پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1850965125
اجاره نامه چيست؟
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: دانشنامه اقتصادی 108/
اجاره نامه چيست؟
اجارهنامه به سند نوشتاری قرارداد اجاره گفته میشود که بین صاحب ملک (موجر) و اجاره کننده (مستاجر) تنظیم میشود که شامل مشخصات طرفین قرارداد و میزان اجاره بها و مدت اجاره و مورد اجاره و شرایط طرفین در آن می باشد.
به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران مهلت مستاجر برای پرداخت اجاره بها منتهی ده روز از تاریخ سررسید هر قسط خواهد بود، مگر اینکه طرفین به ترتیب دیگری توافق کرده باشند که در این صورت ترتیب مذکور باید در قرارداد قید گردد. مستأجر مکلف است در موعد معین در اجارهنامه اجرتالمسمی و پس از انقضاء مدت اجاره اجرتالمثل را به میزان اجرتالمسمی آخر هر ماه ظرف ده روز به موجر یا نماینده قانونی او بپردازد و هرگاه اجارهنامهای در بین نباشد اجارهبها را به میزانی که بین طرفین مقرر و یا عملی شده و در صورتی که میزان آن معلوم نباشد به عنوان اجرتالمثل مبلغی که متناسب با اجاره املاک مشابه تشخیص میدهد برای هر ماه تا دهم ماه بعد به موجر یا نماینده قانونی او پرداخت نماید یا در صندوق ثبت و یا بانکی که از طرف سازمان ثبت تعیین میشود سپرده و قبض رسید را اگر اجارهنامه رسمی است به دفترخانه تنظیم کننده سند و هر گاه اجارهنامه عادی بوده یا اجارهنامهای در بین نباشد قبض رسید را با تعیین محل اقامت موجر به یکی از دفاتر رسمی نزدیک ملک تسلیم و رسید دریافت دارد.
شرایط تنظیم قرارداد
در نوشتن و امضای قرارداد باید به مسائل زیادی توجه داشت از جمله:
آگاهی اجمالی به قوانین مربوط به موضوع قرارداد؛ مثلا در صورتیکه اجاره یک ماه پرداخت نگردد، صاحب ملک میتواند از طریق قانون مورد اجاره را تخلیه نماید.
مشخصات کامل و دقیق طرفین قرارداد با نشانی اقامتگاه آنان
در نظر گرفتن منافع هر دو طرف؛ به اینصورت که قرارداد جنبه عادلانه داشته باشد.
مدت قرارداد؛ هر قراردادی باید یک زمان معین و مشخص شده داشته باشد از یک ساعت گرفته تا چندین سال اما بهتر است که قراردادها یکساله باشد.
تنظیم قرارداد در دونسخه و در صورت نیاز سه نسخه جهت در اختیار فرد سوم قراردادن (که فرد سوم در قرارداد ذکر شده است)
ذکر مرجع حل اختلاف از جمله شخصی خاص و یا مرجع قانونی مربوطه.
براساس اين گزارش اجاره از جمله عقود معوض و تملیکی است که به لحاظ اهمیت و نقشی که در روابط اجتماعی دارد، مورد توجه روزافزون قانونگذاران قرار گرفته است، به نحوی که مهم ترین مبحثی که بعد از بیع مواد متعدد و فراوانی را در بین عقود معین، به خود اختصاص داده، عقد اجاره است.
در قانون مدنی ایران در ماده 466 اجاره چنین تعریف شده است:
«اجاره عقدی است که به موجب آن مستأجر مالک منافع عین مستأجره می شود. اجاره دهنده را مؤجر و اجاره کننده را مستأجر و مورد اجاره را عین مستأجره گویند.»
همانطور که از ظاهر ماده برمی اید، تعریف مذکور تعریف دقیقی از عقد اجاره ارائه نمی دهد.
براساس اين گزارش هرچند در ماده 467 به اقسام اجاره اشاره شده و در ماده 512 بحث از اجارة اشخاص می شود، لیکن ماده 466 قانون مدنی تعریف جامع و مانعی از عقد اجاره نمی باشد.
مفاهیم کلیدی بحث
1 ـ مفهوم لغتی اجاره
«اجاره» به کسر و ضم و فتح همزه بکار رفته است، لیکن لفظ مشهورتر آن با کسر تلفظ می شود.
