واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
دولت 85 درصد هزینه اجرای طرح آبیاری تحت فشار را پرداخت می کند گنبدکاووس - ایرنا - مدیر جهادکشاورزی گنبدکاووس، از پرداخت 85 درصد هزینه اجرایی طرح آبیاری تحت فشار توسط دولت به کشاورزانی که دارای مالکیت مشاعی هستند، خبر داد.
ˈغلامعلی نوراˈ روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، گفت: در راستای استفاده بهینه از منابع آب و خاک، چنانچه اراضی کشاورزی که دارای مالکیت مشاعی و تعداد بهره برداران آن حداقل 5 نفر باشد، دولت 85 درصد هزینه اجرای طرح آبیاری تحت فشار را بصورت کمک بلاعوض پرداخت می کند.
وی افزود: دولت همچنین به کشاورزانی که دارای اراضی با مالکیت شخصی هستند جهت اجرای سیستم آبیاری تحت فشار به ازای هر هکتار 40 میلیون ریال و برای آبیاری به شیوه قطره ای نیز تا سقف 56 میلیون ریال در هر هکتار کمک بلاعوض می دهد.
نورا با تاکید برضرورت استفاده کشاورزان از این تسهیلات بلاعوض، اضافه کرد: از مجموع 70 هزار هکتار اراضی آبی این شهرستان تاکنون صاحبان 22 هزارو 601 هکتار جهت اجرای طرح آبیاری تحت فشار اعلام آمادگی کردند.
وی تصریح کرد: از چند سال پیش تا پایان سال 92، بالغ بر 10 هزار هکتار از اراضی زراعی این شهرستان به سیستم آبیاری تحت فشار مجهز شده است که 722 هکتار آن درسال 92 بوده است.
مدیر جهادکشاورزی گنبدکاووس خاطرنشان کرد: درحال حاضر نیز برای 8 هزارو 601 هکتار اراضی آبی جهت اجرای طرح های آبیاری نوین تشکیل پرونده شده است ضمن اینکه عملیات نقشه برداری و تهیه طرح برای 4 هزارو 950 هکتار نیز به پایان رسیده است.
نورا با بیان اینکه هم اکنون راندمان بهره وری آب به شیوه های سنتی دربخش کشاورزی 30 درصد است، گفت: درصورت اجرای سیستم های آبیاری نوین میزان بهره وری آب تا 75 درصد افزایش خواهد یافت.
هم اکنون درشهرستان 325 هزار نفری گنبدکاووس درشرق استان گلستان حدود 170 هزار هکتار اراضی زراعی و باغی وجود دارد که دو سوم آن بصورت دیم کشت می شود.
به اعتقاد کارشناسان، خشکسالی های پیاپی و کاهش شدید منابع آبی بویژه سفره های زیر زمینی در سال های اخیر، ضرورت تغییر شیوه های آبیاری از سنتی به نوین را دوچندان کرده است.
به گفته آنان ، اگر چه توجه به منابع آبی و مدیریت صحیح مصرف آن بویژه درحوزه کشاورزی امری ضروری و اجتناب ناپذیر است اما باید به هزینه تمام شده اجرای طرح های آبیاری نوین نیز توجه داشت چرا که هم اکنون هزینه تمام شده اجرای سیستم آبیاری تحت فشار یا ˈبارانیˈ به ازای هر هکتار حداقل یکصد میلیون ریال و هزینه تمام شده آبیاری سیستم قطره ای حداقل 10 میلیون ریال می باشد که برای کشاورزان خرد بالاست.
هزینه بالای اجرای شیوه های آبیاری نوین درحالی است که کمک بالاعوض 40 تا 50 درصدی از کل هزینه تمام شده از سوی دولت نیز نتوانسته انگیزه های لازم در کشاورزان برای اجرای سیستم های نوین آبیاری ایجاد کند و می طلبد با توجه به اهمیت منابع آب، دولت در میزان کمک های بالاعوض بازنگری هایی صورت دهد.
/7479/622/
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
14/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]