واضح آرشیو وب فارسی:فارس: پاسداشت علیمحمد مؤدب/۱
قزلی: مودب روستایی که شهری نشده/ حدادیان: توجه به مستضعفین در شعر مؤدب جلوه میکند
مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی گفت: اولین شعری که از مودب شنیدم در رابطه با مردهشور بود و همان جا فهمیدم که این شاعر مرگ آگاهی در شعرش وجود دارد. بعدها فهمیدم از آن روستاییهایی است که شهری نشده است.
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، سیزدهمین مراسم «شب شاعر» پاسداشت علی محمد مؤدب با حضور محمدعلی بهمنی، غلامرضا کافی، وحید جلیلی، محمدحسین جعفریان، مهدی قزلی، محسن مؤمنی شریف، سعید حدادیان، حسین قرائی، میلاد عرفانپور، میثم نیلی، زهیر توکلی، علی داوودی، نماینده سفیر افغانستان و همچنین جمعی از شعرا و علاقمندان به علی محمد مؤدب عصر روز گذشته در نخلستان سازمان هنری رسانهای اوج برگزار شد. *مهمتر از انقلابی بودن، متعهد بودن است مهدی قزلی مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی در این مراسم گفت: اولین آشنایی من با مؤدب به بیش از 13 سال پیش برمیگردد و اولین شعری که شنیدم از وی در رابطه با مردهشور بود و همان جا فهمیدم که این شاعر مرگ آگاهی در شعرش وجود دارد. بعد شعری از وی در مورد امام رضا(ع) شنیدم و فهمیدم که وی مشهدی است و بعدها فهمیدم از آن روستاییهایی است که شهری نشده است. در روزگار ما مهمتر از انقلابی بودن، متعهد بودن است زیرا متعهد بودن ما را وادار میکند که اخلاق را رعایت کنیم. آن چه که بر انقلابی بودن سایه میاندازد متعهد بودن است.
*مؤدب به پختگی رسیده است وی افزود: مؤدب برای بروز ظرفیتهای تعهدش به پختگی رسیده است. هنر امروز ما دچار آفت نشستگی شده است که برای برخی موجب زخم بستر و برای بعضی موجب زخم مواضع شده است، ولی مؤدب به پختگی رسیده و با ایستادگی شعر انقلاب را جلو میبرد. *توجه به مستضعفین در شعر مؤدب جلب توجه میکند سعید حدادیان شاعر و مداح اهلبیت علیهم السلام در ادامه گفت: در ارتباط با چگونگی شعر مؤدب بزرگان سخن گفتهاند و سخن خواهند گفت اما در ارتباط با شخصیت مؤدب چند شاخص برایم درخشیده است و کسانی که در شاخه ادبیات فعال هستند باید به آن توجه کنند:فقدان توجه به موضوعات مستضعفان در شعرا و نویسندگان مذهبی یک آفت است که در شخصیت مؤدب این موضوع به چشم نمیخورد.
*شعرا گرفتار تجملگرایی نشوند وی افزود: فقرگرایی و ستودن فقرا در قلم و شعر روشنفکران ابتدای انقلاب از اهمیت ویژهای برخوردار بود. محتوای کار شما آنقدر هست که نباید گرفتار تجملگرایی شوید. حدادیان ادامه داد: آغوش باز شخصیت مؤدب برخلاف ظاهر وی بسیار چشمگیر است. مؤدب با این شخصیت پناه شعرای جوان شده است و توانسته پرچمداری کند. تا غرور شاعری را کنار نگذارید نمیتوانید حرکت کنید و کاری صورت دهید. *مؤدب اهل درد است این شاعر و مداح اهل بیت (ع) گفت: چون مؤدب اهل درد است جوانهای شاعر دورش جمع شدهاند. این درد باید فراتر از دردهای شخصی باشد هرچند برخی دردهای شخصی مثل مادر بسیار والاست. مرحوم قیصر میگفت خیلی دوست دارم که شعری برای زحمات مادرم بسرایم. اما منظور از درد عدم تعلق به وابستگیهای دنیا است. مؤدب پنج قطعه شعر برای جانبازان شیمیایی گفته است و من در جلساتی که شعر برای شیمیاییها خوانده شد میدیدم که مؤدب گریه میکند و همین توجه موجب شد که وی شاعر دردمندی شود. وی افزود: انتخاب نام «شهرستان ادب» یعنی توجه به روستا و مستضعفین پس باید مراقب باشند تا گرفتار سانتی مانتالیسم و تجملگرایی نشوند. *همدردی مؤدب را میستاییم محمدرضی الهام نماینده سفیر کبیر جمهوری اسلامی افغاسنتان پیام ایشان را برای حضار قرائت کرد و گفت: با کمال مسرت محفلی برای تجلیل از شاعر پر آوازه فارسیزبان علیمحمد مؤدب برگزار میشود خوشحالم که اجرگذاری خود را برای این شاعر بزرگ داشته باشیم. شعر مؤدب پیوندی با شعر فارسی دارد که ما آن را میستاییم. همدردی و مهربانی ایشان نسبت به ملت افغانستان در خاطرهها خواهد ماند و صمیمانه همدردی وی را میستاییم. انتهای پیام/و
93/05/22 - 09:59
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]