از نظر برخی از اهل لغت، اجاره مصدر سماعی فعل «اجر» بر وزن ضرب و قتل می باشد که مضارع آن با کسر و ضم میم است.
«اجر» یا «اجرت» از نظر لغوی و عرفی به معنای جزای به عمل است،[4] امّا اجاره به معنای کرایه دادن است و معنی فقهی و شرعی آن نیز به این معنی نزدیک است. باید توجه داشت، بر خلاف آن چه که بعضی تصور می کنند، اجاره مصدر «آجر»، «یوجر» نیست بلکه مرادف با «اجر» است که به معنای جزای بر عمل است، ولی مصدر «آجر» یوجر، ایجار، است نه اجاره.
2 ـ مفهوم حقوقی اجاره
در ماده 466 قانون مدنی ایران به بیان آثار اجاره پرداخته شده ولی تعریف جامعی برای آن ارایه نشده.
بر همین مبنا، تعریف مذکور، تعریف جامع و مانعی از عقد اجاره نیست و اشکالی بر آن مترتب است چه: اولاً ـ در تعریف فوق ذکری از مدت به میان نیامده است در صورتی که ذکر مدت از ارکان صحت عقد اجاره اشیاء است. ثانیاً ـ در تعریف مذکور به معوض بودن عقد اجاره اشاره ای نشده است. ثالثاً ـ هر چند در ماده 467 بیان نموده که «مورد اجاره ممکن است اشیاء یا حیوان یا انسان باشد»، ولی در ماده 466 قانون مدنی ذکری از اقسام اجاره به میان نیامده که ذیلاً به شرح آن می پردازیم:
اولاً ـ در تعریف مذکور ذکری از موقت بودن عقد اجاره نشده است و همانطوری که می دانیم عقد اجاره عقدی مستمر است و مقتضای عقد اجاره، امکان انتفاع مستأجر از شیء معین در مدت زمان معلوم است. عقد اجاره عقد زمانی است و منفعت عین در عقد اجاره با مقایسه زمان است. بدین معنا که مقیاس منفعت با مدت مشخص می شود و منفعت در عین عقد وجود خارجی ندارد و باید مدت مشخص و معلوم باشد. لذا مدت در عقد اجاره از ارکان تشکیل دهنده عقد به شمار می اید.
به همین خاطر، بعضی از حقوقدانان معتقدند در صورتی که در عقد اجاره مدت معلوم نباشد، به سختی می توان میان عقد بیع و عقد اجاره وجه افتراقی قائل شد و آن دو را از هم متمایز ساخت. چه بیع به تعبیر فقهاء تملیک عین به عوض معلوم است و فقط رکن مدت است که اجاره را از بیع مشخص و ممتاز می سازد.
ثانیاً ـ در تعریف مذکور ذکری از معوض بودن به میان نیامده است، در صورتی که می دانیم، عقد اجاره از جمله عقود معاوضی است و عوض جزو مقتضای ذات عقد اجاره به شمار می اید به نحوی که هرگاه عقد اجاره فاقد عوض باشد، اجاره باطل است[7]. لذا این تعریف از این حیث نیز ناقص می باشد.
البته باید توجه داشت که هر چند در تعریف ماده 466 قانون مدنی به معوض بودن اجاره اشاره ای نشده است، ولی باید دانست که تملیک منافع به طور مجانی انجام نمی شود و مستأجر نیز در برابر مؤجر متعهد است مالی را که به طور معمول مقداری پول است، به او بپردازد، چنانچه بند 3 از ماده 490 قانون مدنی در میان تکلیف مستأجر می گوید:
«در اجاره اشخاص کسی که اجاره می کند مستأجر و کسی که مورد اجاره واقع می شود اجیر و مال الاجاره، اجرت نامیده می شود.»
بنابراین همانطوری که ملاحظه می شود، تعریف مذکور تعریف کاملی از عقد اجاره ارائه نمی دهد. حقوق دانان نیز در تعریف عقد اجاره تعابیر نزدیک به هم بکار برده اند.
3 ـ تعریف اجاره در فقه امامیه
الف ـ تعاریف اجاره در فقه امامیه
فقهای امامیه در تعریف اجاره نظرات متفاوتی ابراز نموده اند، همانطور که قبلاً بیان کردیم، عقد اجاره در حقوق ایران از جمله عقود تملیکی است که از فقه به قانون مدنی راه یافته است. ولی نظر مشهور فقهای امامیه در تعریف اجاره، آن را تملیک منفعت به عوض معلوم دانسته اند[9].
عده ای نیز به تعریف فوق قیدی افزوده و بیان می دارند: «... بقاء مالکیت مؤثر بر عین مستأجره»[11].
بعضی نیز در تعریف مشابه با نظرات فقهای مذکور، عقد اجاره را در حقیقت تسلیط مستأجر بر عین مستأجره برای انتفاع از آن در برابر عوض معلوم انگاشته اند[12].
از تعاریفی که مذکور افتاد، معلوم می گردد، جمع اقسام نظرات فقهای امامیه، عقد اجاره در فقه تملیکی است.
4 ـ تعریف اجاره در حقوق برخی از کشورهای خارجی
الف ـ تعریف اجاره در حقوق مصر
در ماده 558 قانون مدنی مصر، عقد اجاره چنین تعریف شده است:
«عقد اجاره عقدی است که به واسطه آن مؤجر ملتزم می شود تا امکان انتفاع از شیء معین را در برابر اجرت معین و برای مدت زمان معین برای مستاجر فراهم آورد.»[13]
به نظر می رسد، قانون گذار مصری در تعریف عقد اجاره دقت بیشتری را نسبت به قانون گذار ایرانی بکار بسته است، هر چند که بر خلاف حقوق ایران، قانون گذار مصری از اقسام اجاره ذکری به میان نیاورده است، لذا بایستی تعریف مذکور را در مورد تمام اقسام اجاره تکرار نموده [14]:
لذا با توجه به تعریف عقد اجاره در ماده 558 قانون مدنی مصر، می توان گفت تعریف اجاره در حقوق مصر با اشکالاتی که در تعریف عقد اجاره در قانون مدنی ایران وجود دارد، روبرو نیست، چه تعریف مذکور واجد تمامی ارکان تشکیل دهنده عقد اجاره می باشد.
ج ـ تعریف عقد اجاره در حقوق برخی از دیگر کشورها
در بعضی قوانین کشورهای اروپایی نیز عقد اجاره، عقدی عهدی شناخته شده است. برای مثال در ماده 253 قانون تعهدات سویس در تعریف اجاره آمده است:
«اجاره اشیاء عقدی است که به وسیله آن، مؤجر ملتزم می شود استفاده از مالی را، در مقابل مال الاجاره به مستأجره منتقل نماید.»[17]
همانطور که ملاحظه می شود، تعریف مذکور از جهت نگاه به زمان متفاوت با تعاریفی که سابقاً گذشت می باشد. هر چند در قانون تعهدات سوئیس اجاره عقدی عهدی تلقی شده است لیکن بر خلاف حقوق فرانسه در تعریف مذکور ذکری از مدت به میان نیامده است. همچنین تعریف مذکور نسبت به تعاریف قبلی از نواقص بیشتری برخوردار است.
5 ـ اوصاف عقد اجاره
الف ـ اجاره عقد تملیکی است
براساس اين گزارش در حقوق ایران، اجاره عقد تملیکی است و ثمرة آن تملیک منفعت به مستاجر است. به سبب عقد اجاره مؤجر مالک کل اجرت المسمی مقرر در عقد می شود و مستاجر مالک کل منافع عین مستاجره در مدت زمان عقد می شود و مستاجر هم از همان سلطه و حقوق مالک برخوردار است.
اين گزارش مي افزايد: به نظر می رسد تملیکی بودن عقد اجاره با پاره ای از آثار آن سازگار نباشد و به همین دلیل عده ای از نویسندگان ترجیح داده اند که آن را در زمره عقود عهدی درآورند. در حقوق فرانسه، اجاره از جمله عقود عهدی است.
براساس اين گزارش از جمله اشکال ها، این است که به موجب بند 3 از ماده 490 قانون مدنی، مستاجر مال الاجاره تمام مدت را نقد و یک جا بپردازد. می دانیم که در عقود معوض، هر یک از دو طرف می تواند تسلیم مالی را که به عهده دارد موکول به اجرای تعهد طرف دیگر کند. بنابر تعریف ماده 466 قانون مدنی، در عقد اجاره، منفعت مال در برابر اجاره بهای تملیک شده است، پس بر طبق قواعد معاوضه، در صورتی مستاجر مکلف به دادن تمام مال الاجاره می شود که مالک بر تسلیم منفعت مبادرت کرده باشد. حال باید دید ایا مؤجر قادر به تسلیم تمام منفعت به مستاجر هست؟
عده ای از نویسندگان، عقد اجاره را از جمله عقود عهدی به شماره آورده و معتقدند که مؤجر تنها وظیفه دارد، مستاجر را بر مورد اجاره مسلط کند و هرگاه بر این عهد خویش عمل نمود، مستحق دریافت مال الاجاره می شود.
براساس اين گزارش امّا این نظر در حقوق ایران مورد پذیرش واقع نشده است، زیرا به صراحت ماده 466 قانون مدنی، اجاره از جمله عقود تملیکی است نه عهدی، و همچنین هرگاه موضوع اجاره تسلیط مستاجر بر عین باشد و پس از آن مستاجر مسؤولیتی نداشته باشد، دیگر او ضامن تلف مورد اجاره نیست. امّا در واقع چنین نیست و به موجب مواد متعددی از قانون مدنی، مؤجر ضامن کل منافع است. به عبارت دیگر، در صورت تلف عین عقد اجاره باطل می شود. و به نسبتی که مستاجر از منافع استیفاء ننموده، مستحق استراداد اجرت المسمی می باشد.
عده ای از نویسندگان به مفهوم عرفی تسلیم استناد جسته و معتقدند که مؤجر تنها مکلف است که مورد اجاره را چنان در اختیار مستاجر قرار دهد که او بتواند انتفاع مورد نظر در عقد را از آن ببرد.
عده ای نیز قید «برای انتفاع» را بر تسلیط مستاجر افزوده و گفته اند که موضوع اجاره به طور مستقیم این است که عین برای انتفاع تسلیم مستاجر شود، ولی در نتیجه این کار مستاجر مالک منافع می شود شاید به همین دلیل است که عده ای از فقهای امامیه در تعریف عقد اجاره بیان داشته اند.
عنصر تملیکی بودن عقد اجاره اصولاً از فقه به قانون مدنی راه یافته است. تملیکی بودن عقد اجاره و شناسایی حق عینی برای مستأجر از ویژگی های فقه امامیه است.
بعضی از فقهای امامیه معتقدند که در عقد اجاره منافع عین به مستأجر تملیک می شود، به همین خاطر است که اگر در اثناء مدت اجاره، عین مستأجر از بین رود، عقد اجاره نسبت به اینده باطل می گردد و می بایست اجاره بهای اینده، به مستأجره بازگردانیده شود. این عده از فقها معتقدند که منافع عین مستأجره به مستأجر تملیک می شود و در خصوص منافع اینده نیز این امر تحقق می پذیرد، چه منافع اینده، معدوم نبوده و وجود تقدیری دارد.
عده ای دیگر از فقهاء نیز معتقدند که در عقد اجاره، مالک متعهد می گردد که مورد اجاره را برای انتفاع مستأجر، تسلیم او نماید و بر همین مبنا، هر گاه عین مستأجره تسلیم مستأجر گردد، موجر مستحق دریافت کل اجاره بها می باشد.
به هر تقدیر به نظر می رسد، در تملیکی بودن عقد اجاره می بایست تجدیدنظر شود، زیرا:
اولاً ـ بنابر به قاعده معروف «تملیک معدوم، محال است» آنات و لحظات منافع به تدریج در اینده به وجود می ایند؛ لذا این نوع منافع که برخی از آن به منافع متجدده تعبیر کرده اند حین العقد معدوم است، پس قابل تملیک نمی باشند، زیرا تملیک عبارتست از نوعی مسلط کردن و آن هم بر معدوم، فائده ای ندارد.
