محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832413084
بانک مرکزی سياستهای ضد تورمی خود را با حداقل هزينه دنبال می نمايد/ بانک مرکزی به مقوله خروج از رکود اقتصادی بی توجه نیست
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: پایگاه اطلاع رسانی بانک مرکزی :
"بانک مرکزی" سياستهای ضد تورمی خود را با حداقل هزينه دنبال می نمايد/ "بانک مرکزی" به مقوله خروج از رکود اقتصادی بی توجه نیست
بانک مرکزی در مديريت نقدينگی خود در سال گذشته نه تنها به مقوله خروج از رکود اقتصادی و تامين مالي اقتصاد بی توجه نبوده است،بلکه سعی نموده تا سياستهای ضدتورمی خود را با حداقل هزينه برای بخش واقعي و از طريق سالمسازي رشد نقدينگی و کنترل انتظارات تورمی دنبال کند.
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ دکتر سیف در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی بانک مرکزی به سوالات مطروحه پیرامون انتقاداتی در خصوص سیاستهای پولی بانک مرکزی پاسخ داد که از نظر می گذرانید : رئیس شورای پول و اعتبار در پاسخ به این سوال که بعضي از صاحب نظران اقتصادي عنوان کرده اند که تيم اقتصادي دولت تمرکز اصلي خود را بر کنترل نرخ تورم قرار داده و به مسئله ی رکود بی توجه بوده اند، توضیح داد: مروري مختصر بر آمارهاي اقتصادي کشور مويد اين نکته است که رشد بالاي نقدينگي در طول سالهاي گذشته با تغيير محسوسي در رشد اقتصادي همراه نبوده است.
مباني نظري و مطالعات تجربي موجود نيز چنين نتيجهاي را تاييد مينمايند و به طور کلي وجود يک رابطه بلندمدت ميان رشد نقدينگي و رشد اقتصادي قابل تاييد نميباشد. با اين وجود، در تمامي اين سالها اقتصاد کشور نرخ هاي تورمي بالايي را تجربه نموده که علاوه بر ايجاد مشکل براي سرمايهگذاري و توليد، واجد آثار منفي رفاهي و اجتماعي نيز بوده است.
نرخهاي تورم بالا و پرنوسان به واسطه افزايش نااطميناني و اختلال در قيمتهاي نسبي، به تضعيف انگيزههاي سرمايهگذاري و هدايت منابع اقتصادي به سمت فعاليتهاي غيرمولد و سوداگرانه منجر ميشود. از سوي ديگر، نرخ هاي تورم بالا به دليل کاهش قدرت خريد پولي ملي و افزايش نابرابري در توزيع درآمد با افزايش فقر و پيامدهاي منفي اجتماعي همراه ميباشد.
به همين دليل نيز در ساير اقتصادهاي دنيا به تناسب سطح توسعهيافتگي آنها، مهار نرخ تورم در حفظ سطوح پايين و هم زمان کاهش نوسانات آن از اهميت بالايي برخوردار ميباشد. امروزه و در سايه تجارب به دست آمده در خصوص کنترل فشارهاي تورمي، نرخ تورم در غالب اقتصادهاي دنيا در سطوح پاييني قرار دارد و معدود کشورهايي از جمله ايران داراي نرخهاي تورم دو رقمي هستند.
دکتر سیف درخصوص کنترل تورم به همراه برون رفت از رکود اقتصادی و اهدافی را که در این رابطه دنبال می کند، گفت:
انتقادات مطرح شده در خصوص سياستهاي پولي و مديريت نقدينگي از سوي بانک مرکزي در حالي است که رشد نقدينگي کشور در سال 1392 معادل 29.1 درصد بوده است.
حتي با کم کردن اثر افزايش پوشش آمار نقدينگي به بانکها و موسسات اعتباري جديد، رشد نقدينگي کشور در سال گذشته به 25.9 درصد ميرسد که به هيچ عنوان رشد پاييني براي نقدينگي به حساب نميآيد. مقايسه نقدينگي واقعي در اسفند سال 1392 با رقم مشابه در اسفند ماه سال 1391 حاکي از اين است که مانده واقعي نقدينگي در طول سال 1392 نه تنها کاهش نيافته بلکه افزايش نيز داشته است.
بنابراين مجدداً تاکید می شود، بانک مرکزي در مديريت نقدينگي خود در سال گذشته به مقوله خروج از رکود اقتصادي و تامين مالي اقتصاد بي توجه نبوده است. در مقابل بانک مرکزي سعي نموده تا سياستهاي ضد تورمي خود را با حداقل هزينه براي بخش واقعي و از طريق سالمسازي رشد نقدينگي و کنترل انتظارات تورمي دنبال نمايد.
مهار انتظارات تورمي نه تنها موجب کاهش چشمگير رفتارهاي گروهي در بازار داراييها و کاهش درجه سياليت نقدينگي مازاد در اين بازارها شده، بلکه بر کاهش نرخ تورم آتي اقتصاد نيز بسيار تاثيرگذار بوده است. در اين خصوص ميتوان به ثبات نسبي ايجاد شده در بازار ارز اشاره نمود که در کنار ساير عوامل تاثير معنيداري در مهار انتظارات تورمي داشته است.
رئیس کل بانک مرکزی در خصوص اهمیت کاهش نوسانات نرخ ارز و ثبات حاکم بر بازار اظهار داشت: متوسط نرخ اسمي برابري دلار در بازار غيررسمي ارز در يازده ماهه منتهي به پايان خرداد ماه سال 1393 به 30886 ريال رسيد که در مقايسه با رقم مربوط به يازده ماهه پيش از آن (31646 ريال)، معادل 2.4 درصد کاهش داشته است.
تحولات بازار ارز در اين دوره به لحاظ کاهش نوسانات نرخ ارز و ثبات حاکم بر بازار نيز حايز اهميت است، به طوريکه انحراف معيار نرخ ارز در اين دوره نيز به ميزان 76.9 درصد کاهش داشته است. اين تنزل فاحش در انحراف معيار، به خوبي بيانگر کاهش قابل ملاحظه نااطميناني در بازار ارز و تبديل تلاطم بازار ارز در سال 1391 به نوسان محدود در سال 1392 و 1393 ميباشد.
آثار مثبت اين تغيير شرايط در بازار ارز نه تنها در کاهش شتاب افزايش قيمتهاي داخلي کالاها و خدمات محسوس بود، بلکه سبب شد از ميزان ريسک مربوط به فعاليتهاي توليدي، تجاري و سرمايهگذاري که وابستگي قابل توجهي به ارز و نرخ آن در محاسبات هزينه- فايده خود دارند، به نحو قابل ملاحظهاي کاسته شود.
وی در ادامه اضافه کرد در تجويز سياستهاي پولي مناسب براي خروج از رکود اقتصادي بايد پيش از هر چيز به ماهيت رکود حاکم بر اقتصاد توجه داشت. به استناد بررسيها و نظرسنجيهاي صورت گرفته، رکود حاکم بر اقتصاد کشور، عمدتاً از شوک سمت عرضه و تا حد زيادي از محل تشديد تحريمهاي بينالمللي بر عليه کشور ناشي بوده که به واسطه کاهش دسترسي به منابع ارزي و ايجاد مشکل براي مبادلات ارزي، واردات مواد اوليه و کالاهاي واسطهاي و سرمايهاي مورد نياز واحدهاي توليدي را با مشکل مواجه ساخته است.
بديهي است که در چنين شرايطي صرف افزايش عرضه نقدينگي نه تنها کمکي به حل مشکلات جاري واحدهاي توليدي نخواهد داشت، بلکه به دليل افزايش تقاضاي موثر فشارهاي تورمي موجود را نيز تقويت خواهد نمود.
دکتر سیف در پاسخ به این سوال که اهداف اقتصاد مقاومتي در چه شرایطی حاصل می شود، گفت: توجه به اين نکته از حيث رعايت اصول اقتصاد مقاومتي نيز حايز اهميت است. اهداف مثبت مترتب بر اقتصاد مقاومتي تنها در شرايط برقراري شرايط ثبات اقتصادي و در راس آن حصول به سطح پايين و کم نوساني از نرخ تورم، قابليت تحقق خواهند داشت که لازمه برقراري آن، مديريت مناسب نقدينگي در کشور خواهد بود.
بديهي است براي تحقق پيشنيازهاي تحقق اقتصاد مقاومتي، ديگر نميتوان تمامي مشکلات اقتصادي کشور را از طريق افزايش نقدينگي پاسخ داد. چگونگي مديريت نقدينگي از سوي بانک مرکزي از حيث پديده ناسازگاري زماني در سياست پولي نيز حايز اهميت است. بر اين اساس بايد به اثر تاخيري رشد نقدينگي بر تورم توجه داشت و نبايد صرفاً به روند کاهشي تورم در ماههاي اخير دلخوش بود؛ چرا که عليرغم کاهش نرخ تورم، اين نرخ کماکان در سطوح بالايي قرار دارد و لذا لازم است از اتخاذ هر گونه اقدامي که به پيچيدگي شرايط موجود و تشديد تورم منجر ميشود، احتراز نمود. علاوه بر اين، کاهش نرخ تورم نيز به اين معني نيست که ميتوان پس از آن و بدون رعايت احتياطهاي لازم نسبت به تحريک سمت تقاضا و افزايش رشد اقتصادي از محل رشد بالاتر نقدينگي اقدام نمود؛ بلکه لازم است تا زمان دستيابي به نرخهاي تورم تک رقمي، از دستاوردهاي حاصله در اين حوزه کماکان صيانت شود و از ورود مجدد به شرايط تورمي قبلي اجتناب نمود.
در اين صورت لازم است سياستگذار بر بهبود چگونگي توزيع منابع موجود ميان فعاليتهاي مختلف و رعايت اولويتها در اين زمينه متمرکز باشد. کاهش نسبت مطالبات غيرجاري و افزايش کفايت سرمايه بانکها و به طور کلي سالم سازي ترازنامه بانکها از جمله اقدامات موثر در اين زمينه قلمداد ميشوند.
رئیس شورای پول و اعتبار در خصوص نشانه های خروج اقتصاد ایران از رکود تدریجی اظهار داشت:اطلاعات موجود حاکي از خروج تدريجي اقتصاد از رکود ميباشد. تغيير نرخ رشد اقتصادي (بر پايه ارقام سال پايه 1383) از 8.3- درصد در نه ماهه سال 1391 به 3.4- درصد در دوره مشابه سال 1392، حاکي از افت سرعت انقباض فعاليتها و آغاز خروج اقتصاد ايران از حضيض رکود است. در حقيقت، اگرچه نرخ رشد اقتصادي کشور کماکان منفي است، ليکن از شتاب رکود به نحو معنيداري کاسته شده است و ميتوان گفت افق مثبتي در جهت رشد فعاليتها در حال پديدار شدن است.
آمار شاخص توليد کارگاههاي بزرگ صنعتي در سال گذشته و همچنين عملکرد توليد خودرو در ماههاي ابتدايي سال جاري نيز مويد اين موضوع ميباشد. همراستا با پديدار شدن اين افق شاهد هستيم که رشد هزينههاي مصرفي بخش خصوصي تغيير جهت داده و از 4.5- درصد به 1/1 درصد در نه ماهه 1392 رسيده که نشان دهنده بهبود اعتماد مصرفکنندگان به آينده تحولات اقتصادي کشور است.
انتهای پیام /
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]
صفحات پیشنهادی
بانک مرکزي سياستهاي ضد تورمي خود را با حداقل هزينه دنبال می نمايد/ بانک مرکزی به مقوله خروج از رکود اقتصادی بی
پایگاه اطلاع رسانی بانک مرکزی بانک مرکزي سياستهاي ضد تورمي خود را با حداقل هزينه دنبال می نمايد بانک مرکزی به مقوله خروج از رکود اقتصادی بی توجه نیست بانک مرکزي در مديريت نقدينگي خود در سال گذشته نه تنها به مقوله خروج از رکود اقتصادي و تامين مالي اقتصاد بی توجه نبوده است برئیس کل بانک مرکزی مطرح کرد اجرای سیاستهای ضد تورمی با حداقل آثار منفی/ جلوی رشد نقدینگی را نگرفتیم/ اقتصاد ا
رئیس کل بانک مرکزی مطرح کرداجرای سیاستهای ضد تورمی با حداقل آثار منفی جلوی رشد نقدینگی را نگرفتیم اقتصاد ایران در حال خروج تدریجی از رکود استرئیس کل بانک مرکزی با تأکید بر اجرای سیاستهای ضدتورمی توسط بانک مرکزی با حداقل آثار منفی به رشد نقدینگی 25 9 درصدی نقدینگی در پایان اسقائم مقام بانک مرکزی: با شوک تورمی جدید رو به رو نمی شویم
قائم مقام بانک مرکزی با شوک تورمی جدید رو به رو نمی شویم تهران - ایرنا - قائم مقام رییس کل بانک مرکزی وجود موانع در عرضه کالا را از دلایل اصلی رکود و تورم اقتصادی در کشور دانست و گفت با توجه به برنامه های دولت برای رفع این موانع پیش بینی می شود با شوک تورمی جدیدی رو به رو نشوبخشنامه جدید بانک مرکزی برای الزام سپردهگذاری از طریق بازار بین بانکی ابلاغ شد
اقتصادی بانک - بیمه بورس بخشنامه جدید بانک مرکزی برای الزام سپردهگذاری از طریق بازار بین بانکی ابلاغ شد بانک مرکزی طی بخشنامه جدیدی اعلام کرد سپردهگذاری مدت دار بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی نزد یکدیگر صرفا از طریق بازار بین بانکی انجام میشود به گزارش خبرنگار مهر بانبانک مرکزی در بخشنامهای به بانکها و موسسات اعتباری ابلاغ کرد سپردهگذاری مدتدار بانکها و موسسات نزد یکدیگر
بانک مرکزی در بخشنامهای به بانکها و موسسات اعتباری ابلاغ کردسپردهگذاری مدتدار بانکها و موسسات نزد یکدیگر صرفاً از طریق بازار بین بانکیریالی باشدبانک مرکزی در بخشنامهای به بانکها و موسسات اعتباری تاکید کرد سپردهگذاری مدتدار بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی نزد یکدیگربانک مرکزی سوئیس اعلام کرد انگلیس رکورد دار سپردهگذاری در بانکهای سوئیس/1.6 تریلیون دلار از ثروت جهان در سیس
بانک مرکزی سوئیس اعلام کردانگلیس رکورد دار سپردهگذاری در بانکهای سوئیس 1 6 تریلیون دلار از ثروت جهان در سیستم بانکداری سوئیسبانک مرکزی سوئیس طی گزارشی اعلام کرد که تا پایان سال 2013 بالغ بر 1 6 تریلیون دلار از ثروت جهان در سیستم بانکداری این کشور نگهداری شده است که 20 درصد از ابخشنامه بانک مرکزی درباره سپردهگذاری
بخشنامه بانک مرکزی درباره سپردهگذاریتاریخ انتشار دوشنبه ۲ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۳ ۱۵ بانک مرکزی طی بخشنامه جدیدی اعلام کرد سپردهگذاری مدت دار بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی نزد یکدیگر صرفا از طریق بازار بین بانکی انجام میشود به گزارش مهر بانک مرکزی در بخشنامه جمهلت یکماهه بانک مرکزی به صرافیها
مهلت یکماهه بانک مرکزی به صرافیهاتاریخ انتشار دوشنبه ۲ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۱ ۱۰ معاون نظارتی بانک مرکزی با اعلام برنامه های جدید این بانک برای نظارت بر عملکرد سیستم بانکی از فرصت یک ماهه صرافی ها برای دریافت مجوز از بانک مرکزی خبر داد و گفت فضا برای فعالیت صرافی های غیرمجاز بستهبانک مرکزی نرخ رسمی ارزها را اعلام کرد
اقتصادی بانک - بیمه بورس بانک مرکزی نرخ رسمی ارزها را اعلام کرد بانک مرکزی نرخ بانکی 39 ارز را اعلام کرد که بر این اساس نرخ 13 ارز نسبت به روز گذشته یکشنبه کاهش قیمت 17 واحد پولی رشد و نرخ 9 ارز ثابت ماند به گزارش خبرنگار مهر نرخ دلار آمریکا با یک ریال کاهش 25 608 ریال پوانتقاد از ساختار بروكراتيک تصميم سازي در بانك مركزي
اقتصادی اقتصاد کلان انتقاد از ساختار بروكراتيک تصميم سازي در بانك مركزي استاد دانشگاه شهید بهشتی ضمن انتقاد از ساختار بروكراتيک تصميم سازي در بانك مركزي گفت فرصتهای زیادی در این حوزه بدست می آید که به راحتی از دست می رود و منجر به فرصت سوزی های بزرگ اقتصادی می شود به گزارشبانک مرکزی زیر بار وام 50 درصدی خرید خانه نمیرود
جمعه ۱۳ تیر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۵۶ درخواست وزارت راه و شهرسازی از بانک مرکزی مبنی بر اختصاص وام 50 درصدی خرید خانه مدت زیادی است مطرح شده و بانکها برای پرداخت این وام رایزنی میکنند اما بانک مرکزی زیر بار نمیرود لذا اگر سرمایه این وام از طرحهایی مثل لیزینگ و منابع دیگر تامین شود میتودرخواست 480 هزار ميلياردي از بانک مرکزي
۲ تير ۱۳۹۳ ۱۵ ۵۰ب ظ در نشست نمايندگان اتاق بازرگاني با وليالله سيف مطرح شد درخواست 480 هزار ميلياردي از بانک مرکزي طبق اظهارات محمدرضا نعمتزاده وزير صنعت معدن و تجارت سهم بخش توليد از اين معوقات 15 تا 20 درصد است به گزارش خبرگزاري موج هرچند به گفته علي طيبنيا وزير اقتمهلت يكماهه بانك مركزي به صرافيها
مهلت يكماهه بانك مركزي به صرافيها معاون نظارتي بانك مركزي با اعلام برنامههاي جديد اين بانك براي نظارت بر عملكرد سيستم بانكي از فرصت يك ماهه صرافيها براي دريافت مجوز از بانك مركزي خبر داد و گفت فضا براي فعاليت صرافيهاي غيرمجاز بسته شد حميد تهرانفر در گفتوگو با مهر با اشاربانک مرکزي و بانکها در وصول مطالبات معوق عزم جدي دارند
دکتر سيف بانک مرکزي و بانکها در وصول مطالبات معوق عزم جدي دارند سیف در اين رابطه از بانکها خواسته شد که هر يک 20 پرونده مهم مطرح در مرجع قضائي را که نياز به تسريع در رسيدگي و اعلام راي نهائي دارند را اعلام کنند به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومیبانک مرکزی نرخ رسمی 34 ارز را گران کرد
بانک مرکزی نرخ رسمی 34 ارز را گران کرد بانک مرکزی نرخ بانکی 39 ارز را اعلام کرد که براین اساس نرخ 34 ارز امروز نسبت به دیروز افزایش یافت قیمت دو واحد پولی بدون تغییر ماند و تنها نرخ دو ارز با کاهش مواجه شد کد خبر ۴۱۰۵۸۹ تاریخ انتشار ۰۳ تير ۱۳۹۳ - ۱۲ ۵۳ - 24 June 2014 بانک مرتوضیحات رئیس کل بانک مرکزی درباره اقدامات انجام شده برای پیگیری مطالبات معوق بانکی
توضیحات رئیس کل بانک مرکزی درباره اقدامات انجام شده برای پیگیری مطالبات معوق بانکی اقتصاد > بازار مالی - ایسنا نوشت رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه حجم مطالبات معوق نظام بانکی از نسبتهای قابل قبول به مراتب بیشتر است تاکید کرد که تمامی این معوقات ناشی از فسادخبرسازی رئیس کل بانک مرکزی از معوقات بانکی/سیف:پروندههای معوقات بانکی در دادگاه تخصصی رسیدگی می شود
خبرسازی رئیس کل بانک مرکزی از معوقات بانکی سیف پروندههای معوقات بانکی در دادگاه تخصصی رسیدگی می شود اقتصاد > اقتصاد کلان - رئیس کل بانک مرکزی از آغاز رسیدگی به پروندههای معوقات بانکی در دادگاه تخصصی خبر داد رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه مجتمع تخصصي قضائی براي ر-
اقتصادی
پربازدیدترینها