واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
اقتصادی > انرژی
ذخیرهسازی گاز ایران در گنبدهای نمکی/ راهاندازی بزرگترین مخزن ذخیره گاز خاورمیانه
مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گاز طبیعی ایران از کسب درآمد 350 میلیون دلاری با بهره برداری از نخستین طرح ذخیره سازی گاز کشور در سراجه قم خبر داد و جزئیات ذخیره سازی گاز ایران در گنبدهای نمکی را تشریح کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، مسعود سامی وند در یک گردهمایی درباره آخرین وضعیت توسعه صنعت ذخیره سازی گاز طبیعی در ایران، با اشاره به هدفگذاری برای برداشت روزانه 130- 140 میلیون متر مکعب گاز از منابع ذخیره سازی گاز در افق 1404، گفت: با بهره برداری از پروژه سراجه ایران به رتبه 19 در میان کشورهای صاحب صنعت ذخیره سازی دست یافت و تکمیل و راه اندازی پروژه شوریجه نیز ایران را به رتبه پنجم ذخیره سازی در جهان ارتقا داد.
مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گاز طبیعی با بیان اینکه تاکنون مطالعات امکان سنجی و توسعه ساختارهای مناسب برای ذخیره سازی گاز در استان های مختلف کشور انجام شده است، تصریح کرد: از این رو بیش از 220 ساختار در فلات مرکزی و غرب کشور مورد پایش اطلاعاتی قرار گرفته که حاصل این مطالعات انتخاب حدود 40 ساختار و اولویت بندی آنها به منظور انجام عملیات اکتشافی بوده است.
این مقام مسئول در تشریح جزئیات پروژه ذخیره سازی سراجه قم اظهار داشت: میزان برداشت از این مخزن سال 91 به 230.7 میلیون متر مکعب و سال 92 به بیش از 662 میلیون متر مکعب رسید.
وی سودآوری حاصل از اجرای این پروژه در سال گذشته را حدود 350 میلیون دلار اعلام و افزود: هم اکنون نیز سومین سیکل تزریق با دو ردیف توربوکمپرسور روزانه به میزان 7.6 میلیون متر مکعب در جریان است.
سامی وند یادآور شد: با انجام ذخیره سازی گاز در مخزن سراجه حدود 13 میلیون بشکه مایعات گازی که در مخزن مانده بیرون آورده می شود و این از نظر اقتصادی بسیار با ارزش و قابل ملاحظه است.
وی در خصوص طرح ذخیره سازی شوریجه هم توضیح داد: عملیات اجرایی این طرح نیز از اواخر سال 89 آغاز و در بازه زمانی دو ساله در آذر ماه 92 تکمیل و تزریق در این مخزن از اردیبهشت ماه آغاز شد.
مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گاز طبیعی ظرفیت ذخیره سازی گاز در این میدان را 4.8 میلیارد متر مکعب در دو فاز اعلام کرد و یادآور شد: در فاز اول روزانه 10 میلیون متر مکعب گاز تزریق و 20 میلیون متر مکعب برداشت می شود و در فاز دوم نیز روزانه 20 میلیون متر مکعب تزریق و 40 میلیون متر مکعب در روز برداشت خواهد شد.
وی همچنین به طرح مطالعاتی - اکتشافی امکان سنجی ذخیره سازی گاز در ساختار نمکی نصرآباد اشاره و تاکید کرد: طراحی و پردازش لرزه نگاری سه بعدی بر روی ساختارهای نمکی، طراحی مغارهای نمکی و اجرای عملیات آب شویی نمک در عمق، مغزه گیری از لایه های نمک به میزان 1500 متر، انجام آزمایشات ژئومکانیکی، شیمیایی و ژئوشیمیایی بر روی نمک برای اولین بار در طرح گازی انجام شده است.
۱۳۹۳/۲/۳۱ - ۱۲:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]