تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن هرگاه سخن گويد ياد (خدا) مى كند و منافق هرگاه سخن گويد بيهوده گويى مى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

ترازوی آزمایشگاهی

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

خانه انزلی

تجهیزات ایمنی

رنگ استخری

پراپ فرم رابین سود

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799480969




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

برکناری وزیر علوم، پایه‌های فراکسیون رهروان را به لرزه انداخت


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: برکناری وزیر علوم، پایه‌های فراکسیون رهروان را به لرزه انداخت
پس لرزه های برکناری فرجی دانا تنها دقایقی بعد از جلسه استیضاح آغاز شد. اولینش احتمال فروپاشی فراکسیون رهروان. موضوعی که اسماعیل جلیلی و عابد فتاحی به آن اشاره می کنند. فراکسیون رهروان پیش از جلسه استیضاح نتوانسته بود به جمع بندی درباره این جلسه برسد. حالا باز هم شایعه تجزیه این مجموعه پارلمانی شدت گرفته است.
آفتاب: پیام‌نو نوشت: اقلیت مجلس عملا بازی استیضاح را از اکثریت برد؛ بازی که از خیلی وقت پیش حیثیتی شده بود. بعد از انتخابات هات رئیسه این دومین باری است که فراکسیون رهروان در برابر فراکسیون اصولگرایان زانو زده است. این بار اما به نظر می رسد دیگر توان بلند شدن ندارد. صبح چهارشنبه قرار بود فراکسیون رهروان در جلسه ای به تصمیم نهایی درباره استیضاح برسد. دو دستگی اما اجازه نداد این اتفاق بیفتد. کاظم جلالی هم با این توجیه که رای گیری برای اتخاذ موضع در قبال استیضاح باعث دو دستگی بیشتر می شود زیر بار اتخاذ موضع شفاف و روشن نرفت. بدین ترتیب فراکسیون رهروان جلسه استیضاح را بدون موضع و تصمیم مشخص درباره ماندن یا برکناری وزیر علوم آغاز کرد. بی تصمیم که نهایتا باعث شد تا اقلیت سیاسی مجلس ۱۴۵ رای را در سبد خود جمع کند و برنده بازی شود. آن هم در حالی که مخالفت بزرگان فراکسیون رهروان و علی لاریجانی با این استیضاح از دو ماه پیش به این طرف کاملا روشن بود.
 
بعد از جلسه اما اسماعیل جلیلی درباره تاثیر این استیضاح بر سرنوشت فراکسیون رهروان گفت: «فراکسیون رهروان در یک بزنگاه مهم نتوانست تصمیم بگیرد و الان در این وضعیت شکاف داخل فراکسیون تقویت شده و احتمال فروپاشی بسیار زیاد است. به هر حال وقتی یک مجوعه سیاسی توان تصمیم گیری نداشته باشد این به معنی پایان کار آن است.»
 
اما عابد فتاحی، از جمله نمایندگانی که پیشتر برای تشکیل فراکسیونی مستقل به نام اعتدال تلاش می کردند گفت: «تلاش های ما به این شرط پایامنن پذیرفت و ما به این شرط حاضر به ادامه کار با فراکسیون رهروان شدیم که این فراکسیون در تصمیم گیری های جدی وزن خود را نشان دهد. اما در این مساله استیضاح با تمام اهمیتی که داشت دیدیم که فراکسیون رهروان نتوانست کارکرد سیاسی خود را نشان دهد. ما نیازمند مجموعه های سیاسی پر تعداد در مجلس نیستیم. ما تشکل هایی می خواهیم که کارایی داشته باشند، نه فقط اینکه اسمشان اکثریت باشد و در بزنگاه تاثیری نداشته باشند.»
 
این سخنان در حالی بیان می شود که پیشتر اراهیم نکو گفته بود که اگر فراکسیون رهروان مدیریت مناسبی در جریان استیضاح نداشته باشد، احتمال تلاش مجدد برای تشکیل فراکسیون اعتدال بسیار زیاد خواهد شد. در همین حال فرجی دانا در جلسه استیضاح در حالی نتوانست رای مجلس را به دست بیاورد که علی لاریجانی علنا در پایام جلسه به نفع او پیشنهادی را مطرح کرد و به شکلی واضح به حمایت از او برخواست.
 
این حمایت اما نهایتا با همراهی نمایندگان همسو با او مواجه نشد و به برکناری فرجی دانا انجامید. در همین حال غلامعلی جعفرزاده نیز در گفت و گو با پیام نو یکی از دلایلی رای نیاوردن فرجی دانا را عدم انسجام و اهتمام مخالفان استیضاح در مجلس عنوان کرد و گفت که بزرگان طیف اکثریت مجلس نتوانستند موضوع استیضاح را مدیریت کنند و بازی را به رقیب واگذار کردند. جعفرزاده نیز معتقد است که این نتیجه نمی تواند آثار مطلوبی در اینده فراکسیون رهروان داشته باشد. با این حال او می گوید که فراکسیون رهروان هنوز فرصت جمع کردن این وضعیت را دارد.
 
آنچه اما روز چهارشنبه در صحن علنی مجلس گذشت برآوردی متفاوت از این ابراز امیدواری غلامعلی جعفرزداه را به دست می دهد. علی الخصوص اینکه به نظر می رسید مرد اول لابی های مجلس یعنی محمدرضا باهنر راهی را می رود که با رای قسمت زیادی از فراکسیون رهروان متفاوت است. راهی که در جلسه استیضاح وزیر علوم با سرعت بیشتری طی شد.
 
فرآیند تصمیم گیری و موضع گیری فراکسیون رهروان برای استیضاح رضا فرجی دانا در حالی در اولین ساعات روز چهارشنبه به بن بست رسید که در جریان جلسه استیضاح محمدرضا باهنر با حرکتی معنادار نشان داد که چه موضعی درباره این اقدام مجلس دارد. آنجا که بعد از سخنان تند و گزنده سید حسین نقوی حسینی در موافت با استیضاح و مخالفت با ادامه کار فرجی دانا، محمدرضا باهنر در صف افرادی قرار گرفت که قصد تشکر از نقوی حسینی را داشتند. البته تشکر گرم ابوترابی فرد از نقوی حسینی بعد از این نطق را هم نباید از یاد برد.
 
استیضاح وزیر کشور ۱۴۵ موافق در مجلس داشت. اگر فرض بگیریم که تمام صد عضو فراکسیون اصولگرایان به این استیضاح رای مثبت داده اند، حداقل ۴۵ نفر از اعضای فراکسیون رهروان هم آنها را در این راه یاری کرده اند. راهی که مشخصا علی لاریجانی و بسیاری از چهره های تعیین کننده فراکسیون رهروان مخالف پیمودن آن بودند. با این تفاسیر به نظر می رسد که فراکسیون رهروان حداقل آرای خاکستری خود را از دست داده است. زنگ خطر برای این مجموعه پارلمانی در انتخابات خرداد ماه هیات رئیسه به صدا در آمده بود. جایی که علی رغم داشتن اکثریت قاطع مجلس، یک کرسی دیگر را هم به رقیب واگذار کردند.
 
 اختلافات درونی فراکسیون رهروان در همان زمان هویدا شده بود، مخصوصا بر سر انتخاب نامزد نائب رئیسی مجلس که محمدرضا باهنر و غلامرضا تاجگردون در انتخابات داخلی فراکسیون رای مساوی کسب کردند. آن هم در شرایطی که تاجگردون از اعضای این فراکسیون نیست. در همان زمان ابقای محمدرضا باهنر در کسوت نائب رئیس دوم مجلس تنها با کناره گیری تاجگردون امکان پذیر شد.
 
اکنون مشخصا فراکسیون رهروان شامل سه طیف مختلف شده است که امکان فروپاشی آن را تشدید می کنند. یک عده هواداران علی لاریجانی که سعی می کنند در تصمیمات داخلی رای کاظم جلالی را تمکین کنند. عده دیگر نمایندگان هوادار دولت از پیش در سودای تشکیل فراکسیونی جدا بودند و نهایتا نمایندگانی که اصطلاحا به «رای خاکستری» مشهور هستند و امکان دارد بزرگانی چون علی لاریجانی را در بازی های حیاتی چون استیضاح تنها بگذارند و به طرف مقابل متمایل شوند. نکته اساسی این است که بازی افرادی چون باهنر و ابوترابی فرد در زمین این طیف آنها را تقویت کرده است.
 
برکناری فرجی دانا عملا اولین پیروزی حدادعادل در مقابل علی لارجانی طی ۶ سال گذشته است. حدادعادل یکی از اصلی ترین موافقان استیضاح بود که به عنوان رئیس فراکسیون اصولگرایان در جلسه استیضاح به مرجع موافقان استیضاح برای مشورت و توصیه های ضروری تبدیل شد و نهایتا توانست نتیجه استیضاح را مدیریت کند. کاری که پیش از ان به نظر می رسید علی لاریجانی بیش از او توان انجام آن را دارد.






تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن