واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
جادوی موسیقی جنوب،مدیرفستیوال 4020اتریش را به بندرعباس آورد بندرعباس-ایرنا-سال گذشته ،علیرضا ملاحسینی نوازنده هرمزگانی سازهای کوبه ای ،به همراه علیرضا قربانی کیهان کلهر و علی بهرامی فرد در جشنواره 4020 در شهر لینتز کشور اتریش به روی صحنه رفتند و اکنون مدیر این فستیوال به بندرعباس سفر کرده تا ریشه های آنچه را شنیده،از نزدیک ببیند.
پیتر لِیش (Peter Leisch) جمعه شب در یک نشست خبری حیرت ماندگارش از مهارت هنرمندان ایرانی را بازگو کرده و ملاحسینی نوازنده هرمزگانی سازهای کوبه ای را یکی از حرفه ای ترین های جهان معرفی می کند.
لِیش اتریشی که از سال 2001میلادی تاکنون مدیریت فستیوال 4020 را در کشوری که جهان آن را به نام پایتخت موسیقی کلاسیک می شناسد بر عهده دارد ،اجرای گروه موسیقی ایران در سال گذشته را نقطه عطفی در برنامه های این فستیوال معرفی و اضافه می کنداین گروه توانست تمام نگاه ها را به خود جلب کند و حضور فعلی اش در هرمزگان نیز نتیجه جذبه و انرژی موسیقی جنوب ایران و برای دنبال کردن سرنخ های آن،در یک کار پژوهشی است.
این ویولونیست و مدیر هنری،ایران را قاره متنوع موسیقی جهان توصیف کرده و ادامه می دهد:تنوع بی نظیری که در موسیقی نواحی ایران مانند کردستان،آذربایجان ،خراسان و هرمزگان وجود دارد هر یک ریشه های محکمی هستند که حرف های مهمی برای گفتن دارند و می توانند جهان را تحت تاثیر قرار دهند.
وی که شهر لینز به عنوان زادگاهش توانسته در سال 2009میلادی عنوان پایتخت فرهنگی اروپا را کسب کند ،ایران را دارای مرکزیتی رازآمیز در موسیقی دانسته که در نقطه تلاقی و چهارراه موسیقی کشورهایی مانند هند ،چین و کشورهای عربی واقع شده و موقعیتی طلایی دارد.
مدیر فستیوال 4020 اتریش و مسوول توسعه فرهنگی شهر لیتز تاکید می کند که هنرمندان موسیقی ایران از پیشکسوتان و اساتیدی مانند علی اکبر مرادی و حسین علیزاده گرفته تا نسل جوان تری مانند علیرضا ملاحسینی به خوبی نشان داده اند که سفیران شایسته فرهنگ ایران در صحنه بین المللی هستند.
وی ادامه می دهد :مجموعه ویژگی ها و درخشندگی های موسیقی ایران موجب شده تا فستیوال دوسالانه 4020،سال آینده میلادی نیزبه موسیقی نواحی و مناطق مرزی ایران مانند کردستان ،خراسان و هرمزگان اختصاص یابد و برنامه ریزی های ویژه ای نیز برای اجرای مشترک هنرمندان ایرانی و اروپایی و همچنین قرار دادن فرصت های تحقیقاتی ،پژوهشی و آموزشی برای موسیقیدانان ایران و همچنین اعزام هنرمندانی از اتریش به ایران صورت گیرد.
در بخش دیگری از این نشست خبری ،علیرضا ملاحسینی که در این سفر برای پیتر لِیش اتریشی دیدار با پیشکسوتان موسیقی هرمزگان مانند قنبر راستگو و غلام مارگیر ،پورمحمد و همچنین دیدن موسیقی اهل هوا را تدارک و برنامه ریزی کرده است هدف وی از این سفر را علاقمندی برای آشنایی و لمس نزدیک شاکله های موسیقی هرمزگان معرفی می کند.
وی راز جذب و شیفتگی اروپایی ها نسبت به موسیقی ایرانی و به ویژه موسیقی نواحی ایران را در لحظه بودن این نوع موسیقی می داند و ادامه می دهد برخلاف موسیقی علمی و خط کشی شده و آکادمیکی که در اروپا و به ویژه در اتریش به عنوان پایتخت موسیقی کلاسیک رواج دارد،موسیقی نواحی ایران عناصر شگفت انگیز و بدیعی دارد که برگرفته از حالات روحی نوازندگان و تحت تاثیر زندگی شخصی و اجتماعی و حتی تحت تاثیر جغرافیایی است که در آن زندگی می کنند.
به گفته ملاحسینی مجموعه عوامل یاد شده تشکیل یک ˈآن ˈ و جوهره ای داده اند که به عنوان مثال یک هنرمند و مدیر هنری را از قلب اروپا به جنوب ایران می کشاند.
وی اظهار امیدواری می کند در پایان این سفر سه روزه ،زمینه ای برای معرفی هرچه بیشتر موسیقی جنوب ایران در سوی دیگری از جهان فراهم شود و تصویرهای دیگری از ایران و این منطقه راهی بخشی از اروپا شود.ک/4
7192/668
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
23/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]