واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: فیرحی: سياست دولت در حوزه وزارت علوم روشن است و با استيضاح تغيير نميكند
داوود فیرحی استاد فلسفه دانشگاه تهران معتقد است اگر استیضاحکنندگان بخواهند سیاستهای آموزش عالی رییس جمهور را استیضاح کنند، باید خود رییس جمهور را به مجلس و در جایگاه استیضاح بکشانند.
آفتاب- سرویس سیاسی: این استاد دانشگاه معتقد است سیاستهای دولت در زمینه آموزش عالی سیاستهای مشخصی است که با رفتن آقای فرجی دانا تغییر نمیکند و قطعا فردي از جناح محافظهکار بر این مسند نمینشیند. استیضاح جنجالی وزیر علوم در حالی اعلام وصول شد که بسیاری از اساتید دانشگاه این استیضاح را جناحی و حاشیهساز دانستهاند.
دکتر فیرحی پژوهشگر علوم سیاسی و اندیشه سیاسی اسلام است. وی دارای دکترای علوم سیاسی از دانشگاه تهران و تحصیلات حوزوی تا سطح خارج بوده و دانشیار گروه علوم سیاسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران است.
وی در گفتگو با آفتاب به دلایل این استیضاح اشاره کرده و میگوید: «این استیضاح تاثیری جز بحرانزایی در روابط مجلس و دانشگاه ندارد؛ زیرا با رفتن این وزیر کسی که اهداف و منافع برخی از آقایان را تامین کند بر مسند وزرات علوم تکیه نخواهد زد. سیاست کلی دولت در زمینه وزرات علوم روشن و شفاف است. خط فکری و اصولی که با تفکرات آقایان تفاوتهای زیادی دارد و روش دیگری را برای اداره این وزاتخانه دنبال میکند.»
فیرحی میافزاید: «جامعه دانشگاهی کشور از طیفهای اجتماعی بودند که در انتخابات از آقای روحانی حمایت کردند و خواستهها و مطالباتی نیز ار رییس جمهور دارند. به همین دلیل من فکر نمیکنم رییس جمهور به راحتی این پایگاه اجتماعی را از دست بدهند و از اصلاحات عمومی در این وزارتخانه مهم صرف نظر کنند.» بسیاری از منتقدان مجلس معتقدند که افشای بورسیههای غیرقانونی سبب ناراحتی برخی از نمایندگان شده و رقم خوردن این استیضاح شده است.
فیرحی این موضوع را فراتر از بورسیههای غیرقانونی دانسته و میگوید: « اصرار مجلس بر این استیضاح تنها به دلیل وجود بورسیههای غیرقانونی نیست. پروژههایی که از دوره آقای احمدینژاد در دانشگاهها شروع شده است .دولت فعلی می تواند جلوی ادامه آن ها را بهطور قانونی بگیرد. این پروژه ها که ابعاد بسیار گوناگونی داشته هنوز به طور کامل نهادینه نشده است و این موضوع نگرانی برخی از جناحهای مجلس را بر انگیخته کرده است. یکی از دلایل استیضاح نیز به این موضوع برمیگردد»
فیرحی تاکید کرد: «اگر رای مردم در در خرداد 92 نبود، بسیاری به ادامه این طرح ها امیدوار می شدند اما زمینههای اجتماعی اجازه ماندن چنین تفکری را در قوه اجرایی کشور نداد.» دادن بورسیههای غیرقانونی و تاکید بر استیضاح وزیر علوم واکنش بسیاری از مسئولان را برانگخیته است. اخیرا آیتالله هاشمی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار جمعی از مدیران ارشد صنایع تولیدی و شرکتهای دارنده برند برتر داخلی به بورسیه شدن بدون قاعده چند هزار نفر در دانشگاههای داخل و خارج از کشور در دولت گذشته اشاره کرد و گفت: این تبعیضها، روح استعداد را در کالبد جوان جامعه میکشد و جوانان را برای تلاش و کوشش نا امید میکند.
مطالب مرتبط
هرچه جلوتر میروم عمق فاجعه را بیشتر درک میکنم
گوشهای از تخلفات در وزارت علوم دولت گذشته
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]