محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826628726
پولشویی الکترونیک چیست؟
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: آشنایی با مفاهیم بانکی؛
"پولشویی الکترونیک" چیست؟
همانطور که می دانید پولشویی یعنی مشروع جلوهدادن پولهایی که از راههای غیرقانونی و نامشروع بهدست میآیند با استفاده از روشهایی که باعث پنهان شدن منشاء غیر قانونی آن پولها میشوند.
به گزارش گروه بازار باشگاه خبرنگاران، با گسترش دامنه استفاده از بستر اینترنت برای ارائه خدمات الکترونیک جرایم مالی و بانکی هم به سمت الکترونیک شدن پیش رفت. در این گزارش شما را با یکی از جدید ترین اشکال جرایم الکترونیک یاهمان پول شویی الکترونیک آشنا می کنیم.
ظهور بانکداری الکترونیک پدیده مبارکی بود که دارای مزایا و محاسن فراوانی نسبت به شیوه های قدیمی تر بانکداری بود، به نحوی که در زمان، انرژی و سرمایه های مردم و بانک به شکل چشم گیری صرفه جویی می کرد این پدیده جدیدحتی موجبات خوشحالی بزهکاران را فراهم آورد به شکلی که این فناوری جدید چنان برای پول شویان شگفتانگیز بوده که آن را ساحل نجات و بهشت خود نامیدهاند؛
مجرمان و پیشروان پول شویی از بستر بانکداری الکترونیک به شیوه های گوناگون برای مشروع نشان دادن پول های کثیف خود استفاده می کنند.
یکی از مهمترین ابزارهایی که در پول و بانکداری الکترونیک برای اجرای صحیح امور و بالابردن ضریب اطمینان کارکردها به کار میروند، فناوری رمزنگاری و امضای دیجیتال میباشد. به طور خلاصه، کارکرد فناوری رمزنگاری این است که محتوا را به شکلی نامفهوم و غیرقابل درک تبدیل میکند و برای اینکه به حالت اولیه برگردد، لازم است فرایند رمزگشایی (Decryption) اجرا شود که بدیهی است فقط سازنده و واگذارنده این فناوری و ارسالکننده و دریافتکننده محتوا توانایی انجام آن را دارند.
با توجه به این توضیحات مشخص میشود که اگر پول الکترونیک رمزنگاری شود، دیگر محتوای آن نامفهوم خواهد شد و تنها دریافتکننده آن که مشخص نیست در کدام نقطه از جهان قرار دارد، میتواند با اجرای برنامه رمزگشای مربوطه از آن آگاهی یابد. به این ترتیب، چنان سطحی از محرمانه ماندن (Confidentiality) و ناشناس ماندن (Anonymity) برای این مبادلات فراهم میشود که هر کس میتواند از هر جای دنیا مبلغ مورد نظر خود را به نقطهای دیگر ارسال کند، بیآنکه کسی از محتوای آن آگاهی یابد.
برخی مجرمان از این بستر برای انجام اعمال خلاف خود استفاده می کنند.
بیتردید این مساله همانند دیگر مسایل لاینحل تلقی نمیشود، اما مسلماً حل آن با چالشهای بسیاری همراه خواهد بود؛ به ویژه آنکه اگر جرایم سازمانیافته در عرصه فراملی و پول و بانکداری الکترونیک آن لاین مدنظر قرار گیرند که بدیهی است این رویکرد راه حلهای بینالمللی هم میطلبد، آن هم راه حلهایی که باید برای ملاحظات بعضاً مهمی که در فوق اشاره شد، پاسخهای متحدالشکلی ارائه دهند. بیتردید تمامی کشورها در نحوه استفاده از فناوری رمزنگاری رویه متحدالشکلی ندارند.
به عنوان مثال، در ایالات متحده استفاده از فناوری رمزنگاری پیشرفته PGP منوط به ارائه کلید رمزگشای آن به پلیس FBI میباشد، در حالی که مجریان قانون اروپایی با محدودیتهای بیشتری مواجهند. همچنین، نگاه آنها به مساله رعایت حریم خصوصی کاربران شبکهای یا به عبارت بهتر مشتریان بانکی شبکهای یکسان نیست و از همه مهمتر اینکه تمامی کشورها در برخورد با جرایم سازمانیافته به یک اندازه تلاش نمیکنند، تا چه رسد به اینکه تن به وضع یک سری مقررات دهند که تجارت الکترونیک سودآور آنها را با تهدید مواجه میسازد. بنابراین، همان طور که ملاحظه میشود، حل تمامی این معضلات به یک اجماع بینالمللی نیازمند است.