ثانیاً ـ نظریة تملیکی بودن عقد اجاره که ذاتاً معوض است، منشاء ثمرة عملی و نتایج متنابهی است که با پاره ای از آثار عقد مذکور ناسازگار است؛ توضیح آن که عقد اجاره، مثل همه عقود معوض، حقوق و تکالیفی را برای طرفین عقد ایجاد می کند، از جمله این که طبق قاعدة کلی معاوضات، هر یک از طرفین می توانند تسلیم مالی را که به عهده دارند موکول به اجرای تعهد طرف دیگر نموده از حق حبس استفاده نماید[26]، لذا مستأجر باید در قبال تملیک منافع از طرف موجر یا اجیر، مال الاجاره یا اجرت عمل را نقداً و تماماً بپردازد و می تواند اجرای این تکالیف را موکول به تسلیم منافع معینه نماید و حال آن که این منافع حین العقد معدوم است و این خود مستلزم دور است.[27]
ثالثاً ـ در مورد اجاره اشخاص ـ اعم از این که اجیر، اجیر عام باشد یا اجیر خاص ـ قبول عنصر تملیکی بودن عقد خالی از اشکال نیست، زیرا بر فرض این که بتوان نیروی کار انسان را منفعت نامید، منافع معین مورد تملیک قرار نمی گیرد، بلکه آن چه موضوع عقد قرار گرفته است تعهدی است کلی، مضافاً بر این که، انسان می تواند در برابر دیگری تعهد انجام کاری را به عهده بگیرد ولی حق ندارد دیگری را به عنوان مالک بر خود مسلط نماید. به عبارت دیگر سلطه ای که مالک منفعت بر عین مستأجره دارد، در مورد انسان عملی نیست تا بتوان از تملیک سخن به میان آورد[28].
استناد بر مفهوم عرفی تسلیم و تسلیط نیز ایرادات وارد بر تملیکی بودن عقد اجاره را مرتفع نمی سازد. لذا همانطور که بیان نمودیم هر چند علمای حقوق سعی در توجیه و تفسیر تملیکی بودن عقد اجاره نموده اند، امّا نتوانسته اند ایرادات و اشکالات وارد بر آن را مرتفع سازند و به ناچار می بایست ضمن توجه به قانون مدنی با در نظر گرفتن عرف و واقعیت های جامعه تعریف جدیدی از عقد اجاره بعمل اید.
ب ـ عقد اجاره عقدی معوض است
اجاره از جمله عقود معاوضی به شمار می اید که برای متعاقدین ایجاد تعهد و تکلیف می نماید و طرفین خواستار انجام تعهدات متقابل یکدیگرند. در عقد معوض تملیکی، دو مال از دو طرف تملیک می شود و تملیک هر یک از طرفین به ظاهر علت تملیک دیگری است[29].
معوض بودن عقد اجاره، جزو مقتضای ذات عقد به حساب می اید. بنابراین هر گاه، عقد اجاره بدون عوض منعقد گردد، اجاره باطل است ولی می توان آن را تحت قالب عقد دیگری به شمار آورده و توافقات طرفین را محترم شمرد[30].
ج ـ عقد اجاره عقدی موقت است
در ماده 468 قانون مدنی آمده است: «در اجاره اشیاء مدت اجاره باید معین شود و الا اجاره باطل است» و همچنین در ماده 514 قانون مذکور بیان می کند: «خادم یا کارگر نمی تواند اجیر شود مگر برای مدت معین یا برای انجام امر معینی»
عقد اجاره به علت نداشتن یکی از شرایط اساسی مختص عقد اجاره، مثل معلوم نبودن مدت زمان اجاره، باطل انگاشته می شود. در این وضع از نظر حقوقی و در عالم اعتبار هیچ پیمانی از آغاز واقع نشده و رابطة طرفین، تنها صورت اجاره را داشته است. بر همین مبنا است که اعلام بطلان اجاره در هر زمانی که واقع شود به گذشته سرایت می کند و می بایست وضعیت طرفین به حالت قبل از عقد بازگردد. لذا در صورتی که از عین مستأجره استیفاء منفعت شده و بابت آن اجرت المثل پرداخت شده، موجر باید آنچه را که به او تسلیم شده را به مستأجر بازگرداند و در عوض، مستأجر وظیفه دارد منافع مستوفات را به موجر بازگرداند و چون این امر امکان پذیر نیست و منافع مزبور در حکم تلف است و همچنین، بنا بر ماده 265 قانون مدنی، موجر نیز قصد تبرع نداشته و ظاهر در عدم تبرع است، لذا مستأجر به ناچار باید بدل منافع، یعنی اجرت المثل منافع استیفاء شده را به موجر بپردازد.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۰۷ فروردين ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
اجاره به شرط تملیک چيست ؟
اجاره به شرط تملیک چيست اجاره به شرط تمليك عقدي است كه در آن شرط شود مستاجر در پايان مدت اجاره در صورت عمل به شرايط مندرج در قرارداد عين مستاجره را مالك شود به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز در مورد سابقه تاریخی اجاره بشرط تملیک در حقوق ایران اطلاعات خاصی در دست نیست ولی ظاهراتوکلی در تذکری آئیننامهای مطرح کرد نیمی از جوانان پس از ازدواج قدرت خرید مسکن ندارند/افزایش اجارهنشینی خانو
توکلی در تذکری آئیننامهای مطرح کردنیمی از جوانان پس از ازدواج قدرت خرید مسکن ندارند افزایش اجارهنشینی خانوارهای شهرینماینده تهران در مجلس با انتقاد از افزایش اجارهنشینی خانوارهای شهری گفت نیمی از جوانان کشور پس از ازدواج قدرت خرید مسکن ندارند و باید تدبیری برای این موضوع شوماجرای دو نامه کنگره آمریکا به ایران چیست؟
ماجرای دو نامه کنگره آمریکا به ایران چیست روزنامه هاآرتص دو نامه اعضای کنگره به رئیس جمهور آمریکا را نشانه اهمیت نقش کنگره در تحریم های ایران ارزیابی کرد و به سنگاندازیها در روند دستیابی به توافق نهایی اشاره کرد به گزارش سرویس گیشه جام نیوز هاآرتص در تحلیلی نوشتماجرای اجاره تالارهای دانشکدههای دانشگاه تهران به دانشجویان چیست؟
دوشنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱ ۲۵ شرایط اقتصادی و کمبود بودجه فضایی فراهم آورده تا بسیاری از موسسات و سازمانها به فکر درآمدزایی باشند اما در مواردی آنقدر این آش شور می شود که کاربری اصلی برخی مسائل فراموش می شود روسای برخی دانشکدههای دانشگاه تهران چند سالیست برای در اختیار قرار داتوکلی در نامه ای خطاب به روحانی توجیه تائید شرکتهای که ایران از آنان خرید میکنند از سوی آمریکا چیست
توکلی در نامه ای خطاب به روحانیتوجیه تائید شرکتهای که ایران از آنان خرید میکنند از سوی آمریکا چیستنماینده مردم تهران در نامه ای خطاب به روحانی نسبت به زیر سئوال رفتن عزت ملی در جریان مذاکرات و اجرای توافق نامه ژنو هشدار داد به گزارش حوزه پارلمانی خبرگزاری فارس احمد توکلی نماکرانچار شایعه روزنامه خارجی است، شایعه قلعهنویی و قاضی چیست؟! خلیلیان: این شایعات کار افرادی است که آرامش سپا
کرانچار شایعه روزنامه خارجی است شایعه قلعهنویی و قاضی چیست خلیلیان این شایعات کار افرادی است که آرامش سپاهان را نمیخواهند برای شکست الاهلی همقسم شدیممدیرعامل باشگاه سپاهان گفت مطرح شدن شایعه حضور زلاتکو کرانچار در تیم ملی فوتبال ایران کار افرادی است که آرامش سپاهان را نمبرنامه مخالفان دولت در سال آینده چیست؟
شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴ ۳۵ گفتوگو با یک چریک بعد از نزدیک به شصت سال مبارزه سیاسی بدون شک لذت بخش خواهد بود بهخصوص اینکه در همه این سالها به هر شکل ممکن در جامعه مدنی حضور داشته و به فراخور روزگار به فعالیت سیاسی پرداخته است به گزارش ایسنا آرمان در ادامه نوشت لطفا میثمبرنامه وزیر ارشاد درباره تأکیدات مقام معظم رهبری چیست؟
شنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳ ۱۵ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دربارهی اقداماتی که میخواهد در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری در حوزهی فرهنگ انجام دهد گفت من در همان روز صحبتهایی را مطرح کردم و واکنشی نسبت به این موضوع داشتم ما باید حساسیت بیشتری نسبت به هتک حرمت مقدسات در حوزهیآخرین مهلت تسلیم اظهارنامههای مالیاتی
آخرین مهلت تسلیم اظهارنامههای مالیاتی کد خبر ۳۸۷۷۴۸ تاریخ انتشار ۲۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱ ۵۰ - 19 March 2014 آخرین مهلت تسلیم اظهارنامههای مالیاتی اعلام شد به گزارش نسیم آنلاین طاریبخش معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی کشور گفت مؤدیانی که موفق به تسلیم اظهارنامه دابلاغ آئیننامه نظارت توسط رهبری به مجمع تشخیص/ تحول اساسی در مرکز آمار و بانک مرکزی
اقتصادی اقتصاد کلان ابلاغ آئیننامه نظارت توسط رهبری به مجمع تشخیص تحول اساسی در مرکز آمار و بانک مرکزی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر لزوم تغییر ساختارهای کشور متناسب با اقتصاد مقاومتی آن را برنامه زندگی مردم دانست و گفت اخیرا آئین نامه نظارت توسط مقام معظم رهبری بهچهار هزار کشاورز همدانی شناسنامه دار شدند
چهار هزار کشاورز همدانی شناسنامه دار شدند همدان-ایرنا-رییس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت چهار هزار کشاورز فعال این استان در سال جاری شناسنامه دار شدند علیرضا رنجبر ضرابی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود شناسنامه دار شدن و هویت دار شدن کشاورزان استان از ممدیریت توانمندی های بخش خصوصی در تحقق برنامه های دولت ضروری است
مدیریت توانمندی های بخش خصوصی در تحقق برنامه های دولت ضروری است سنندج - ایرنا - رییس اتاق بازرگانی سنندج گفت هدایت و مدیریت توانمندی های بخش خصوصی در جهت تحقق برنامه های دولت تدبیر و امید برای پیشرفت همه جانبه کردستان یک امر لازم و ضروری است به گزارش ایرنا محمد سعید نقشی زادیابرنامه های وزارت نیرو با سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی منطبق می شود
وزیر نیرو برنامه های وزارت نیرو با سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی منطبق می شود وزير نيرو گفت سياست هاي ابلاغي اقتصاد مقاومتي با برنامه ها و سياست هاي وزارت نيرو تطبيق مي شود به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران حميد چيت چيان گفت معاونت برنامه ريزي وزارت نيرو موظف استانرژي الكتريكي چيست ؟
دانشنامه اقتصادی 53 انرژي الكتريكي چيست تابه حال فکر کرده ايد که انرژي الکتريکي چطور بوجود مي آيد و انرژي برق از اين طريق چگونه توليد مي شود به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران هر ماده از تعداد بسيار اتم تشكيل شده و هر اتم نيز از سه قسمت 1-نوترون 2- پروتن 3-الكترون تشكلHOT LINE چيست؟
دانشنامه اقتصادی 52 HOT LINE چيست خط گرم در واقع به خط انتقالي گفته مي شود كه برق در آن جريان دارد و به عبارتي ديگر خطي است كه ولتاژ دارد به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران اگر درگذشته تنها تامين برق به هر نحو ممكن براي مشتركان مد نظر بود اما اكنون با گذشتن از مرزهايدر نشست معاون وزیر اقتصاد با مدیران شستا مطرح شد بیشتر بنگاههای شستا زیر ظرفیت خود کار میکنند/ برنامه ویژه
در نشست معاون وزیر اقتصاد با مدیران شستا مطرح شدبیشتر بنگاههای شستا زیر ظرفیت خود کار میکنند برنامه ویژه برای عرضه سهام در بازارمعاون وزیر اقتصاد همزمان با تشکیل کارگروه تدوین و برنامهریزی اجرای اقتصاد مقاومتی در شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومنامهنگاری وزیر نیرو با رئیسجمهور/ اعلام خطر درباره وضعیت سدها
اقتصادی انرژی دور جدید باروری ابرها نامهنگاری وزیر نیرو با رئیسجمهور اعلام خطر درباره وضعیت سدها وزیر نیرو با تاکید بر کاهش ارتفاع آب در بسیاری از سدهای کشور خواستار اختصاص ردیف ویژه برای باروری ابرها شد و گفت باید در قالب نامه ای به رئیس جمهور اعلام خطر کنم به گزارش خبر-