واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: سامی وند:
آغاز تزریق گاز به مخزن "ذخیره سازی شوریجه"/آمادگی ایران برای واردات روزانه ۹۰ میلیون مترمکعب گاز از ترکمنستان
مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گاز طبیعی ایران گفت: عصر روز گذشته تزریق گاز به دومین مخزن ذخیره سازی گاز ایران در منطقه شوریجه خراسان رضوی با حجم 3 تا 4 میلیون مترمکعب در روز آغاز شد و برنامه داریم تا این رقم به 5 میلیون مترمکعب در روز، در روزهای آتی برسد تا بتوانیم در زمستان سال جاری 9 میلیون مترمکعب در روز از این مخزن گاز برداشت کنیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران مسعود سامی وند مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گاز طبیعی در نشست خبری در حاشیه نوزدهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی گفت: طرح ذخیره سازی شوریجه در زمستان سال گذشته نهایی شد و به دلیل نیاز بخش خانگی برای تامین گاز، امکان تزریق گاز به مخزن شوریجه فراهم نشد.
وی تاکید کرد: این طرح، یکی از بزرگترین پروژه های ذخیره سازی گاز خاورمیانه است که عملیات تزریق گاز به آن انجام شده و نشت یابی تاسیسات آن نیز به اتمام رسیده است.
سامس وند تصریح کرد: احداث مخزن ذخیره سازی شوریجه که بزرگترین مخزن ذخیره سازی گاز در خاورمیانه و ایران است، از سال 89 آغاز شد و سال گذشته آماده تزریق گاز شد اما به دلیل نیاز کشور به مصرف گاز در زمستان، آغاز تزریق گاز به این مخزن به بهار سال جاری موکول شد.
وی افزود: عصر روز گذشته تزریق گاز به دومین مخزن ذخیره سازی گاز ایران در منطقه شوریجه خراسان رضوی با حجم 3 تا 4 میلیون مترمکعب در روز آغاز شد و برنامه داریم تا این رقم به 5 میلیون مترمکعب در روز، در روزهای آتی برسد تا بتوانیم در زمستان سال جاری 9 میلیون مترمکعب در روز از این مخزن گاز برداشت کنیم.
به گفته وی، با بهره برداری از این طرح مشکل کمبود گاز در شمال کشور مرتفع می شود و از گاز ذخیره سازی شده می توان در زمستان استفاده کرد.
سامی وند تصریح کرد: با اجرای طرح های یاد شده در حوزه ذخیره سازی، کشور ایران به مقام پنجم در بخش ذخیره سازی می رسد.
** ظرفیت انتقال 80 تا 90 میلیون مترمکعب گاز
در ادامه این نشست خبری سلبعلی کریمی مدیر عامل شرکت نفت مناطق مرکزی گفت: عملیات ذخیره سازی در منطقه شوریجه با کمک شرکت نفت مناطق مرکزی و شرکت ذخیره سازی گاز صورت گرفت، به طوری که این دومین پروژه در انجام ذخیره سازی گاز طبیعی در کشور است.
وی با اشاره به حفر چاه در این مخزن گفت: هم اکنون 5 حلقه چاه آماده است که در 3 حلقه چاه کار ذخیره سازی در این مخزن آغاز شده است.
در بخش مرکزی و شمالی کشور زیرساختهای مناسبی برای انتقال گاز داریم و می توانیم به سوآپ گاز از شمال کشور توجه داشته باشیم.
وی افزود: هم اکنون در سه نقطه گاز از ترکمنستان وارد می کنیم که ظرفیت انتقال 80 تا 90 میلیون مترمکعب گاز را داریم و ایران آمادگی دارد تا 90 میلیون مترمکعب در روز گاز از ترکمنستان وارد کند .
*** آمادگی ایران برای واردات روزانه ۹۰ میلیون مترمکعب گاز از ترکمنستان
همچنین رضا الماسی مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران تصریح کرد: می توانیم از ترکمنستان گاز وارد کنیم و از غرب کشور به همین میزان گاز به ترکیه بدهیم.
وی ادامه داد: در راه مبادلات انرژی، پروژه های ذخیره سازی نقش موثری را در مانور کشور در تأمین، ذخیره، سوآپ و صادرات گاز ایفا می کند.
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران گفت: براساس تصمیم شرکت ملی گاز مسئولیت راهبری مخزن سراجه در اختیار این شرکت است که هم اکنون روزانه 7.6 میلیون متر مکعب گاز در مخزن سراجه تزریق می شود.
وی با اشاره به مخزن شوریجه گفت: مسئولیت راه اندازی توربو کمپرسورهای شوریجه نیز در اختیار شرکت انتقال گاز ایران بوده و به دلیل آنکه شرکت سازنده توربو کمپرسور برای راه اندازی نیامد خودمان مجبور به راه اندازی این توربوکمپرسور ها شدیم.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]