تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):در پاسخ به كسى كه عرض كرد: من در عمل ناتوانم و نماز و روزه كم به جا مى آورم اما ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829800244




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مدیریت جهادى؛ الزام بنیادین اقتصاد مقاومتى‏


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:



مدیریت جهادى؛ الزام بنیادین اقتصاد مقاومتى‏
یکى از الزامات و شروط حرکت به سمت جهاد اقتصادى و اقتصاد مقاومتى، داشتن روحیه‏ ى جهادى است و روحیه ‏ى یک ملت، بیش از هر چیز دیگر به فرهنگ او برمى ‏گردد. رهبر معظم انقلاب اسلامى مى ‏فرمایند: «اگر ما بخواهیم این حرکت عظیم اقتصادى در کشور در سال 90 انجام بگیرد، یک الزاماتى هم دارد... اولاً روحیه‏ ى جهادى لازم است.»



به این مطلب امتیاز دهید

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، مدیریت جهادى هرچند اصطلاحى جدید در ادبیات انقلابى ما نیست اما انصافا مدیریتى است که تنها در مقطع دفاع مقدس بارها با آن مواجه بوده ‏ایم. مدیریتى که با رهبرى امام خمینى توانست به‏ خوبى در مقطع دفاع مقدس کشور را از پرتگاه جنگ که استکبار جهانى ایران را به سمت آن کشانده بود نجات دهد و کارآیى خود را به ‏خوبى نشان داده است. شاید به ‏کارگیرى واژه جهاد نشان و اشاره از یک واقعیت مهم باشد که امروز هم نوعى دیگرى جنگ بر این انقلاب و کشور و مردم تحمیل شده است که بایستى همچون دفاع مقدس با یک مدیریت جهادى به مقابله و برخورد با آن پرداخت.
تأکید مکرر بر مفهوم نوینى به نام «مدیریت جهادى» را مى ‏توان در تداوم الگوسازى و گفتمان‏ سازى رهبر معظم انقلاب اسلامى به‏ عنوان ترسیم ‏کننده افق حرکتى انقلاب و نیروهاى انقلابى دانست؛ الگوسازى و مفهوم ‏سازى‏ هایى که پیش از این نیز در قالب عناوینى نظیر «الگوى اسلامى - ایرانى پیشرفت»، «اقتصاد مقاومتى» و... شاهد آن بوده‏ ایم.
مفهوم «مدیریت جهادى» در قالب یک الگوى بومى مدیریتى متعلق به انقلاب اسلامى و برآمده از تجارب این انقلاب، آن‏ هنگام مى ‏تواند از چارچوب یک اصطلاح مفهومى فراتر رفته و جنبه عینى و انضمامى به ‏خود بگیرد که مبانى، زمینه‏ ها و مؤلفه‏ هاى آن از زوایاى گوناگون مورد بحث و دقت قرار گرفته باشد.
تلاش در جهت تبیین صحیح و اصولى این الگو که لازمه عملیاتى‏ شدن آن است را مى ‏توان ازجمله وظایف همه نخبگان، کارشناسان و رسانه‏ ها در شرایط کنونى دانست. مطمئنا این فرایند تبیین و تفسیر نیز تنها هنگامى از صحت و اعتبار برخوردار است که در چارچوب منظومه و گفتمان فکرى رهبر معظم انقلاب اسلامى، به ‏عنوان واضع این مفهوم، صورت پذیرد.
رهبر معظم انقلاب اسلامى در سخنان سال‏هاى اخیرشان بارها بر ضرورت اهتمام به فرهنگ جهادى از سوى همه آحاد مردم مخصوصا مسؤولان و نخبگان جامعه تأکید کرده‏ اند. به‏ عنوان نمونه، ایشان در سال‏91 و در دیدار با مسؤولان جهاد کشاورزى، فرهنگ جهادى را امرى حیاتى براى تمام عرصه‏ هاى کشور عنوان مى ‏کنند: «جهاد در صحنه‏ هاى مختلف، وظیفه ماست و ضامن پیشرفت و پیروزى ماست. در صحنه سیاسى هم جهاد هست، در صحنه فرهنگى هم جهاد هست، در صحنه تبلیغاتى و ارتباطاتى هم جهاد هست، در صحنه‏ هاى اجتماعى هم جهاد هست. جهاد فقط جهاد نظامى نیست؛ انواع و اقسام عرصه ‏هاى زندگى بشر، عرصه جهادند.»
ایشان در دیدار با بسیجیان هم، میان تفکر و حرکت بسیجى با تفکر جهادى پیوند برقرار کرده و بسیج را تجلیگاه جهاد در همه عرصه‏ ها عنوان مى ‏کنند: «بسیج عرصه جهاد است، نه قتال. قتال یک گوشه ‏اى از جهاد است. جهاد یعنى حضور در میدان با مجاهدت، با تلاش، با هدف و با ایمان؛ این مى‏ شود جهاد. لذا «جاهدوا بأموالکم و أنفسکم فى سبیل الله»؛ جهاد با نفس، جهاد با مال. جهاد با نفس کجاست؟ فقط به این است که توى میدان جنگ برویم و جانمان را کف دست بگیریم؛ نه، یکى از انواع جهاد با نفس هم این است که شما شب تا صبح را روى یک پروژه تحقیقاتى صرف کنید و گذر ساعات را نفهمید. جهاد با نفس این است که از تفریحتان بزنید، از آسایش جسمانیتان بزنید، از فلان کار پرپول و پردرآمد - به قول فرنگى‏ ها پولساز - بزنید و تو این محیط علمى و تحقیقى و پژوهشى صرف وقت کنید تا یک حقیقت زنده علمى را به ‏دست بیاورید و مثل دسته گل به جامعه ‏تان تقدیم کنید؛ جهاد با نفس این است. یک قسمت کوچکى هم جهاد با مال است.»
مطابق با این دیدگاه که برگرفته از مبانى و معارف دینى ماست، جهاد، فرهنگ و روحیه حاکم بر کلیه عرصه ‏ها و ارکان زندگى بوده و هیچ عرصه ‏اى را نمى ‏توان بى ‏نیاز از روحیه جهادى تصور کرد. در جامعه ‏اى که به ‏دنبال تحقق حیات طیبه اسلامى است و هدف نهایى خود را عینیت بخشیدن به آرمان‏ها و ارزش‏هاى اسلامى قرار داده است، مطمئنا فرهنگ و راهنماى حرکت نمى‏ تواند چیزى جز روحیه و فرهنگ جهادى باشد. فرهنگ جهادى همانگونه که مولاى متقیان مى ‏فرماید، مایه عزت اسلام و مسلمین است: «فَرَضَ الله... الجِهادَ عِزّا لِلاسلامِ؛ خداوند... جهاد را براى عزّت و سربلندى اسلام واجب فرمود.» (نهج ‏البلاغه، حکمت 252)

