تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):خدا اطاعت و پیروی از ما اهل بیت را سبب برقراری نظم اجتماعی در امت ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799098183




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ظریف: 60 درصد درباره توافق به تفاهم رسیدیم


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
ظریف: 60 درصد درباره توافق به تفاهم رسیدیم




ظریف در پاسخ به این سوال که می‌توانید بگویید که تا چه اندازه و چه درصدی به درک و تفاهم مشترک رسیده‌اید؟ گفت: من احساسم این است که تا زمانی که شروع به نگارش نکنیم نمی‌توان گفت چند درصد اختلاف نظر وجود دارد. ممکن است دو درصد کل توافق را به هم بزند. من می‌توانم بگویم روی 50 تا 60 درصد تفاهم داریم.





خبرگزاری ایسنا: محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران در پایان مذاکرات وین در جمع خبرنگاران ایرانی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هسته‌ای در سالروز 20 فرودین روز ملی فن‌آوری هسته‌ای گفت: همان طور که مقام رهبری گفتند ثمره واقعی دستاوردهای هسته‌ای اعتماد به نقس است.

او ادامه داد: امیدواریم مذاکراتی که شروع شده است با قدرت و صلابت ادامه یابد تا گرفتن همه حقوق مردم و رفع موانع.

ظریف گفت: ما به میانه راه گفت‌وگوهای مربوط به توافق جامع رسیده‌ایم و در سه ماه گذشته همه موضوعات مورد نظر مورد توجه قرار گرفت و گفت‌وگوهای کارشناسی به صورت ریز و جزیی از سوی همکاران ما و طرف‌های مقابل مورد توجه قرار گرفت.

وی از آغاز نشست کمیسیون مشترک نظارت بر اجرای توافق ژنو در وین پس از مذاکرات امروز خبر داد.

وزیر خارجه کشورمان تاکید کرد: همکاران ما توانستند تصویر روشنی از فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای خود ارایه دهند. البته مرحله دشوار هنوز مقابل ماست و تصمیم گرفتیم با جدیت و به طور مشترک از 23 اردیبهشت کار را شروع کنیم. یک روز قبل از شروع مذاکرات بعدی هم دیدار دو جانبه‌یی با اشتون خواهیم داشت. ما یک چارچوب را مورد توافق قرار می‌دهیم و بعد جزییات را وارد چارچوب می‌کنیم و تفاهم را به پیش ببریم.

ظریف گفت امیدواریم همین مرحله نگارش متن بتواند اعتمادسازی کند.

وزیر خارجه کشورمان از تشکیل یک کمیته مشورتی حقوق بین‌الملل با حضور اساتید و کارشناسان معتبر خبر داد که از این مذاکرات به هیات پیوستند و درکنار هیات مسولیت ارایه مشورت حقوقی را دارند.

او ادامه داد: امیدوارم با هم‌دلی و هم‌فکری و با دعای خیر مردم این کار مهم را به نتیجه برسانیم.

به گزارش ایسنا، ظریف درباره انتخاب سفیر جدید ایران در سازمان ملل و واکنش آمریکا به آن گفت: ما به آمریکایی ها اعلام کردیم که از مجرب‌ترین و منطقی‌ترین و با سابقه‌ترین افرادمان را معرفی کردیم و ایشان سابقه سفارت در چندین کشور از جمله ایتالیا و بلژیک و استرالیا را دارند و قبلا به عنوان دیپلمات ایران در وزارت خارجه مدیرکل بودند و به نیویورک هم سفرکرده‌اند و اجازه نباید داد گروهی تندرو دستور کار حضور ایران در سازمان ملل متحد را تعیین کنند و این رفتار برای ما قابل قبول نخواهد بود. حسب مورد روشی را برای پیگیری موضوع انتخاب می‌کنیم.

وی با اشاره به اختلاف‌نظرها میان دو طرف گفت: به نظرم این کار نیاز به اراده سیاسی و تصمیم مشترک و حسن نیت دارد که همه طرف‌ها مبتنی بر احترام متقابل باید داشته باشند. هر تصمیمی باید مبتنی بر منطق و منافع مشترک باشد و آن چه که در توافق ژنو آمده است. رهبری امروز تاکید کردند که عزم سیاسی ما جدی است و از سوی کل نظام است و لازم است طرف مقابل هم همین گونه پیش آید.

رییس هیات مذاکره کننده ایران با 1+5 تاکید کرد: حتما تصمیمات دشوار باید گرفته شود؛ اگر تصمیم نساختن سلاح هسته‌ای است ما این تصمیم را گرفته‌ایم اما طرف مقابل است که باید توهم‌ها را کنار بگذارد و واقعیات هسته‌ای ایران را بپذیرد همان طور که با پذیرش غنی‌سازی اولین گام را براشتند.

ظریف درباره سایت فردو و راکتور آب سنگین اراک نیز تصریح کرد: دیدگاه‌ها مطرح شده است اما تا زمانی که به مرحله نگارش نرسیدیم نمی‌توانیم بگوییم چقدر دیدگاه‌ها در این زمینه‌ها به هم نزدیک شده است. البته به فضاسازی‌های رسانه‌یی بها نمی‌دهم و اطمینان می‌دهم که مذاکره فقط در اتاق مذاکره صورت می‌گیرد و کسی با فضاسازی نمی‌تواند موضوعی را به مردم ایران تحمیل کند. برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران ادامه پیدا می‌کند و آماده‌ایم نگرانی‌ها را برطرف کنیم.

او در پاسخ به سوالی مبنی بر تهدیدات جان کری درباره همکاری‌های نفتی ایران و روسیه اظهار کرد: تا جایی که من شنیدم ایشان روسیه را تهدید کردند نه ایران را. اما معتقدیم روابط دوجانبه ما با کشورها مربوط به خودمان است و مستقل عمل می‌کنیم و از کسی دستور نمی‌گیریم و اکثر کشورها تحریم‌های غیرقانونی می‌دانند و برخی نهادهای آمریکایی با زور و ایجاد فضا در سال‌های گذشته تلاش کردند مانع فعالیت قانونی ایران با دیگر کشورها در اقتصاد شوند اما با ایجاد فضای جدید ساختمان تحریم آن‌ها ترک‌های جدی برداشته است و امیدواریم قبل از ادامه این روش‌ها با رسیدن به یک تفاهم نهایی توجیه برای چنین حرکت‌هایی برداشته شود.

وی هم چنین درباره نشست کارشناسی بعدی ایران و 1+5 گفت: جلسه کارشناسی بعدی در آستانه کمیته بازنگری بر ان. پی. تی در نیویورک برگزار می‌شود که دو هفته دیگر است و همکاران ما که آن‌جا هستند موضوعات را پیگیری می‌کنند.

ظریف در پاسخ به سوالی تاکید کرد: هیچ موضوعی که مربوط به برنامه دفاعی ما باشد در مذاکرات جایی ندارد.

رییس تیم مذاکراتی ایران با 1+5 در پاسخ به سوالی درباره لغو تحریم‌ها علیه ایران خاطرنشان کرد که این موضوع حتما نیاز به تصویب شورای امنیت دارد اما طرف مقابل در برنامه اقدام مشترک تعیین کرده که تمامی تحریم‌ها در پایان لغو می‌شود و چگونگی انجام گرفتن این کار در مذاکرات بحث شده است. درباره روش این کار در آینده هم بحث می‌کنیم و در نهایت عادی‌سازی برنامه هسته‌ای ایران را شاهد باشیم.

وزیر خارجه کشورمان درباره مهم‌ترین مسایلی که دو طرف بیش‌تر بر آن تفاهم دارند گفت: همکاری هسته‌ای آسان‌ترین موضوع است که می‌توان روی آن تفاهم کرد و امیدواریم هیچ موضوعی اختلاف باقی نماند. مذاکرات اخیر کمک کرد تا دو طرف از یکدیگر تصویر بهتری داشته باشند.

او در پاسخ به سوالی درباره اعمال محدودیت در بخش تحقیق و توسعه هسته‌ای نیز اظهار کرد: در توسعه و تحقیق مشکلی نداریم و ادامه پیدا می‌کند؛ همان طور که در توافق ژنو آمده است و نمی‌توان جلوی علم را گرفت. دانشمندان ما نشان داده‌اند با اعتماد به نفس توانستند کارها را به پیش ببرند.

ظریف درباره مطالبات پولی و بانکی و تغییر در ساختار تحریم‌ها در این بخش گفت: به خاطر شرایط سال‌های گذشته کار دشواری در مقابل همه ما وجود داشته است اما توانستیم تا حد زیادی در برنامه اقدام مشترک در ساختار تحریم‌های یک‌جانبه شکاف ایجاد کنیم.

رییس هیات مذاکره کننده ایران با 1+5 درباره راکتور اراک گفت: رفع نگرانی از راکتور اراک در حوزه فنی است و انتخاب‌های زیادی روی میز است که حاصل گفت‌وگوهاست و گزینه‌های روی میز حرف مفت است.

ظریف با اشاره به فضاسازی رسانه‌یی غربی‌ها گفت: البته آن‌ها هم فکر می‌کنند ما داریم فضاسازی می‌کنیم در عین حال که این ناشی از فضای باز در ایران است. اما فضاسازی غربی‌ها بر فضای داخل مذاکرات تاثیری ندارد و ما نسبت به هر فضاسازی در هر مذاکره صحبت می‌کنیم و بدانید که تیم مذاکره کننده بر اساس منافع ملی حرکت می‌کند.

وی خبر سفر دوباره کاترین اشتون به ایران را تکذیب کرد.

ظریف درباره نگرانی برخی کشورهای منطقه از مذاکرات ایران و 1+5 گفت: ما دراین مذاکرات آمدیم موضوعی که سایه افکنده بر تعاملات منطقه را رفع کنیم و آن چه اینجا اتفاق می‌افتد به نظر ما به نفع کل منطقه است و امیدواریم آن‌ها هم با آینده‌نگری و به دور از نگرانی‌های کوتاه مدت به مساله نگاه کنند. ما معضلات مشترک داریم. خط افراط همه منطقه را تهدید می‌کند و لازم است همه ما با گرایش‌های فرقه‌یی برخورد کنیم و ایران برای این کار و همکاری با دیگر کشورها همکاری دارد.

وی درباره برخی انتقادها در داخل ایران به مذاکرات تصریح کرد: ما هیچ چیز محرمانه‌ای نداریم. هر توافقی صورت گیرد عین آن را منتشر می‌کنیم همان طور که عین توافق ژنو را منتشر کردیم. به هر زبان که توافق شود به زبان فارسی در اختیار مردم ایران قرار می‌گیرد و این را تعهد می‌کنم و به آن هم عمل می‌کنم.

وزیر خارجه تاکید کرد که اجازه نمی‌دهیم از مذاکره به عنوان عامل تهدید نسبت به ما استفاده شود بلکه مذاکره باید زمینه اعتمادسازی باشد. این مذاکرات از موضع اقتدار ایران و خودباوری ماست. انتخاب‌های مختلفی روی میز است. برای تدوین توافق به تاریخ شش ماهه و تاریخ دیگر یک ساله نیاز است. اما درباره روش اجرای توافق جامع دیدگاه‌هایی وجود دارد که هر کدام مشکلاتی دارد.

ظریف درباره زمان مذاکرات گام نهایی ابراز کرد: من معتقدم سه ماه که تا پایان شش ماه باقی مانده کافی است اگر طرف ها با حسن نیت وارد شوند. اما اگر از سه ماه بیشتر شود نه فاجعه خواهد بود و نه غیرمنتظره. احتمال همه چیز است. هیچ چیز الان قابل پیش بینی نیست. وقتی شروع به نوشتن کنیم این مسایل بهتر مشخص می شود. طرف ما شش کشور هستند که هماهنگی باید بین آنها برقرار باشد.

وی درباره قطعنامه ضد حقوق بشری پارلمان اروپا و تاثیر آن بر مذاکرات هسته‌ای با بیان این که نمی‌پذیرم هیچ کس و هیچ مرجعی به مردم ایران توهین کند و اطمینان می‌دهم هر چه فضاسازی شود این کارها در تصمیم ما تاثیری ندارد درعین حال که کسی هم به تصمیمات پارلمان اروپا وقعی نمی دهد.

رییس هیات مذاکره کننده هسته‌ای کشور در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر این که پس از سه دور مذاکرات درباره گام نهایی می‌توانید بگویید که تا چه اندازه و چه درصدی به درک و تفاهم مشترک رسیده‌اید؟ گفت: من احساسم این است که تا زمانی که شروع به نگارش نکنیم نمی‌توان گفت چند درصد اختلاف نظر وجود دارد. ممکن است دو درصد کل توافق را به هم بزند. من می‌توانم بگویم روی 50 تا 60 درصد تفاهم داریم ولی بقیه آن، موضوعات مهم و متنوعی است. البته چارچوب در برنامه اقدام مشترک کاملا مشخص است و فکر می‌کنم رسیدن به توافق در این چارچوب ممکن است.

او ادامه داد: در حوزه‌های مختلف دیدگاه‌هایی که مطرح شده بعضا فاصله‌هایی در آن حوزه‌ها وجود دارد و غنی‌سازی یکی از این موضوعات است. البته نه در اصل غنی‌سازی. ما دیدگاه‌های‌مان را که هیچ یک از تاسیسات ما تعطیل نمی‌شود و فن‌آوری هسته‌ای ایران حفظ می‌شود ارایه کردیم و بعید می‌دانم در این حوزه‌های اساسی اختلاف نظر جدی باشد.

ظریف با اشاره به این مطلب که ما توافق کردیم "هیچ چیز مورد توافق نیست تا زمانی که همه چیز توافق شود" گفت: به نظر من این یک اصل کلی در همه توافق‌هاست. ممکن است دو درصد، 98 درصد را بر هم زند ولی ما تلاش خواهیم کرد که آن دو درصد را هم تفاهم کنیم.

وزیر خارجه کشورمان در پاسخ به سوال دیگر ایسنا مبنی بر این که بهتر نیست تا درک مشترک از دیدگاه‌ها بیش‌تر نشده وارد مرحله نگارش متن نشویم؟ اظهار کرد: تا وارد مرحله نگارش نشویم نمی‌توانیم میزان درک مشترک از مسایل را متوجه شویم. ما قرار بود در این مذاکرات (سه دور انجام شده) یک دور موضوعات را مرور کنیم.

وی درباره همکاری‌های صلح‌آمیز هسته‌ای بین المللی گفت: همکاری صلح‌آمیز یک قسمتی از تعهدات طرف مقابل در چارچوب برنامه اقدام مشترک است و ما به ازا چیزی نیست بلکه یکی از تعهدات است و ما در برابر کوتاه آمدن از چیزی همکاری نمی‌خواهیم.







تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن