تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 10 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):خداوند اجابت دعاى مؤمن را به شوق (شنيدن) دعايش به تأخير مى اندازد و مى گويد: «صداي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819635409




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مردم ایران از نخستین روز تولد با قرآن ارتباط برقرار می کنند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

عضو هیات علمی بنیاد دایره المعارف اسلامی: مردم ایران از نخستین روز تولد با قرآن ارتباط برقرار می کنند تهران- ایرنا- عضو هیات علمی بنیاد دایره المعارف اسلامی گفت: قرآن جایگاه ویژه ای در فرهنگ عامه مردم ایران دارد و حتی ما از نخستین روز تولد با کلام خدا ارتباط برقرار می کنیم.


به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، نخستین نشست از سلسله نشست های تحلیل و بررسی شناخت قرآن در فرهنگ عامه جمعه شب در محل برگزاری بیست و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم برگزار شد.
بیست و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم از سوم تیرماه در موزه دفاع مقدس آغاز به کار کرده و تا 23 تیرماه از ساعت 18 بعداز ظهر تا 24 میزبان عموم مردم است .
محسن معینی عضو هیات علمی بنیاد دایره المعارف اسلامی در این نشست اظهار داشت: مطالعه فرهنگ عامه به یکی از علوم رایج و جذاب بسیاری از دانشگاه ها تبدیل شده است و در این زمینه تحقیقات مفصلی انجام می شود. فرهنگ عامه مجموعه ای از رفتارها، آداب و رسوم، دانش عوام، معتقدات، باورها، ترانه ها و افسانه های متعلق به عامه مردم است.
وی ادامه داد: مجموعه ای از کارهایی که انسان ها در طول روز انجام می دهند هم بخشی از فرهنگ عامه محسوب می شود. فرهنگ عامه در چهار حوزه رابطه انسان با انسان در چارچوب رفتارهای اجتماعی آداب و رسوم، بازی ها و سرگرمی ها، ارتباط انسان با محیط زیست و رابطه انسان با جهان اطراف و ماوراالطبیعه بررسی می شود.
معینی خاطرنشان کرد: از نخستین روز تولد به نحوی با قرآن ارتباط برقرار می کنیم و حتی در بسیاری از شهرها زمانی که نوزادی متولد می شود، بالای سر او، یک جلد کلام الله می گذارند.
عضو هیات علمی بنیاد دایرة المعارف اسلامی گفت: زمانی که نوزاد بزرگتر می شود و دوران کودکی را سپری می کند، همچنان با قرآن مأنوس است. آیاتی به نام «عم جزء» برای حفظ قرآن توسط کودکان تهیه می شود که همان جزء سی ام قرآن است که با سوره عم یتسائلون آغاز می شود.
وی ادامه داد: در مورد ازدواج هم خانواده ها به قرآن توسل می کنند . در برخی از شهرها برخی سوره های قرآن در مراسم و بزرگداشت ها قرائت می شود .
معینی گفت: قرآن علاوه بر فرهنگ مردم در کلام انسان ها هم جایگاه ویژه ای دارد. برای مثال انسان ها زمانی که می خواهند قسم یاد کنند، به قرآن قسم می خورند و یا زمانی که تعجب می کنند سبحان الله می گویند و یا در احوالپرسی ها و صرف غذا به پاس شکر از خداوند، الحمدالله می گویند.
وی تاکید کرد: در فرهنگ عامیانه مردم ایران، برخی تکه کلام هایی نیز همچون ˈ کن فیکونˈ که ریشه در قرآن دارد. به کار می رود.
فراهنگ (3) 2024**1601**

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




07/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن