واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
در نشست اضطراری رییس گمرک ایران با سفیر ترکیه در تهران بررسی شد؛ راهکارهای عملی ایران و ترکیه برای رفع سریع مشکلات گمرکی در مرزها تهران - ایرنا - نشست اضطراری رییس کل گمرک ایران با سفیر ترکیه در تهران به منظور رفع سریع مشکلات گمرکی در ورود و خروج کالا و کامیونها به داخل مرزهای دو کشور در حالی برگزار شد که سفیر ترکیه همزمان با بحران عراق از کرباسیان خواست تا گمرک ایران برای عبور کالاهای ترک به عراق از مرز مهران کمک فوری کند.
به گزارش روز شنبه ایرنا و به نقل از روابط عمومی گمرک ایران، اومیت یاردیم سفیر ترکیه در تهران و مسعود کرباسیان رییس کل گمرک ایران همزمان با افزایش مشکلات گمرکی در مرزهای دو کشور نشستی فوری برگزار کردند تا برای رفع موانع گمرکی در مرزها تدابیر مناسب اتخاذ کنند.
بنابراین گزارش، عمده ترین مشکل طرف ایرانی تشکیل صف های طولانی در مرز ترکیه برای عبور کامیونها بود که این مشکل در چند روز گذشته موجب اعتراض شدید بازرگانان و کامیونداران ایرانی به عملکرد گمرک ترکیه و رسانه ای ها شد.
سفیر ترکیه در تهران در رابطه با مشکل پیش آمده به طرف ایرانی توضیح داد که افزایش ورود و خروج کالا بین دو کشور و امکانات محدود موجود در سه مرز مشترک دیگر از جمله سرو - اسن دره و کاپی کوی - رازی موجب شده تردد در مرز بازرگان - گوربلاغ افزایش یابد و سرویس دهی به کامیونداران ایرانی در گمرک گوربلاغ با مشکلاتی همراه شود.
اومیت یاردیم البته دلیل دیگری هم در این خصوص مطرح کرد و گفت که بخشی از کامیونها حامل کالاهای چینی هستند که از طریق ایران به ترکیه ترانزیت می شوند و گمرک ترکیه اجازه ورود به داخل مرز ترکیه را به این کامیونداران نمی دهد.
سفیر ترکیه در تهران اما یک درخواست فوری هم از رییس کل گمرک ایران داشت تا به کامیونداران ترک اجازه داده شود از مرز مهران کالاهای خود را به عراق انتقال دهند.
اومیت یاردیم دلیل این درخواست را وجود بحران در عراق و بسته شدن مرز ترکیه با این کشور عنوان کرد و در این خصوص خواستار کمک فوری گمرک ایران شد.
کرباسیان رییس کل گمرک ایران هم در این نشست دلیل وجود مشکلات مرزی میان ایران و ترکیه را امضا شدن و اجرایی نشدن موافقتنامه همکاریهای گمرکی دو کشور در سالهای گذشته عنوان کرد و گفت: باید هیات های کارشناسی دو طرف در ده روز آینده به نقطه صفر مرزی بروند و یادداشت تفاهم ها را اجرایی کنند.
وی در ادامه یکی از دلایل تشکیل صف های طولانی کامیونداران در مرز بازرگان - گوربلاغ را به خاطر محدود بودن امکانات در سایر مرزهای مشترک پذیرفت و گفت: اگر توافقنامه های گمرکی دو جانبه در سالهای گذشته اجرایی می شد و امکانات سه مرز مشترک دیگر توسعه پیدا می کرد، الان این مشکلات پیش نمی آمد.
وی اما سخنان طرف ترک برای اجازه ندادن به ورود کامیونهای حامل کالاهای چینی و تشکیل صف در پشت مرزهای گمرکی را قابل قبول ندانست و گفت: اگر طرف ترک اجازه ورود به کالاهای چینی را نمی دهد بهتر است به بازرگانان خود بگوید تا این کالاها را خریداری نکنند.
کرباسیان از درخواست سفیر ترکیه در تهران برای کمک به عبور کالاهای ترک از طریق مرز مهران استقبال کرد و گفت: مقدمات این کار فراهم شده و با هماهنگی سازمان ایرو به کامیونداران حامل کالاهای ترک اجازه خواهیم داد تا تحت رویه کارنه تیر کالاهای خود را از مرز مهران به عراق انتقال دهند.
رییس کل گمرک ایران البته یک پیشنهاد هم در این خصوص به طرف ترک داد و گفت: کامیونداران ترک عوض اینکه خدمات بیمه ای این کالاها را نزد شرکت سوئیسی انجام دهند می توانند نزد بیمه های ایرانی انجام دهند زیرا این بیمه ها نزد گمرک جمهوری اسلامی ایران قابل پذیرش است.
اقتصام(1)9141**1558
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
14/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]