  فرهنگ جهاد یعنى فرهنگ مبارزه‏
رهبر معظم انقلاب بر مبناى فرهنگ اسلامى، روحیه و فرهنگ جهادى را به‏ منزله نوعى روحیه و فرهنگ مبارزه‏ جویى و کنش گرى آگاهانه معنا و تفسیر مى‏ کنند؛ معنایى که هم در فرهنگ اسلامى و شیعى و هم در فرهنگ و زمینه ‏هاى انقلابى و ملى ما مصادیق فراوانى براى آن مى ‏توان برشمرد. مقام معظم رهبرى در این زمینه مى ‏فرمایند: «معیار جهاد شمشیر و میدان جنگ نیست؛ معیار جهاد همان‏ چیزى است که امروز در زبان فارسى ما در کلمه مبارزه وجود دارد. فلانى آدم مبارزى است. فلانى آدم مبارزى نیست. نویسنده مبارز، نویسنده غیرمبارز. عالم مبارز، عالم غیرمبارز. دانشجوى مبارز و طلبه مبارز، دانشجوى غیرمبارز و طلبه غیرمبارز. جامعه مبارز و جامعه غیرمبارز. پس جهاد یعنى مبارزه.» (بیانات رهبر معظم انقلاب در شروع درس خارج فقه‏20.6.73)
ایشان در جایى دیگر نیز به تشریح مفهوم جهاد به‏مثابه مبارزه مى ‏پردازند: «جهاد در زبان عربى عیناً به همین معناست یعنى مبارزه. جهاد در قرآن و حدیث هم به همین معناست. همه ‏جا به‏ معناى جنگ مسلحانه نیست.» (بیانات رهبر معظم انقلاب، 17.4.83) چنین معنایى از جهاد را به‏ خوبى مى ‏توان در سیره علوى مشاهده کرد. امیرالمومنین(ع) در این‏باره مى‏ فرمایند: «جاهِدوا فى سَبیلِ الله بَأَیدیکُم فَإِن لَم‏تَقدِروا فَجاهِدوا بِأَلسِنَتِکُم فَإِن لَم‏تَقدِروا فَجاهِدوا بِقُلوبِکُم؛ در راه خدا با دست‏هاى خود جهاد کنید، اگر نتوانستید با زبان‏هاى خود و اگر باز هم نتوانستید با قلب خود جهاد کنید». (بحارالانوار، ج‏100، ص‏49، ح‏23)

  مدیریت جهادى؛ حل‏ال مسائل کشور
رهبر معظم انقلاب در دیدار سال گذشته با مسؤولان مدیریت شهرى تهران، با تأکید بر نقش روحیه و مدیریت جهادى در پیشرفت‏هاى شهرى تهران، مدیریت جهادى را در ابعادى وسیع‏تر، تنها راه برون ‏رفت از مسائل کنونى کشور و رفع تهدیدات دشمنان عنوان کرده بودند: «اگر مدیریت جهادى یا همان کار و تلاش با نیت الهى و مبتنى بر علم و درایت حاکم باشد، مشکلات کشور، در شرایط کنونى فشارهاى خباثت ‏آمیزِ قدرت‏هاى جهانى و در شرایط دیگر، قابل حل است و کشور حرکت رو به جلو را ادامه خواهد داد.» (بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامى در دیدار با مسؤولان مدیریت شهرى تهران،23.10.1392)
مبتنى بر این دیدگاه کار و تلاش، نیت الهى و علم و درایت را باید سه ضلع اصلى مدیریت جهادى از منظر مقام معظم رهبرى عنوان کرد. مدیریت جهادى در منظومه فکرى رهبر معظم انقلاب در حکم الگوى مطلوب مدیریتى براى نظام اسلامى است؛ الگویى که قابلیت‏هاى لازم براى تحقق اهداف و آرمان‏هاى انقلاب اسلامى را دارا بوده و واجد آن توانایى ‏ها و ارزش‏هایى است که از یک نظام مدیریتى کارآمد اسلامى انتظار داریم. این الگوى مدیریتى در تعامل و هماهنگى کامل با الگوها و اسناد بالادستى نظام جمهورى اسلامى نظیر سند چشم ‏انداز توسعه و الگوى اسلامى و ایرانى پیشرفت مطرح شده و در همین راستا نیز قابل بررسى و تبیین است. الگوى مدیریتى جهادى در این دیدگاه، همان کارگزار اجرایى کارآمدى است که تحقق آرمان‏ها و اهداف بلندمدت نظام اسلامى در گرو حاکمیت این الگو بر ساختار ادارى و اجرایى نظام اسلامى و التزام عملى همه مسؤولان نظام به آن و اهتمام جدى در جهت تحقق آن است./تسنیم/110




۲۲/۰۴/۱۳۹۳ - ۱۱:۱۲




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن