محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1841921326
بهار تدبير در برابر رکود تورمي
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: بهار تدبير در برابر رکود تورمي
کد خبر: ۴۱۳۶۶۴
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۳ - ۰۰:۳۷ - 06 July 2014
مردمسالاری نوشت:
صاحبنظران معتقدند دو پارامتر در اقتصاد ايران نقش تعيينکنندهاي دارد: يکي اين که قيمت هر بشکه نفت خام ايران در بازارهاي جهاني چند دلار آمريکا به فروش ميرسد و ديگر اينکه ورود ارز حاصل از اين خام فروشي به اقتصاد کشور در چه حوزه و زيرساختهايي هزينه ميشود؟ اين دو پرسش و پاسخهاي ارائه شده به آن در هر دورهاي از مديريت کشور به نتايج مثبت و منفي انجاميده است و البته تاثير پاسخهاي ارائه شده به دو سوال فوق نه تنها در اقتصاد ملي و توليد ناخالص داخلي بلکه در بازار معاملات نيز خود را نمايان ميسازند.
پس از دورهاي هشت ساله که به دليل وضع تحريمهاي اقتصادي غرب عليه اقتصاد ايران، صادرات نفت خام ايران کاهش يافته و اين مسئله در توليد ناخالص داخلي ايران تأثير بسزايي داشته و در عين حال با افزايش قيمت ارز قيمت کالا و خدمات در ايران افزايش يافت، کاهش قدرت خريد اکثريت مردم ايران در سالهاي اخير زمينههاي رکود اقتصاد را در بازه زماني ميان مدت و بلند مدت فراهم ساخت.
البته يکي از دلايل بالا بودن نرخ تورم در سالهاي اخير رشد حجم نقدينگي در طول سالهاي گذشته بوده است. وقتي حجم نقدينگي افزايش مييابد، بايد ارائه کالا و خدمات در جامعه افزايش يابد و اگر اين توازن ايجاد نشود، تورم افزايش مييابد. طي سالهاي 84 تا 92 حجم نقدينگي 586 درصد رشد داشته است.
عامل ديگر در افزايش تورم حذف سوبسيدهاي دولتي از حاملهاي انرژي يا همان هدفمندسازي يارانههاست. با افزايش قيمت انرژي، هزينه توليد و به تبع آن قيمت تمام شده کالا بالا ميرود.
عامل ديگري که در بالا بردن نرخ تورم مؤثر بوده است، افزايش نرخ ارزهاي معتبر جهان مانند قيمت دلار ايالات متحده و يورو است، زيرا با افزايش قيمت ارز، قيمت تمام شده کالاهاي وارداتي (مثل دارو) نيز افزايش مييابد. شايد بد نباشد که بدانيد با وجودي که کشاورزي و دامداري قدمتش در ايران به قبل از ميلاد مسيح ميرسد، لکن ايران به دليل خشکساليهاي چند سال اخير براي جلوگيري از افزايش شديد قيمت نان و گوشت ناگزير از واردات گندم و گوشت است. پس وقتي بحث واردات ميشود فقط سخن از واردات قطعات هواپيما يا کشتي نيست که صنايع بومي قادر به توليد آن نيستند. مثلا خوراک دام و طيور وارد ميشود. با افزايش قيمت ارز، قيمت خوراک دام و طيور هم افزايش مييابد و با گران شدن اين کالا، قيمت مرغ و شير گران ميشود، با گران شدن شير، تمام محصولات لبني هم گران ميشود. بنا به گزارش روزنامه همشهري (فروردين 93) قيمت شير از سال 90 تا سال 93 پنج برابر شده است، حال سؤال اساسي اينجاست که آيا حقوق کارگران ايران خودرو يا سايپا يا درآمد کارمندان شرکت ايرانسل يا همراه اول هم پنج برابر شده است؟ بديهي است که پاسخ منفي است. در همان روزنامه آمده است که مصرف شير خانوارها در همان مدت زماني 42 درصد کاهش يافته و اين درحالي است که کاهش مصرف محصولات لبني به افزايش خطر ابتلا به پوکي استخوان منجر ميگردد.
در گزارش علي طيبنيا (وزير امور اقتصاد و دارايي دولت تدبير و اميد) به مجلس خبرگان رهبري که فراز و فرودها و بسترهاي اقتصادي دولت جديد و همين طور کارنامه دولتهاي نهم و دهم را به شکل دقيق بررسي ميکرد به اين مساله اشاره شده است که در سال 1390 نه تنها مشاغل جديدي در ايران ايجاد نشده است، بلکه دويست هزار نفر از شاغلين هم شغل خود را از دست داده اند و اين در حالي است که اين وضعيت در سال 91 به مراتب بدتر شده است.
ايران طي ده سال گذشته دومين کشور دنيا از نظر بالا بودن نرخ تورم بوده است.
يکي از شاخصهاي جهاني در تحليل وضعيت اقتصادي کشورها، شاخص فلاکت نام دارد. شاخص فلاکت ترکيبي است از آمار تورم و آمار بيکاري. شاخص فلاکت در ايران در سال 84 از نرم جهاني آن بيشتر بوده است و اين در حالي است که اين شاخص در طول سالهاي 84 تا 92 هشت برابر افزايش يافته است.
مثلا قيمت خريد مسکن از سال 84 تا 92 سيصد درصد و قيمت اجارهبها 270 درصد افزايش داشته است و اين در حالي است حداقل دستمزد يک کارگر ساده براي هشت ساعت کار در روز و شش روز کار در هفته در سال 92 ماهي 487000 تومان بوده است و در سال 93 به 608000 تومان افزايش يافته است (افزايشي 25 درصدي) اما قيمت کرايه اتوبوس BRT در خط شرق به غرب تهران در سال 89 صد تومان و در سال 93 چهارصد تومان شده است. کسري بودجه خانوار کارگري در شش سال قبل در حدود ماهي 216 هزار تومان بوده است و اين نرخ در سال 92 به حدود ششصد هزار تومان رسيده است.
هزينه درمان از مهر 91 تا مهر 92 چهل درصد افزايش يافته است و اين در حالي است که ده درصد افراد مذکر بين بيست تا پنجاه سال بيکار مطلقاند.
درآمدهاي ناشي از صادرات نفت خام براي دولت ايران در سالهاي 84 تا 92 هفتصد و بيست ميليارد دلار بوده است و اين در حالي است که با کاهش قدرت خريد اکثريت مردم ايران، داراييهاي آقاي بابک زنجاني چيزي در حدود 25 هزار ميليارد تومان برآورد شده است.
در طول سالهاي 84 تا 92 هشتصد تريليون ريال وام توسط شعب مختلف بانکهاي دولتي و خصوصي به اشخاص حقيقي و حقوقي وام داده شده است (منبع: روزنامه تهران تايمز 21 آوريل 2014 صفحه اقتصاد) و اين در حالي است که طبق اظهارات وزير دارايي 150 هزار ميليارد تومان توسط بانکها به تعداد معدودي از افراد وام داده شده است (منبع: روزنامه شرق)
طبق اظهارات حجتالاسلام والمسلمين محسنياژهاي سخنگوي قوه قضائيه در سال 91 افرادي که حجم معوقات بانکيشان بالاي ده ميليارد تومان بوده است 820 نفر (حقيقي و حقوقي) بودهاند و مجموع بدهي اين افراد 45 هزار ميليارد تومان بوده است جالبتر اين است که در سال 92 تعداد اين افراد به 980 نفر رسيد و مجموع بدهي آنها به 62 هزار ميليارد تومان رسيد.
بنا به اظهارات احمد توکلي نماينده تهران در مجلس شوراي اسلامي، مواقعي بوده است که تجار ايراني در مجموع روزانه 500 ميليون دلار هزينه دموراژ (هزينه خوابيدن کشتي به آب) پرداخت ميکردهاند و بديهي است که وارد کننده، اين هزينه را به قيمت تمام شده کالاي وارداتي ميافزايد. آن هم در اين شرايط رکود تورمي که در حال حاضر ايران به آن دچار است.
با افزايش توامان نرخ تورم و بيکاري، آمار طلاق، اعتياد، بزهکاري و ديگر آسيبهاي اجتماعي (مانند کودکان کار) افزايش مييابد.
مسکن و بورس: رکود ناخواسته
مطابق آخرين گزارشهاي بانک مرکزي در تيرماه امسال ميزان اجاره بها در تهران 21 درصد رشد داشته است. اما در همين دوره زماني قيمت خريد و فروش 20 درصد کاهش داشته است. با اين حال در بهار سال جاري قيمت مسکن با رشد اندکي نسبت به مقاطع مشابه در سالهاي قبل همراه بود و به موازات توقف بخش قابل توجهي از طرحهاي مسکن مهر در سطح کشور فعالين بخش معاملات مسکن از رکود در اين بخش سخن گفتند. اين در حاليست که با آغاز فصل تابستان مانند هر سال افزايش تدريجي نرخ اجاره بها و قيمتگذاريهاي سنگين در بخش مسکن خودنمايي ميکنند.
اما چيزي که از زمستان سال گذشته باعث دغدغه شديد صاحبان سرمايه شده است افت شاخصهاي بورس تهران است. بازار گردش سرمايه در تالار سعدي که در سال 92 با رشد بيش از 100 درصد شاخص کل، رشد چشمگير و بيسابقهاي را تجربه کرده بود در نخستين سال دولت تدبير و اميد از جهشهاي تصنعي بازمانده است و در اين بين برخي تنشهاي سياسي نيز با توقف و کاهش شاخصهاي بورس گره خوردهاند. رشد تصنعي بازار سرمايه در سال 92 با وجود تورم بالاي 40 درصد، نخستين اثرات منفي را در زمستان 92 نيز نمايان کرده بود چرا که بهره مالکانه معادن، هدفمندي يارانهها و نرخ خوراک پتروشيميها که همزمان با بررسي کليات بودجه 93 مطرح شد نشان ميداد که دولت جديد در پي حبابهاي سياسي بر فراز تالار سهام نيست.
با آغاز سال 93 و ادامه روند نزولي شاخص، روي کار آمدن دولت يازدهم و سياستهاي جديد دولتي بر شيب روند نزولي بازار سرمايه افزود؛ اهداف اقتصادي دولت يازدهم مبني بر کنترل تورم در سال 93 علاوه بر افزايش سود اوراق مشارکت، نرخ سود بانکي را در برخي بانکها افزايش داد که موجب راهي شدن بخش عظيمي از نقدينگي به سيستم بانکي شد.
اين چنين نخستين بهار دولت تدبير و اميد با رکود تورميکه ميراث مهرورزيهاي اشتباه دولت قبل بود همراه شد تا تمامي توان دولتمردان معطوف به بازآفريني انگيزه براي سرمايهگذاران شود. اگرچه در حال حاضر گردش سرمايه در بخشهايي نظير خدمات بيشتر جريان دارد، اما آغاز دور نهايي مذاکرات هستهاي بين ايران و 1+5 ميرود تا اميدهاي بيشتري را براي کارآفرينان ايجاد کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]
صفحات پیشنهادی
گذر از رکود تورمی نیازمند همدلی فعالان اقتصادی
رییس کل بانک مرکزی خبر داد گذر از رکود تورمی نیازمند همدلی فعالان اقتصادی خبرگزاری پانا نشست هم اندیشی رییس کل بانک مرکزی با نمایندگان اتاق بازرگانی عصر دیروز در ساختمان میرداماد بانک مرکزی برگزار شد ۱۳۹۳ يکشنبه ۱ تير ساعت 09 55 به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از بانک مرکزی ولیگذر از رکود تورمی نیازمند همدلی فعالان اقتصادی است
سیف گذر از رکود تورمی نیازمند همدلی فعالان اقتصادی است خبرگزاری پانا رییس کل بانک مرکزی گفت نظام بانکی از یک سو با تورم و موضوع کنترل نقدینگی روبروست و از سوی دیگر مقوله حمایت از تولید و رشد اقتصادی مطرح است و گذر از این شرایط به همراهی و همدلی فعالان اقتصادی نیاز دارد ۱۳۹۳گذر از رکود تورمي نيازمند همدلي فعالان اقتصادي
۱ تير ۱۳۹۳ ۱۱ ۳۰ق ظ رييس کل بانک مرکزي در نشست با بازرگانان تاکيد کرد گذر از رکود تورمي نيازمند همدلي فعالان اقتصادي رييس کل بانک مرکزي با اشاره به شرايط رکود تورمي کشور گفت نظام بانکي از يک سو با تورم و موضوع کنترل نقدينگي روبروست از سوي ديگر مقوله حمايت از توليد و رشد اقتبانک مرکزي سياستهاي ضد تورمي خود را با حداقل هزينه دنبال می نمايد/ بانک مرکزی به مقوله خروج از رکود اقتصادی بی
پایگاه اطلاع رسانی بانک مرکزی بانک مرکزي سياستهاي ضد تورمي خود را با حداقل هزينه دنبال می نمايد بانک مرکزی به مقوله خروج از رکود اقتصادی بی توجه نیست بانک مرکزي در مديريت نقدينگي خود در سال گذشته نه تنها به مقوله خروج از رکود اقتصادي و تامين مالي اقتصاد بی توجه نبوده است ببانک مرکزی سياستهای ضد تورمی خود را با حداقل هزينه دنبال می نمايد/ بانک مرکزی به مقوله خروج از رکود اقتصادی بی
پایگاه اطلاع رسانی بانک مرکزی بانک مرکزی سياستهای ضد تورمی خود را با حداقل هزينه دنبال می نمايد بانک مرکزی به مقوله خروج از رکود اقتصادی بی توجه نیست بانک مرکزی در مديريت نقدينگی خود در سال گذشته نه تنها به مقوله خروج از رکود اقتصادی و تامين مالي اقتصاد بی توجه نبوده است براهکارهای خروج غیرتورمی از رکود در گفت و گو با «علی دینی ترکمانی»
راهکارهای خروج غیرتورمی از رکود در گفت و گو با علی دینی ترکمانی تهران-ایرنا-خروج غیرتورمی از رکود اقتصادی دغدغه ی امروز دولتمردان ایران است علی دینی ترکمانی اقتصاددان در گفت و گوی تفصیلی با ایرنا تاکید کرد که سیاست پولی و اعتباری انبساطی می تواند تقاضا را تحریک و مانع از رکود بیراهکارهای خروج غیرتورمی از رکود اقتصادی در گفت و گو با «سعید لیلاز»
راهکارهای خروج غیرتورمی از رکود اقتصادی در گفت و گو با سعید لیلاز تهران-ایرنا-سعید لیلاز اقتصاددان و عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در گفت و گو با ایرنا ضمن دفاع از سیاست دولت در اولویت دادن کنترل تورم بر دیگر برنامه های اقتصادی رشد سرمایه گذاری و افزایش بهره وری را دو عادلایل ایجاد رکود تورمی در ایران
دلایل ایجاد رکود تورمی در ایران افزایش تولید با کمک دولت و بانکها به بخش خصوصی باعث رشد اقتصادی و کاهش تورم میشود کد خبر ۴۱۱۹۲۶ تاریخ انتشار ۰۸ تير ۱۳۹۳ - ۱۲ ۳۹ - 29 June 2014 افزایش تولید با کمک دولت و بانکها به بخش خصوصی باعث رشد اقتصادی و کاهش تورم میشود محمود جامساز –رئیس کل بانک مرکزی مطرح کرد اجرای سیاستهای ضد تورمی با حداقل آثار منفی/ جلوی رشد نقدینگی را نگرفتیم/ اقتصاد ا
رئیس کل بانک مرکزی مطرح کرداجرای سیاستهای ضد تورمی با حداقل آثار منفی جلوی رشد نقدینگی را نگرفتیم اقتصاد ایران در حال خروج تدریجی از رکود استرئیس کل بانک مرکزی با تأکید بر اجرای سیاستهای ضدتورمی توسط بانک مرکزی با حداقل آثار منفی به رشد نقدینگی 25 9 درصدی نقدینگی در پایان اسمعاون اول رئیسجمهور: راهکار دولت برای خروج غیرتورمی از رکود/هدر دادن ۲۰ میلیارد دلار سرمایه کشور برای مداخله
معاون اول رئیسجمهور راهکار دولت برای خروج غیرتورمی از رکود هدر دادن ۲۰ میلیارد دلار سرمایه کشور برای مداخله در بازار ارزمعاون اول رئیسجمهور گفت اگر دولت از حساب ذخیره ارزی استفاده غیراصولی نمیکرد الان ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد دلار موجودی داشتیم و تحریمها هیچ اثری بر ما نداشت ازخروج از رکود تورمی با کدام سیاست؟
خروج از رکود تورمی با کدام سیاست تحریمهای اقتصادی شامل تحریم نفتی تحریم مالی و تحریم شرکتهای ایرانی درمجموع از مسیر کاهش شدید درآمدهای نفتی جهش نرخ ارز و بیثباتی آن حاکمیت نظام چندنرخی ارز سختتر شدن مبادلات مالی و کالایی با کشورهای خارجی و افزایش ریسک و نااطمینانی و کادلیل رکود فعلي، سياستهاي ضدتورمي نيست
دلیل رکود فعلي سياستهاي ضدتورمي نيست ريشههاي بروز اين رکود اقتصادي بسيار بنياديتر از آن است که تحت تاثير سياست ضد تورمي در يک بازه زماني کوتاهمدت بتوان آن را بررسي کرد کد خبر ۴۱۳۶۶۵ تاریخ انتشار ۱۵ تير ۱۳۹۳ - ۰۰ ۵۲ - 06 July 2014 دکتر بهمن آرمان رييس اسبق اداره مطالعات وگذر از رکود تورمی به همدلی فعالان اقتصادی نیاز دارد
رییس کل بانک مرکزی گذر از رکود تورمی به همدلی فعالان اقتصادی نیاز دارد تهران - ایرنا - رییس کل بانک مرکزی در نشست هم اندیشی با نمایندگان اتاق بازرگانی با اشاره به شرایط رکود تورمی کشور گفت نظام بانکی از یک سو با تورم و موضوع کنترل نقدینگی روبروست و از سوی دیگر مقوله حمایت ازلاریجانی: بیشتر بخش های تولیدی کشور در رکود تورمی به سر میبرد
لاریجانی بیشتر بخش های تولیدی کشور در رکود تورمی به سر میبرد سیاست > مجلس - رئیس مجلس در همایش قوه قضائیه گفت طی ماههای اخیر تکان جدیای در رکود تورم شاهد نبودیم به گزارش خبرآنلاین علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در همایش سالانه قوه قضائیه در سالن اجلاخروج از رکود تورمي با کدام سياست؟
۱ تير ۱۳۹۳ ۱۰ ۲ق ظ دنياي اقتصاد خروج از رکود تورمي با کدام سياست به گزارش خبرگزاري موج دنياي اقتصاد نوشت وفاق عام ميان عموم کارشناسان اقتصادي وجود دارد که اقتصاد ايران در حال حاضر يکي از شديدترين دورههاي رکود تورمي را از سر ميگذراند اما مشکل آنجا است که درمورد سياستهايرئیسجمهور: مشکلات با وحدت قابل حل است/رکودتورمی و بیکاری دشمنان داخلی هستند
جمعه ۱۳ تیر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۴۵ رئیسجمهور با تحلیل شرایط ویژه کشور و منطقه بر شناسایی و طبقه بندی نیازها و مشکلات کشور و اجماع برای حل آن به منظور تامین منافع ملی تاکید کرد به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی عصر پنجشنبه و در دینگرانی بخش خصوصی از تفاوت دیدگاه تیم اقتصادی دولت/ بحران رکود تورمی باید رفع شود
استانها شمال اردبیل پیرموذن نگرانی بخش خصوصی از تفاوت دیدگاه تیم اقتصادی دولت بحران رکود تورمی باید رفع شود اردبیل – خبرگزاری مهر قائم مقام شورای مرکزی خانه صنعت معدن ایران با اشاره به مصوبات جدید شورای پول و اعتبار گفت تفاوت دیدگاه های تیم اقتصادی دولت بویژه در حوزه پولی-
اقتصادی
پربازدیدترینها