در پایان باید گفت، با وجود تمام نارساییهایی که در باب مبارزه با پولشویی الکترونیکی برشمردیم، از آنجا که از لحاظ ماهیت همانند دیگر سوء استفادههایی است که از فضای تبادل اطلاعات به عمل میآید، میتوان راهکارهایی را که حداقل در راستای پیشگیری وضعی از این جرایم اعمال میشود را در اینجا نیز به کار برد؛ . به هر حال، شبکههای اطلاعرسانی رایانهای به عنوان واسط ما با فضای تبادل اطلاعات در این فرایند نقش بسیار مهمی به عهده دارند.
به عنوان مثال، چنانچه ارائهدهنده خدمات مرکز دادهای (Data Center) به بانکداری الکترونیک بپردازد، باید آن را موظف کرد علاوه بر مقررات کلی، مقررات خاص مربوط به بانکداری الکترونیک را که مسلماً با نظر مقامات ذیصلاح سیاسی، اقتصادی و فناوری اطلاعات و ارتباطات مقرر شده و شاید در قالب یک قانون خاص هم به تصویب رسیده باشد، به اجرا گذارد.
چنانچه به مسائلی که در فوق بیان شد جامه عمل پوشانیده شود، میتوان ادعا کرد که مبارزه با پولشویی الکترونیکی، حتی از پولشویی سنتی هم آسانتر خواهد بود. چرا که در اینجا لازم نیست پرسنل ارگانهای مختلف از چندین کشور به خدمت گرفته شوند تا در مراحل سهگانه پولشویی سنتی اختلال ایجاد کنند، بلکه با یک هماهنگی بینالمللی و تدوین یک سری برنامههای رایانهای که بر مبنای سیاستگذاریهای اصولی طرحریزی شدهاند، به خوبی میتوان از عهده پیشگیری از پولشویی الکترونیکی برآمد.
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۴:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]
صفحات پیشنهادی
کارگاه آموزشی آشنایی با پولشویی و راه های مقابله با آن برگزار شد
کارگاه آموزشی آشنایی با پولشویی و راه های مقابله با آن برگزار شد گرگان - ایرنا - کارگاه آموزشی مبارزه با پولشویی و راه های مقابله با آن با هدف شناخت و آگاهی مدیران و مسئولان از ناهنجاری های اقتصادی و مسئله پولشویی در شرکت شهرک های صنعتی استان گلستان برگزار شد این دوره آموزشی بصدور و ارسال الکترونیکی اجازه حرکت کشتی ها در بندر شهید رجایی انجام می شود
برای نخستین بار درسطح بنادر کشور صدور و ارسال الکترونیکی اجازه حرکت کشتی ها در بندر شهید رجایی انجام می شود بندرعباس- ایرنا-رییس اداره امور دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان از صدور و ارسال الکترونیکی اجازه حرکت کشتی ها در بزرگترین بندر تجاری ایران درآینده ای نزدیک خبر دميازيس چيست؟
دانشنامه اقتصادی 123 ميازيس چيست میازيس بیماریی است ناشی از حضور لارو مگس ها در بافت های زنده و یا مرده بدن که این ورود و حضور لارو ممکن است از طریق زخم و جراحات پوستی و یا از طریق حفرات طبیعی بدن مثل دهان گوش چشم و دستگاه تناسلی – ادراری صورت گیرد به گزارش خبرنگار اقتصادي ببیمه تکافل چیست؟
آشنايي با انواع بيمه بیمه تکافل چیست همچنین در پایان سال مالی اگر مازادی ناشی از فعالیتهای تکافلی باقیمانده باشد در میان اعضاء تقسیم میشود به گزارش گروه بازار باشگاه خبرنگاران تکافل نه یک رشته بیمهای بلکه یک نظام بیمه اسلامی است و در عمل به عنوان روشی مبتنی بر ضماخصوصیات یک رئیس خوب چیست؟
دانستنی ها خصوصیات یک رئیس خوب چیست آیا شما رئیس هستید تبریک میگوییم اگرچه که رئیس بودن خیلی هم ساده نیست گاهی اوقات ممکن است به شما بی احترامی شود یا کارمندان از شما اطاعت نکنند یا حتی شما را به عنوان رئیس خود نپذیرند چگونه باید رفتار کنیم تا کارمندان به ما و دستورات مان اجعاله چيست و چگونه مي توان دريافت کرد؟
دانشنامه اقتصادی120 جعاله چيست و چگونه مي توان دريافت کرد هر شخص حقيقي يا حقوقي كه واجد شرايط عمومي اخذ تسهيلات بانكي و همچنين داراي شرايط خاص مربوط به عقد جعاله مي باشد با رعايت ضوابط مربوط به اعطاي تسهيلات مي تواند از تسهيلات جعاله استفاده نمايد به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگابيماري فلاشري چيست؟
دانشنامه اقتصادی110 بيماري فلاشري چيست يكي از مسري ترين و فاجعه بارترين بيماري ها بيماري فلاشري عفوني است كه در مناطق پرورش كرم ابريشم جهان مشاهده شده است به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران يكي از مسري ترين و فاجعه بارترين بيماري ها بيماري فلاشري عفوني است كه در مناطقوظایف گمرک چیست؟
وظایف گمرک چیست گمرك جمهوری اسلامی ایران برای انجام وظایف قانونی خود سطوح واحدهای اجرایی مورد نیاز را بدون رعایت ضوابط و تقسیمات كشوری و ماده 30 قانون مدیریت خدمات كشوری متناسب با حجم و نوع فعالیتها تعیین مینماید اعمال سیاستهای دولت در زمینه صادرات و واردات و عبور كاصادرات چيست؟
دانشنامه اقتصادی 94 صادرات چيست صادرات در لغت به معنای انتقال کالا یا ارسال و فرستادن کالا از جایی به جای دیگر چه در داخل کشور و یا از داخل به خارج کشور که در گمرک منظور از صادرات خروج کالا از قلمرو گمرکی کشور موردنظر است به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران صادرات غیرناجاره به شرط تملیک چيست ؟
دانشنامه اقتصادی 96 اجاره به شرط تملیک چيست اجاره به شرط تمليك عقدي است كه در آن شرط شود مستاجر در پايان مدت اجاره در صورت عمل به شرايط مندرج در قرارداد عين مستاجره را مالك شود به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران در مورد سابقه تاریخی اجاره بشرط تملیک در حقوق ایران اطلااجاره نامه چيست؟
دانشنامه اقتصادی 108 اجاره نامه چيست اجارهنامه به سند نوشتاری قرارداد اجاره گفته میشود که بین صاحب ملک موجر و اجاره کننده مستاجر تنظیم میشود که شامل مشخصات طرفین قرارداد و میزان اجاره بها و مدت اجاره و مورد اجاره و شرایط طرفین در آن می باشد به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگبورس چیست؟
دانشنامه اقتصادی 132 بورس چیست بازار سرمایه که کارکرد اصلی آن تامین مالی بلند مدت مورد نیاز در فعالیتهای تولیدی و خدماتی مولد است به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران برای شناخت بورس و آشنایی بیشتر با آن بهتر است از بازار و تعریف آن شروع کنیم در یک تعریف ساده میتوانکالیبراسیونcalibration چیست؟
دانشنامه اقتصادي133 کالیبراسیون calibration چیست کالیبراسیون به منظور کنترل صحت و دقت پارامترهای مترولوژیکی دستگاههای آزمون و وسایل اندازهگیری و کلیه تجهیزاتی است که عملکرد آنها بر کیفیت فرایند تاثیرگذار است به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران واسنجی یا کالیبراسیون مصدور 100 هزار گواهي امضای الكترونيكي در سال 92
اقتصادی صنعت و تجارت و کشاورزی صدور 100 هزار گواهي امضای الكترونيكي در سال 92 معاون زیر ساخت کلید عمومی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی گفت صدور بیش از صد هزار گواهی امضای الکترونیکی تا 25 اسفند امسال موجب شد تا اولین بار عملکرد صدور گواهی الکترونیکی از اهداف تعیین شده در برنامه سگندله سازی چیست؟
دانشنامه اقتصادی164 گندله سازی چیست گندلهها گویهایی تولید شده از کنسانترهها و کانههای طبیعی آهن هستند که با ترکیبات کانیشناختی و شیمیایی متفاتاند به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران گُندله یعنی گلولههای تولید شده از نرمه سنگ آهن و سایر مواد افزودنی که نخست خام وصدور بیش از 100 هزار گواهی امضاء الکترونیکی در سال 92
صدور بیش از 100 هزار گواهی امضاء الکترونیکی در سال 92 تهران - ایرنا - معاون زیر ساخت کلید عمومی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی گفت صدور بیش از 100 هزار گواهی امضاء الکترونیکی تا کنون موجب شد تا برای نخستین بار عملکرد صدور گواهی الکترونیکی از اهداف تعیین شده در برنامه سالیانه عبور ککيف پول الکترونيکي در سال 93 عملياتي مي شود
۲۵ اسفند ۱۳۹۲ ۱۳ ۵۸ب ظ کيف پول الکترونيکي در سال 93 عملياتي مي شود مدير کل فناوري اطلاعات و ارتباطات بانک مرکزي از اجراي کيف پول الکترونيکي در سال آينده خبر داد به گزارش خبرگزاري موج ناصر حکيمي مدير کل فناوري اطلاعات و ارتباطات بانک مرکزي با اعلام اين خبر گفت از سه ماهه دوم-
اقتصادی
پربازدیدترینها