واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: راههاي دررو براي كساني كه حقشان نيست
مسئولان ستاد هدفمندسازي يارانهها بايد به اين نكته توجه داشته باشند كه فرمي كه روي سايت گذاشتهاند داراي اشكالات و ابهاماتي است.
مسئولان ستاد هدفمندسازي يارانهها بايد به اين نكته توجه داشته باشند كه فرمي كه روي سايت گذاشتهاند داراي اشكالات و ابهاماتي است.
به گزارش جوان، در حالي كه از چند روز گذشته ثبت نام متقاضيان دريافت يارانه نقدي مرحله دوم هدفمندي يارانهها آغاز شده است اما فرم قرار گرفته بر روي سايت رفاهي داراي اشكالات و ابهامات زيادي است كه بايد به آن پاسخ داده شود.
بند ششم فرم مذكور اينگونه آمده است: «منظور از سطح درآمد ماهانه خانوادهام، ميانگين مجموع درآمد ماهانه همه اعضاي خانوار در سال ۱۳۹۲ شامل درآمد حاصل از شغل اصلي و شغل دوم، دريافت اجاره بهاء، سود سهام، سود سپرده بانكي، عايدي از مستغلات، حقوق ماهانه مستمري يا وظيفهبگيران و موارد مشابه قبل از پرداخت اقساط وام ميباشد.»
درباره اين بند سؤالات زير مطرح است كه مسئولان ستاد هدفمندسازي يارانهها طي چند روز گذشته به هيچ عنوان به آنها پاسخ ندادهاند.
تصور كنيد يك خانواده 5 نفره كه سه نفر از اعضاي خانواده مشغول به كار ميباشند و به طور ميانگين و در بدترين حالت، حداقل بين 500 تا 600 هزار تومان و 200 هزار تومان ديگر نيز شغل دوم يا سود سپرده بانكي داشته باشند بايد بيش از دو ميليون درآمد را در سايت نوشته در حالي كه درآمد 500 تا 600 هزار تومان را به يك شاگرد معمولي يا كارگر ساده پرداخت ميكنند و اين يعني خانواده در بدترين شرايط شغلي قرار دارد ولي از نظر دولت اين خانواده داراي درآمد بسيار خوبي است!
نكته ديگر درباره مستغلات است كه شخصي كه در بدترين نقطه شهر زندگي كرده و يك خانه 50 ميليوني با كلي قرض و وام تهيه كرده بايد در فرم بنويسد ملك دارد و يك فرد متمول كه خانهاش در نقطهاي مناسب قرار گرفته و بيش از يك ميليارد تومان ارزش دارد نيز بايد به همين چشم ديده شود!
با توجه به بند فوق كه سود سپرده بانكي پرسيده شده است سؤالي كه مطرح ميشود اين است كه اگر شخصي 2 ميليارد تومان داشته و در بانك بصورت قرضالحسنه گذاشته باشد و بابت آن هيچ سودي دريافت نكند تكليف چيست؟
اگر فرد فوق يك كاخ در بهترين نقطه شهر داشته باشد و خانههاي ديگري نيز داشته كه ترجيح داده آنها را اجاره ندهد تكليف چيست؟
و يا اينكه شخصي سهامدار عمده بورس بوده و در سال گذشته سهمهايش ضرر دادهاند و درآمد از اين راه كسب نكرده و تنها مالك سهم است تكليف چيست؟
با اين تفاسير اين نتيجه به دست ميآيد كه بايد براي سؤالات مطرح شده دقت بيشتري صورت ميگرفت و به گونهاي سؤال پرسيده ميشد اموال و داراييها مورد توجه قرار ميگرفت و نه تنها درآمد خانوار!
خروج منابع از بانكها به جهت ثبت نام يارانه!
اما در كنار اين اشكالات و همزمان با آغاز جمعآوري اطلاعات خانوار براي دريافت يارانه شاهد خروج منابع از بانكها هستيم. طي يك هفته اخير و با افزايش گمانهزنيها براي واريز يارانه و پرداخت نكردن يارانه به افراد پردرآمد، برخي از مردم حسابهاي خود را در بانكها خالي ميكنند!
طي چند روز گذشته اخبار ضد و نقيضي درباره 24 پايگاهي كه قرار است سازمان هدفمندي يارانهها براي راستيآزمايي اطلاعات وارد شده در سايت رفاهي انجام شده منتشر شده است.
از جمله مهمترين اين اخبار اين بوده كه دولت مانده حسابهاي كساني كه در سايت رفاهي براي دريافت يارانه ثبت نام ميكنند را دارد و با استناد به آن يارانه پرداخت ميكند.
هر چند مسئولان دولتي اين مسئله را تكذيب و اعلام كردهاند به اطلاعات شخصي افراد ورود پيدا نميكنند اما همچنان برخي از مردم و به خصوص سرپرستان خانوار به اين توصيهها توجهي ندارند و حسابهاي خود را در بانكها به افراد ديگر نظير همسر و فرزندان خود انتقال ميدهند.
همچنين با توجه به اينكه احتمال ميرود دسترسي به اطلاعات حسابهاي شهروندان در بانك آسانتر از مؤسسات مالي و اعتباري باشد برخي از شهروندان اقدام به انتقال وجوه خود به مؤسسات مالي و اعتباري كردهاند.
با اين تفاسير به نظر ميرسد مؤسسات مالي و اعتباري كه نظارت چنداني بر آنها وجود ندارد و حتي غيرمجاز نيز هستند بيشترين سود را از آغاز گام دوم هدفمندي يارانهها بردهاند.
نویسنده : علي طالبزاده
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: 22 فروردين 1393 - 23:32
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]