تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ايمان مؤمن كامل نمى شود، مگر آن كه 103 صفت در او باشد:... باطل را از دوستش نمى پذيرد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831085302




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روزه اولی های قدیم و جدید در البرز ازماه ضیافت سخن می گویند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

روزه اولی های قدیم و جدید در البرز ازماه ضیافت سخن می گویند کرج-ایرنا- روزه گرفتن تجربه ای است که هیچ وقت کهنه نمی شود و هرچند سال هم که بگذرد بازهم خاطراتش برای انسان شیرین است.


تحمل گرسنگی و تشنگی 17 ساعته ی تابستان شاید برای جسم و جان سخت و طاقت فرسا باشد، اما تجربه ای گراسنگ و لذتبخش برای روح آدمی به شمار می رود و محال است سختی ها و شیرینی های نخستین رمضان را به سادگی فراموش کنیم.
روزه ایی که از سحر تا افطارش پرازمعنویت، دعا و نیایش و تجربه همراه با حسرت و پشیمانی ازاشتباهات گذشته است، برای هرانسان مومن و مسلمان زیبا و دلنشین بوده زیرا در این فضای معنوی است که بین معبود و مخلوق ارتباط ویژه برقرارمی شود.
به گزارش ایرنا، طبق آیین دین مبین اسلام روزه داری از سن 9 سالگی بر دختران و 15 سالگی برای پسران واجب می شود که دراین زمینه شنیدن برخی خاطرات، تجربه ها و احساسات اولین روزهای روزه داری ساکنان استان البرز خالی از لطف نیست.
مصطفی 47 ساله معتقد است روزه گرفتن فریضه ای واجب و پرمعناست ، فریضه ای که روح را تعالی می بخشد و موجب افزایش صمیمیت در بین خانواده می شود، زیرا ماه مبارک رمضان فرصتی برای نزدیکی به خدا و بندگانش است.
او گفت: از وقتی که به سن تکلیف رسیدم روزه گرفتن را با اراده و خواست قلبی خودم شروع کردم و توفیق یار شد که تاکنون روزه هایم را بگیرم.
وقتی قرار است خاطره ای از اولین ماه رمضانش را تعریف کند چشمانش برق می زند و
می گوید: قدیم ها روزه گرفتن برای بچه ها افتخاربود، بچه های بزرگتر که می توانستند روزه بگیرند با افتخار سرشان را بالا می گرفتند و حس بزرگ شدن در درونشان به وجود می آمد و این حس آنقدر خواستنی بود که حتی آنهایی که به سن تکلیف هم نرسیده بودند سعی می کردند روزه بگیرند تا خودی نشان دهند.
او افزود: لذت صمیمیت بر سر سفره ی افطارهم فراموش نشدنی است ، صمیمیتی که تمام اعضای خانواده را از پدر بزرگ تا نوه ی کوچک را بر سر سفره می نشاند تا با نان و پنیری کنار هم افطار کنند، عمو و دایی، خاله و عمه همه بر سر یک سفره می نشستیم، اما این روزها با وجود مشکلات ، نزدیک بودن ها، کمرنگ شده است، هرچند سعی کرده ایم گذشته را حفظ کنیم.
لیلا 40 ساله اما از هفت سالگی روزه گرفتن را با تشویق خانواده بر خود واجب دید،او می گوید:اولین باری که روزه داری را شروع کردم مثل الان تابستان بود، من عاشق وقت سحر بودم ، آن زمان تلویزیون برنامه ی سحر پخش نمی کرد و ما ازرادیو دعاها را گوش می دادیم ، همیشه عاشق این بودم که با دعای سحر و بوی غذای مادرم از خواب بیدار شوم به رغم اینکه بسیار سخت بود، همیشه سر سفره ی سحر زودتر از همه نشسته بودم و با چهره ای خواب آلود غذا می خوردم.
وی ادامه داد: بعد از سحر هم که روال برنامه مشخص بود، ساعت هفت باید بیدار می شدیم ، حتی اگر کاری نداشتیم! من و دختر خاله ام از صبح تا ظهر یکسره بازی می کردیم و تحرک داشتیم، بدون اینکه گرسنه یا تشنه شویم، ولی از ظهر به بعد از فرط تشنگی بدنمان بی رمق می شد، هوا به قدری گرم بود که از شیشه های آب درون یخچال برای خنک کردن خودمان استفاده می کردیم، تا موقع افطار توان حرکت کردن نداشتیم و افطار آب در دهانمان می ریختند تا بتوانیم از جایمان بلند شویم و بر سر سفره بنشینیم.
عباس 46 ساله هم که در تابستان به سن تکلیف رسیده است به قول خودش خاطراتش را خیلی صادقانه تعریف می کند و می گوید: من به اصرار مادر و پدرم از 14 سالگی شروع به روزه داری کردم، درتابستانی که روزهایش بلند و طولانی و طاقت فرسا بود.
- من روزه گرفتن را بسیار دوست داشتم ، به عادت آن زمان که بازی کردن ها پر
تحرک واقعی بود نه مثل الان که تمام بازی ها رایانه ای است ، بعد از خوردن سحری صبح ها با دوستانم به باغ می رفتیم و سرگرم بازی می شدیم اما گرسنگی و تشنگی از قبل از ظهر اذیتمان می کرد.
عباس گفت: اگر اشتباه نکنم دو یا سه بار با دوستانم تصمیم گرفتیم روزه مان را هنوز افطار نشده بود با میوه های باغ خوردیم و دوباره به بازی دادیم ، وقت اذان مغرب و عشا هر کس به خانه خود رفت و بدون اینکه بگوید روزه نیست، افطار کرد!
وی ادامه داد: یادم هست یک روز پس از آنکه روزه ام را با میوه خوردم ، به خانه برگشتم و خودم را به بی حالی زدم و با محبت مادر افطار کردم اما بعد پشیمان شدم و توبه کردم و دیگر روزه ام را نخوردم و قضای روزه هایم را گرفتم.
کبری 63 ساله روزه گرفتن را حکم شرعی و از واجباتی می داند که برای پالایش بدن
و تزکیه ی روح بسیار مفید است، او روزه را در این روزها بسیار سخت می داند به
خصوص برای کودکان تازه به سن تکلیف رسیده، او خاطره ی اولین روزه ی خود را که در زمان مدرسه بوده این گونه بیان می کند: کلاس چهارم ابتدایی بودم و به رغم جثه ی کوچکم، شروع به روزه گرفتن کردم ولی مادر و پدرم اصرار داشتند که روزه نگیرم چون امکان بستری شدنم در بیمارستانوجود داشت، اما روزه گرفتن به من حس بزرگی می داد و من دوست داشتم روزه بگیرم.
وی گفت: با تشویق های مادر بزرگم و هدایایی که برایم می گرفت ، روزه داری را ادامه دادم ، یادم هست دوست صمیمی ام روزه نمی گرفت و یک بار کشمش برای زنگ تفریح با خود به مدرسه آورده بود، من هم علاقه ی بسیار شدیدی به کشمش داشتم، اما هرچه اصرار کرد از کشمش ها بخورم قبول نکردم و روزه ام را بخاطر خوراکی مورد علاقه ام نشکستم .
این شهروند کرجی افزود: روزه گرفتن فرصت مناسبی برای مبارزه با هوس ها و خواسته های درونی و درک سختی های زندگی مستمندان است.
*** روزه اولی های امروز چطور روزهایشان را می گذرانند؟
علی امسال 15 ساله شده است و روزه داری را به طور جدی آغاز کرده ، او می گوید:
این روزها چون روزه می گیرم، حس می کنم به خدا نزدیک شده ام و کمتر کارهای اشتباه
انجام می دهم، من روزه داری را بسیار دوست دارم و هرچند خانواده ام می گویند روزها بلند است ویک روز در میان روزه بگیر اما سعی می کنم تا جایی که می توانم تمام روزه هایم را بگیرم و خود را با بازی کردن با دوستانم سرگرم کنم.
علی که در 14 سالگی بعضی روزها، روزه گرفته است،می گوید: همیشه مراقب رفتار خود هستم که نکند روزه داری را به فراموشی بسپارم و کاری انجام دهم که روزه ام را باطل کند.
کیمیا 10 ساله هم اولین سالی ست که روزه گرفتن را شروع کرده است وسحرها با
صدای مادرش برای روزه داری بیدار می شود.
او گفت : سر سفره سحر خوابم می آید اما دوست دارم بیدار بمانم و با خانواده غذا بخورم و اگر بیدارم نکنند ناراحت می شوم ، مامان و بابا بهم می گویند روزه ی کله گنجشکی بگیر چون روزها بلند است و نمی توانی روزه کامل بگیری، من دوست دارم روزه هایم را کامل بگیرم و به آنها نشان دهم که بزرگ شده ام.
- مادر بزرگم هم می گوید بزرگ شده ام و خدا روزه هایم را دقیق حساب می کند پس باید روزه ام را کامل بگیرم هرچند سخت است مخصوصا روزهای اول که خیلی تشنه ام می شد اما الان راحت تر می گذرد چون روزها بیشتر می خوابم و شب ها بیدار می مانم و کتاب می خوانم تا راحت تر روزها را بگذرانم، من از روزه گرفتن حس خیلی خوبی دیده ام چون دستور خداست.
مریم 9 ساله ، روزه گرفتن را خیلی دوست دارد و حس می کند بزرگ شده است، او هم
گرسنه می شود و هم تشنه ، اما ناراحت نیست ، او گفت: درست است که با روزه گرفتن هم گرسنه می شوم و هم تشنه اما اصلا سخت نیست چون دراین وضعیت ، مشکل تمام آنهایی که پول ندارند غذای مناسب بخرند را حس می کنم، دوست دارم به آنها کمک کنم، مثلا یک مهمانی بزرگ با کمک مادر و پدرم بگیرم و غذاهای مورد علاقه شان درست کنیم و یک افطاری خوب به بچه های بینوا بدهیم.
مریم یک خاطره ی به قول خود ش غم انگیز هم تعریف می کند وافزود : مادرم شاغل است و صبح ها سرکار می رود و من خودم هر روز صبحانه درست می کنم، دیروز
بعد از اینکه سحری خوردم و خوابیدم وقتی بیدار شدم طبق عادات قبل ازماه مبارک رمضان، صبحانه درست کردم و خوردم ، بعد از اینکه میز را جمع کردم یادم آمد که روزه بودم و کلی گریه کردم.
وی ادامه داد: به مامانم زنگ زدم و موضوع را به او گفتم اما او گفت اگر یادت
نبوده اشکال ندارد و خدا می بخشد و برای همین خیلی خوشحال شدم ، من خدا را خیلی
دوست دارم چون خیلی مهربون است.
عضو روزه بگیر به تکلیف نرسیده این گزارش مهدی 12 ساله است که دوست دارد روزه
ی کامل بگیرد اما تا کنون فقط روزه ی کله گنجشکی گرفته است، از نظر او روزه
گرفتن خیلی سخت است و گرسنه می شود ، اما بازی کنار دوستانش کمک خوبی برای
گذراندن ساعت های طولانی روز است.
او می گوید، من حتما صبح ها برای سحر بیدار می شوم و سحری می خورم و تا حالا چند روز ، روزه داری تجربه کرده ام اما همان چند روز خیلی خوب بوده است یک بار هم یادم رفت روزه ام و آب خوردم و خیلی ناراحت شدم ، افطاری هم خیلی خوب است.
پرنیان 9 ساله اما روزه نمی گیرید، از نظر خانواده او توانایی روزه گرفتن را ندارد و هنوز برایش واجب نیست و نمی گذارند روزه بگیرد، خودش هم موافق روزه گرفتن نیست. او گفت : روزه گرفتن شاید خیلی خوب باشد اما سخت است این همه ساعت آب و غذا نخوری،
تلاش می کنم در آینده روزه بگیرم.
از دیدگاه قرآن فلسفه اساسی روزه ، تقوا و پرهیز از محرمات الهی است وروزه گرفتن کمک شایانی درکاهش جرم و جنایات دارد، طبق بررسی های علمی ،آمار جرم و جنایات در
میان نمازگزاران و روزه داران به مراتب کمتر از دیگران است، زیرا آنان معتقدند
پرهیز از گناه شرط قبولی طاعاتشان است.
از اثار روزه همچنین می توان به تقویت اراده و تعدیل غرایز نفسانی اشاره کرد و
شخص روزه گیرنده وقتی با مشقت فراوان احساس پاکی نفس را تجربه می کند کمتر حاضر است، مرتکب گناهان گذشته شود و حاضر نیست به راحتی دوباره به سمت گناه برود.
ˈحمید قبادی ˈ کارشناس امور دینی و فرهنگی به خبرنگار ایرنا گفت : تشویق فرزندان به روزه داری در سنین کودکی و نوجوانی اثرات مفیدی در تقویت بنیه معنوی آنان و کاهش مشکلات اجتماعی دارد.
وی ادامه داد: همانطور که شواهد و قرائن نشان می دهد میزان جرائم در ماه مبارک رمضان در کشور و استان البرز کاهش می یابد و این از اثرات معنوی روزه داری است.
وی ادامه داد: با توجه به آثار فراوانی که روزه دارد، می توانیم با آموزش های مفید به کودکانمان آنها را که به عقیده ی روانشناسان اجتماعی تحت تاثیر محیط هستند در زمینه ی تزکیه ی نفس و رستگاری کمک کنیم.
از نظر محققان وضعیت فرهنگی خانواده ها برای کودکانی که در سنین پایین قرار
دارند و شاهد روزه گرفتن والدین خود بوده اند و از سوی انها برای روزه گرفتن
تشویق شده اند تحمل گرسنگی آسان تر است و تصور اجر اخروی و تشویق خانواده ها
توان آنها را افزایش می دهد .
در حالت دیگر ،اگر به کودک روزه دار توجه نشود یا کودک مجبور به روزه نگرفتن از طرف والدین شود احتمال تحمل گرسنگی و تشنگی برایش سخت خواهد شد و حتی ممکن است اختلالات اعصاب برای کودک به وجود آید.
مشاوران تغذیه هم معتقدند در صورت رعایت رژیم غذایی مناسب روزه گرفتن برای
کودکان بسیار مناسب است اما بی توجهی به مسایل تغذیه امکان بروزمشکلات متعدد برای کودکان وجود دارد.
با تمام فشارهایی که با گرسنگی و تشنگی در ایام ماه مبارک رمضان تحمل می کنیم ، رمضان ماه شیرینی است که برای چشیدن طعم آن باید روزه دار بود تا مزه آن برای همیشه زیر زبان بماند.ک/4
691/ ص

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




17/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن