واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: اجرای طرح بزرگ جهادی کاهش تلفات برق به زیر 10 درصد خبرگزاری پانا: مدیرعامل شرکت مادرتخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) از اجرای طرح بزرگ جهادی - مهندسی کاهش تلفات برق به زیر 10 درصد با دستور وزیر نیرو خبر داد و با بیان اینکه مصرف برق در سهماهه نخست امسال 8.6 درصد افزایش یافته است، گفت: هیچ خاموشی برنامهریزی شده ناشی از کمبود انرژی الکتریکی در کشور نداریم.
۱۳۹۳ دوشنبه ۱۶ تير ساعت 13:19
به گزارش خبرگزاری پانا ، همایون حایری امروز در گفتوگو با خبرنگاران، افزود: ایران یکی از کشورهای پرمصرف جهان در بخش انرژی است و مدیریت تقاضا و مدیریت مصرف انرژی باید در اولویت قرار گیرد.
وی افزود: بهازای هر نفر در سال، 25 هزار و 400 کیلووات ساعت انرژی مصرف میشود که بیش از سه برابر مصرف انرژی جهان است.
وی موضوع فرهنگ نادرست مصرف و نرخ پایین برق را دو عامل مصرف زیاد برق عنوان کرد و گفت: تعرفه برق در ایران، از تعرفههای ارزان در جهان است که برای جلوگیری از رشد غیرمنطقی مصرف، باید درباره منطقی مصرف کردن برق بهشدت کار کنیم.
وی با تاکید بر لزوم ایجاد یک مرکز فرماندهی مدیریت تقاضا، افزود: هیچگاه بخش برق گلوگاه صنعت و رفاه اجتماعی نیست و همواره به تعهد خود که تامین برق پایدار است، عمل کردهایم.
مدیرعامل شرکت توانیر با اشاره به رشد 8.6 درصدی مصرف برق در سهماهه نخست امسال درمقایسه با مدت مشابه پارسال، گفت: این درحالی است که در کشورهای توسعهیافته، رشد مصرف برق بسیار اندک و حتی منفی است.
وی یادآور شد: مصرف برق فروردین امسال در مقایسه با فروردین سال گذشته تفاوت چندانی نداشته است اما با توجه به گرمای زودرس در ماههای اردیبهشت و خرداد، میزان مصرف برق در این دو ماه 12 درصد افزایش داشته است که درمجموع سه ماه 8.6 درصد مصرف برق افزایش یافت.
وی افزود: هماکنون بیش از 30 میلیون مشترک برق داریم و سالانه حدود 1.5 میلیون مشترک برق افزوده میشود که درصورت منطقی مصرف کردن برق، یکسوم نیروگاههایی که ایجاد شده اضافه است.
حایری در پاسخ به پرسشی در باره اینکه بخش برق کولر آبی را مناسب و بخش آب استفاده از کولر آبی را نامناسب میداند، گفت: براساس بررسیهای انجامشده، کولرهای آبی تنها یک درصد آب منطقه را مورد استفاده قرار میدهد که در مقابل مصرف برق کولرهای گازی ناچیز است.
وی با بیان اینکه 8 تیر سال گذشته مصرف برق تهران 7240 مگاوات بوده است، افزود: این درحالی است که در 8 تیر امسال، مصرف برق تهران 8620 مگاوات ثبت شد که حکایت از افزایش 20 درصدی مصرف برق در این استان دارد.
حایری از انجام 81 هزار مگاوات تعمیر اساسی و دورهای نیروگاهها بهعنوان اقدامی جهادی - مهندسی یاد کرد و گفت: تعمیر و نگهداری بسیار قوی در بخش نیروگاهی انجام شده است و آمادگیای که از این طریق ایجاد شده، وضع تولید و مصرف برق را به شرایط مرزی رسانده است تا با کمک مردم بتوانیم از این شرایط عبور کنیم.
وی درباره سوخت نیروگاهها نیز گفت: سالانه در کشور 66 میلیارد لیتر سوخت معادل استفاده میکنیم و با احتساب ایجاد سالانه چهارهزار تا پنجهزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی، به 55 تا 56 میلیارد دلار سرمایهگذاری در این بخش نیاز است.
وی افزود: براساس همکاریهایی که بین وزارت نفت و نیرو انجام شده، سوخت مایع تحویلی به نیروگاهها کاهش یافته و میزان گاز طبیعی تحویلی به نیروگاهها از ابتدای امسال درمقایسه با سالهای گذشته بسیار بیشتر بوده است.
وی تاکید کرد: مشکلی از بابت تامین سوخت نیروگاهها وجود ندارد و سوخت نیروگاهها به خوبی تامین میشود.
حایری در ادامه از آغاز توسعه واحدهای تولید برق CCHP خبر داد و گفت: هماکنون طرحهایی در آذربایجان، مشهد و گیلان فعال بوده و در کیش فعالیتهای گستردهای برای توسعه این واحدها در حال انجام است.
وی افزود: درپی توسعه واحدهای CCHP و مقیاس کوچک در واحدهای مسکونی هستیم اما تا زمانی که قیمت برق ارزان است، تمایلی از سوی بخش خصوصی برای توسعه این نوع واحدها وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت توانیر درباره سرمایهگذاری بخش خصوصی در صنعت برق، گفت: طبق قانون دولت نمیتواند سرمایهگذاری کند و سرمایهگذاریهای انجامشده باید ازطریق بخش خصوصی باشد.
وی افزود: از سال گذشته استقبال سرمایهگذاران خارجی برای سرمایهگذاری در بخش نیروگاههای برقآبی و حرارتی بهشدت افزایش یافته است و ما نیز زمینه لازم برای ورود آنها به این عرصه را آماده میکنیم.
وی با بیان اینکه هیچ خاموشی برنامهریزی شده ناشی از کمبود انرژی الکتریکی در کشور نداریم، گفت: بیش از 90 درصد خاموشیهای پراکنده مربوط به گرمای شدید هوا و استمرار آن بوده است.
وی اظهار داشت: افزایش مصرف برق و گرمای شدید هوا موجب ذوب شدن سیمها، اتصالهای ترانسفورماتورها و تاسیسات الکتریکی میشود که این اختلالها موجب قطع برق میشود.
وی با بیان اینکه ظرفیت نصبشده نیروگاهی کشور 71 هزار مگاوات بوده اما بیش از 140 هزار مگاوات ترانس در کشور نصب شده است، گفت: تنها راه رهایی از این موضوع مدیریت مصرف و مصرف منطقی است.
وی هشدار داد: باوجود توسعه شبکه و ایجاد ظرفیتهای جدید نیروگاهی، اگر مدیریت مصرف جدی گرفته نشود، سالهای آینده وضع بدتری خواهیم داشت.
مدیرعامل شرکت توانیر با اشاره به بدهی 21 هزار میلیارد تومانی صنعت برق، گفت: با دستور وزیر نیرو، برنامههای پرداخت بدهی بهویژه به بخش خصوصی با جدیت دنبال میشود.
وی یادآور شد: اگر بتوانیم میزان بدهیها را با توجه به بالا بودن حجم آنها ثابت نگه داریم، کار بزرگی انجام دادهایم.
وی در پایان با بیان این که طرح جهادی – مهندسی کاهش تلفات شبکه برق با دستور وزیر نیرو و تفویض حکم به مدیرعامل توانیر برای پیگیری جدی این موضوع آغاز شده است، خاطرنشان کرد: تلفات بخش برق تا شش سال پیش 23 درصد بوده و هماکنون این رقم بین 15 تا 16 درصد است و با انجام این کار بزرگ جهادی، تلفات برق به زیر 10 درصد میرسد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]