم و خوشبختانه قطعه دوم این مسیر در کوتاه مدت جمعیت افزون بر 14هزار نفری بخش لوداب را با یک مسیر کوتاه و میانبر به مرکز استان متصل می کند.
عضو کمیسیون صنعت ومعدن مجلس شورای اسلامی گفت: خوشبختانه تمامی تونل ها عملیات بازگشایی آنها انجام و تعدادی از آنها عملیات لاینینگ وکف سازی به اتمام رسیده که با پیگیری های انجام شده و با تزریق اعتبارات امیدواریم تا پایان سال این مسیر برای تردد مردم خوب لوداب فراهم شود.
زارعی گفت: تاکنون بیش از 100میلیارد ریال برای اجرای این قطعه دوم در دو سال گذشته پرداخت شده و در سایر قطعات که مسیر را به دهدشت اتصال خواهد داد.
وی افزود: با تلاش های صورت گرفته با وزارت راه و شهرسازی قطعه دوم این مسیر تا پایان امسال به بهره برداری خواهد رسید.
538/7529/671
22/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]