تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):اين (امام جواد(علیه الاسلام))مولودى است كه پر بركت ‏تر از او براى شيعه ما به دنيا ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803623629




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آن شب قدری که گویند اهل خلوت، امشب است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

فیسبوک تویتر Google+ Cloob آن شب قدری که گویند اهل خلوت، امشب است تهران- ایرنا- شب قدر فرصتی دوباره برای بازگشت به خویشتن است؛ در این شب باشکوه، بندگان با توبه و استغفار به درگاه پروردگار، دل و جان خود را صیقل می دهند و با زمزمه ی «الهی العفو» فضا را عطرآگین می کنند.


قدر در لغت به معنای اندازه، اندازه گیری و محدوده ی وجودی هر چیز است. شب قدر، شبی که در آن همه مقدرات و سرنوشت بشر مشخص و بدین ترتیب قالب و اندازه ی خاص هر پدیده، روشن و اندازه گیری می شود.

قرآن کریم در شب قدر و به 2 گونه ی کلی و تدریجی بر پیامبر(ص) نازل شده است. نزول کلی(دفعی) یعنی قرآن بطور کامل در شب قدر بر رسول اکرم(ص) نازل شد و نزول تدریجی به معنای این که خداوند قرآن را در 23 سال دعوت حضرت محمد(ص) به اسلام و یکتاپرستی به تدریج و برپایه ی رویدادها به ایشان وحی کرد.

به دلیل جایگاه ویژه ی شب قدر در نزد خداوند، سوره ای به این نام نازل شد و در آن، پروردگار ارزش این شب را فراتر از هزار ماه دانسته است.

پروردگار بلند مرتبه در نخستین آیه از سوره ی قدر می فرماید: «به یقین ما این ( قرآن ) را در شب قدر فرو فرستادیم.»

شب قدر، شبی که در آن با دستور پروردگار فرشتگان مقرب به زمین می آیند و همه ی مقدرات انسان ها را اندازه گیری و به اطلاع حجت خدا امام زمان(عج) می رسانند و بدین ترتیب سرنوشت یکساله ی مردم مثل تولد، مرگ، روزی، حج، طاعت، گناه و هر حادثه ی دیگری مشخص می شود. براساس روایت های مختلف یکی از شب های نوزدهم، بیست و یکم یا بیست و سوم شب قدر است.

پیامبر(ص) درباره ی فضیلت شب قدر می فرمایند: «هر کس شب قدر را بیدار بماند گناهانش آمرزیده می شود حتی اگر تعداد آنها به تعداد ستارگان آسمان و به سنگینی کوه ها باشد.»

امام باقر(ع) فرمودند: «خداوند متعال نخستین دورانی که دنیا را آفرید، شب قدر را هم آفرید. نیز در آن شب، نخستین پیامبر و نخستین جانشین پیامبر را آفرید و مقدّر کرد که در هر سال، شبی باشد که در آن شب، تفسیر کارها را تا سال آینده فرود آورد.»

امام صادق(ع) هرگاه ماه رمضان وارد می ‏شد به فرزندانش چنین سفارش می‏ کرد: «خود را به تلاش افکنید که در این ماه، روزی ‏ها تقسیم می ‏شوند و اجَل‏ ها نوشته می ‏شوند و در این ماه، میهمانان خدا که به زیارت خانه ‏اش می ‏روند، نوشته (معیّن) می ‏ شوند و در آن، شبی است که عمل در آن بهتر از عمل در هزار ماه است.»

عبادت در این شب، فضیلت های فراوانی دارد، اعمالی که در شب های قدر بر انجام آنها سفارش شده، بر 2 نوع است: اعمال مشترکی که در هر سه شب انجام می شود و عبادت هایی که مخصوص هر یک از این شب هاست.

اعمال مشترک شب های قدر عبارت است از: غسل کردن، بیدار ماندن و عبادت کردن، قرآن بر سر گرفتن، خواندن 2 رکعت نماز که در هر رکعت بعد از حمد، هفت مرتبه سوره ی توحید خوانده و بعد از نماز 70 مرتبه گفته شود: «اَستَغفُرِاللهَ وَ اَتوبُ اِلَیهِ»، صد رکعت نماز که در هر رکعت بعد از سوره ی مبارک حمد 10 مرتبه سوره ی توحید خوانده شود و تلاوت زیارت امام حسین(ع).

خواندن 100 مرتبه «اَستَغفُرِاللهَ رَبی وَ اَتوبُ اِلَیه»و 100 مرتبه «اَللّهُمَّ العَن قَتَلَةَ اَمیرَالمومنینَ» در شب نوزدهم توصیه شده است.

تلاوت دعای نورانی جوشن کبیر در شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان به شب زنده داران سفارش شده است.

عبادت هایی که در شب بیست و سوم باید انجام شود، بدین ترتیب است: خواندن سوره های مبارک عنکبوت، روم، دخان و هزار مرتبه سوره ی قدر، دعاهای جوشن کبیر، مکارم الاخلاق و افتتاح، دعای فرج و به جای آوردن هشت رکعت نماز و طلب استغفار و دعا برای خلق خدا.

پروردگار عالمیان هر سال شب قدر در فرصتی دوباره به بندگانش، درهای رحمت را بر آنها می گشاید تا زنگار گناه و آلودگی را از جسم و روح خویش بزدایند و با نجواهای عاشقانه و نیایش های عارفانه طلب عفو و بخشش کنند و پیشانی بر خاک بندگی بگذارند و به شکرانه ی نعمت های فراوان پروردگار بر آستانه ی درگاه حضرت دوست سر تعظیم فرود آورند.

نوزدهم رمضان همچنین برابر با شب ضربت خوردن حضرت علی(ع) نخستین امام و پیشوای شیعیان جهان است. هنگامی که ایشان برای اقامه ی نماز صبح به مسجد اعظم کوفه رفتند و پس از راز و نیاز با پروردگار به نماز ایستادند. عبدالرحمن بن ملجم مرادی، با شمشیر کین خود به طرف مولای متقیان حضرت علی(ع) یورش برد و فرق سر امام را شکافت و محراب نماز را غرق خون کرد. در آن هنگامه امیرالمومنین(ع) فرمودند: سوگند به خدای کعبه، رستگار شدم.

برگرفته از: کتاب اعمال شب قدر

گروه اطلاع رسانی

پژوهشم**2059**9131
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:

[email protected]


تماس بی واسطه با مسئولین





25/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن