واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
نشان برتر؛ مسابقه ای با نماد ایرانی تهران-ایرنا- مسابقه به اندازه فیلم و سریال مخاطب و به همان اندازه در بالا بردن سطح اطلاعات و آموزش بیننده موثر بوده و در پر کردن لحظات خوش تاثیر دارد.
به گزارش روز چهارشتبه ایرنا، نشان برتر عنوان مسابقه ای بود که در ایام نوروز ازشبکه 2 سیما مخاطبین خود را تا پاسی ازنیمه شب با خود همراه می کرد.
نشان برتر را سالیان گذشته هم، ازاین شبکه دیده بودیم اما مسابقه امسال ازچندین نظرمتفاوت بود که سعی می کنیم درنگاهی اجمالی به آن بپردازیم.
درتیتراژ مسابقه با شروعی جذاب هنر ایرانی و صنعت در هم آمیخته و روحیه رقابت صنعتی از تمامی نقاط ایران به نمایش گذاشته شد.
نشان دادن دریا، شروع چرخ دنده ها ورقابت با نمادنشان برتر،گذر از روی پل خرمشهر حرکت قطار ازکنار آرامگاه حافظ ، ورود نماد نشان برتر به روی سی وسه پل گذر ازکنار ائل گلی تبریز ادای احترام به حرم مطهر امام رضا(ع) ، ورود به تهران ، به برج میلاد ورسیدن به فضای مسابقه ضمن استفاده از بنای سیاحتی وزیارتی به عنوان نمادی از تمامی مناطق ، کشوری بودن دامنه مسابقه را به نمایش گذاشته است.
گرافیک درخور توجه پلان های معرفی تیم ها وقسمت شروع هرمرحله کمک به همزاد پنداری و حس نزدیکی بیننده با بازیکنان بوده است؛ اجرای خوب دو مجری کهنه کار، طرفداری از تیم ها، درگیری های لفظی وشوخ طبعی آنها نیز از دیگر نقاط قوت مسابقه به شمار می آید.
قرار دادن بخش پرسش و پاسخ در راستای بالابردن سطح اطلاعات عمومی، به خصوص سئوال بینندگان که تمامی استانداردهای پرچم عزیزکشورمان رابا نوعی طنزخاص ، به بیننده یادآور می شد؛ در نوع خودجالب توجه بود.
مراحل میدانی،آبی و رقابتی، همگی یک ویژگی خاص داشت وآن استفاده از سازه هایی بود که تاکنون استفاده نمی شد سازه هایی که به نظر می آید ویژه این مسابقات طراحی وساخته شده چرا که تجربه نشان داده که نمی توان روی سازه های نمایشگاهی آویزان شد یا راه رفت مگر اینکه از لوله و تجهیزات خاصی استفاده شود که معمولاً به خاطرهزینه بالا کاربرد ندارد.
**بازیهایی با نمادایرانی
بالارفتن ازچارچوب درب اتاق ، راه رفتن روی لوله وبازی الاکلنگ و...که خیلی ساده بودند ولی گذر از آن به نظر خیلی سخت می آمد یا مرحله رقابتی مرحله برگرفته از بازی های محلی خودمان وادغام آنها،زوبازی ،کبدی،کشتی وهندبال درآخرین مرحله مسابقه، این بازی بیننده رابه اوج هیجان می برد.
یا مرحله آبی با طراحی مناسب انواع بازیهای سرعتی، قدرتی و تعادلی بر روی سطح آن که نشان دهنده تفکر مهندسی و شناخت کامل از توانایی سازه ها و بازیها بود که درنوع خود بیننده را تا آخر جذب می کرد.
از نکات فنی آن تصویربرداری زیر آب ، هلی شات، استفاده از دوربین های گوپرو full HDثابت و تعدد بالای دوربین ها نشان دهنده مهندسی فنی و تولیدی ضبط مسابقه بود.
حرکت دو گروه همزمان نیز از بدعت های این دوره و در بالا بردن هیجان مسابقه کمک شایانی می کرد.
تدوین دوکادره و بعضا سه کادره تمامی لحظه ها را به بیننده گزارش می داد؛اما این برنامه در کنار محسناتش معایبی هم داشت ساعت بسیار نامناسب پخش که بیننده را گاهی تا 3 صبح بیدار نگه می داشت،طولانی بودن بعضی از مراحل مثلا میدانی که ریتم مسابقه را می انداخت،سروصدای اضافی در مرحله رقابتی که ناشی از راهنمائی چند نفره مربیان،مجریان و گاهاً بازیکنان بود ....
در کنار این معایب می توان گفت شاید بهتر بود در طراحی دکور و جمع آوری صحنه دقت بیشتری صورت می گرفت ولی در کل این مسابقه با تمامی معایب و محسناتش برنامه ای بود که جای خالی آن در تمامی شبکه ها دیده می شود،گاهاً شاهد پخش مسابقه هایی هستیم که هم از نظر طراحی مراحل مسابقه و هم از نظر طراحی فنی جای سوال دارد.
ای کاش مسئولان سازمان به مقوله مسابقات بهای بیشتر بدهند چراکه مسابقه به اندازه فیلم و سریال مخاطب و به همان اندازه در بالا بردن سطح اطلاعات و آموزش در ذهن بیننده نفوذ و در پر کردن لحظات خوش تاثیر دارد.
فراهنگ(5)**9187**1588
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]