واضح آرشیو وب فارسی:فارس: ممیز باید داستانفهم و اهل ادبیات باشد
شاکری: حفاظت از ادبیات بومی، رمز جهانی شدن ادبیات ایران است
شاکری گفت: ادبیات ما در صورتی جهانی میشود که از تجربیات بومی خود حفاظت کنیم که در این میان، سهم خاطرهنگاری را هم باید لحاظ کنیم تا صاحب تئوری و ادبیات بومی شویم.
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، چهارمین دوره «شبهای داستان در برج میلاد تهران»، یکم شهریور در سالن سعدی مرکز همایشهای برج میلاد تهران آغاز شد. در اولین روز از این برنامه احمد شاکری و بهنام ناصح برای حضار داستانخوانی کردند. راضیه تجار و مژگان قاضیراد نیز دو نویسندهای بودند که در اولین شب این برنامه حاضر نشدند.
*مخاطب اصیل، مخاطب شب داستان است احمد شاکری، نویسنده و داور جوایز ادبی با حضور در این برنامه گفت: شبهای داستان، یکی از برنامههای موثر در فضای ادبی کشور است چراکه به عقیده من مخاطبانی که در این نشستها شرکت میکنند، مخاطبان اصیل داستان هستند چون تنها برای شنیدن یک داستان خوب در نشست حضور مییابند. *ممیزی معقول و قابل دفاع است وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا تاکنون ممنوعیت در انتشار داستان را تجربه کردهاید، گفت: زمانی که نخستین رمانم را با عنوان «عریان در برابر باد» نوشتم، اصلاحاتی را از من درخواست کردند و گفتند جملاتی باید حذف شود. در ابتدا این مساله برایم سخت بود ولی بعداً قابل هضم شد و حالا به سختی به اصل ممیزی اعتقاد دارم و آن را معقول و قابل دفاع میدانم اما اینکه چه کسی و چگونه این ممیزی را اعمال کند، اهمیت دارد. *کسی که ممیزی میکند، باید داستانفهم و اهل ادبیات باشد شاکری با بیان اینکه نویسنده برای نوشتن یک داستان، درباره جهان ذهنی و باورهای درونیاش مینویسد، ادامه داد: کسی که ممیزی را اعمال میکند، باید داستانفهم و اهل ادبیات باشد ولی به هر حال خوشحالم که هیچ کدام از کتابهایم ممنوع نبوده است چون همیشه درباره مردم و کشورم نوشتهام. نویسنده مجموعه داستان «سرزمین پدری» همچنین گفت: اگرچه غرب، در طول تاریخ داستاننویسی خود، تجربیات زیادی کسب کرده است اما به نظرم ما نمیتوانیم با تکرار و الگوبرداری از ادبیات غرب یا شرق، به ادبیات نوین برسیم. در واقع ادبیات ما در صورتی جهانی میشود که از تجربیات بومی خود حفاظت کنیم که در این میان، سهم خاطرهنگاری را هم باید لحاظ کنیم تا صاحب تئوری و ادبیات بومی شویم. شاکری در پایان، بخشی از رمان خود را با عنوان «انجمن مخفی» برای حضار خواند.
دیگر میهمان این برنامه، بهنام ناصح، نویسنده رمانهای «ایراندخت» و «پروانهای روی شانه» بود که برای خواندن داستانش به روی سن آمد. او که بخشی از آخرین رمانش را با عنوان «پروانهای روی شانه» که کتاب شایسته تقدیر جایزه کتاب فصل جمهوری اسلامی بوده را خواند، درباره موضوع این رمان گفت: این کتاب، پنج راوی دارد که به طور متوالی وارد فضای داستان میشوند و هر فصل را روایت میکنند. چهارمین دوره برنامه «شبهای داستان در برج میلاد تهران» از یکم تا هفتم شهریور هر روز از ساعت 18 در مرکز همایشهای برج میلاد تهران برگزار میشود. در دومین شب این دوره، منیژه آرمین، سیدمهدی شجاعی و جواد عاطفه داستانخوانی میکنند. برنامه شبهای داستان برج میلاد در این دوره هر شب میزبان یک داستان از جانب مخاطبان است که داستان خود را ارسال کردهاند. انتهای پیام/و
93/06/02 - 09:38
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]