محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826707366
اجاره به شرط تملیک چيست ؟
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
اجاره به شرط تملیک چيست ؟
اجاره به شرط تمليك عقدي است كه در آن شرط شود مستاجر در پايان مدت اجاره در صورت عمل به شرايط مندرج در قرارداد عين مستاجره را مالك شود .
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز در مورد سابقه تاریخی اجاره بشرط تملیک در حقوق ایران اطلاعات خاصی در دست نیست ولی ظاهرا ورود این روش به نظام حقوقی و قانون گذاری ما از قانون یاد شده شروع گردیده و پس از آن نیز بین عامه مردم گسترش فراوانی داشته است و امروزه آنچه تحت عنوان لیزینگ Leasing برای واگذاری ماشین آلات مختلف و بویژه وسایل نقلیه شهرت یافته ، با این قرارداد انجام می شود.
براساس اين گزارش بانکداری ابزار و روش های خاص خود را می طلبد، روش هایی که متناسب با نیاز بانک ها ابداع گردیده اند و به مرور زمان و متناسب با نیازمندی های هر زمان تکامل یافته و تکمیل شده اند.
گفتني است از جمله این روش ها اجاره بشرط تملیک است که از حقوق اروپایی به حقوق ما راه یافته و قانونگزار در ماده ۱۲ قانون عملیات بانکی بدون ربا که در تاریخ ۱۳۶۲/۶/۸ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است ، یکی از شیوه های اعطای تسهیلات (یا تخصیص منابع ) را اجاره بشرط تملیک دانسته است .
براساس اين گزارش در مورد سابقه تاریخی اجاره بشرط تملیک در حقوق ایران اطلاعات خاصی در دست نیست ولی ظاهرا ورود این روش به نظام حقوقی و قانون گذاری ما از قانون یاد شده شروع گردیده و پس از آن نیز بین عامه مردم گسترش فراوانی داشته است و امروزه آنچه تحت عنوان لیزینگ Leasing برای واگذاری ماشین آلات مختلف و بویژه وسایل نقلیه شهرت یافته ، با این قرارداد انجام می شود.
اين گزارش مي افزايد:هر چند که در حقوق کشورهای دیگر نیز این قرارداد ظاهرا سابقه خیلی طولانی ندارد از جمله در حقوق انگلیس سابقه قراردادهای اجاره بشرط تملیک به اواسط قرن نوزدهم و حدود سال ۱۸۴۶ برمی گردد و بعدا قوانین خاصی در این مورد در کشور یاد شده به تصویب رسیده است از جمله قانون سال های ۱۹۳۸ ۱۹۵۴ ۱۹۵۷ ۱۹۶۴ و ۱۹۶۵.
براساس اين گزارش حسب این قوانین و مقررات ، ماهیت اصلی توافقنامه اجاره بشرط تملیک در این بود که این توافقنامه به اجاره کننده این اختیار و حق انتخاب را می داد که کالاها را خریداری کند، ولی اجاره کننده هیچ تعهدی برای انجام آن نداشت . قانون سال ۱۹۶۵ انگلیس اجاره بشرط تملیک را این گونه تعریف کرده است :
گفتني است :اجاره بشرط تملیک توافقی است که به موجب آن کالاهایی اجاره داده می شود و تحت شرایط آن ، اجاره گیرنده می تواند کالاها را خریداری کند یا به موجب آن مالکیت کالاها می تواند به اجاره گیرنده منتقل گردد.
براساس اين گزارش ماده ۱۲ قانون عملیات بانکی بدون ربا بدون اینکه تعریفی از اجاره بشرط تملیک ارایه دهد اشعار داشته است که بانک ها می توانند به منظور ایجاد تسهیلات لازم جهت گسترش امور خدماتی ، کشاورزی ، صنعتی و معدنی ، اموال منقول و غیرمنقول را بنا به درخواست مشتری و تعهد او مبنی بر انجام اجاره بشرط تملیک و استفاده خود، خریداری و به صورت اجاره بشرط تملیک به مشتری واگذار کنند.
اين گزارش مي افزايد: آیین نامه فصل سوم قانون عملیات بانکی بدون ربا مصوب ۶۲/۱۰/۱۲ هیات وزیران در ماده ۵۷ خود اجاره بشرط تملیک را این گونه تعریف کرده است : اجاره بشرط تملیک عقد اجاره ای است که در آن شرط شود مستاجر در پایان مدت اجاره و در صورت عمل بشرایط مندرج در قرارداد، عین مستاجره را مالک گردد.
انواع اجاره به شرط تملیک
این نوع عقد که در آن شرطی برای تملک عین مستاجره به نفع مستاجر در پایان مدت اجاره وجود دارد، به اعتبار ماهیت و چگونگی شرط مندرج در عقد به دو دسته تقسیم می شود:
۱) تملیک : مندرج در عقد به صورت شرط فعل درج شده است ، به این معنا که در پایان مدت اجاره و در صورت عمل به شرایط مندرج در قرارداد، موجر عین مستاجره را به مستاجر انتقال می دهد و شرط انتقال به شکل انجام عمل انتقال از سوی موجر وجود داشته و بایستی در انتهای مدت قرارداد و با رعایت شرایط قراردادی ، بدان عمل شود. لذا فقط از زمانی که اجاره دهنده مبادرت به انتقال عین مستاجره می کند، انتقال مالکیت صورت می گیرد و قبل از آن مالکیتی برای مستاجر متصور نیست و فقط تعهدی برای اجاره دهنده به نفع مستاجر وجود دارد.
۲) تملیک مندرج در عقد به صورت شرط نتیجه قید شده است از این رو در پایان مدت اجاره و با پرداخت اقساط و عمل به سایر شرایط مندرج در عقد، مالکیت عین مستاجره خودبخود به مستاجر منتقل می شود، بدون اینکه نیازی به اقدام جدیدی از سوی موجر یا مستاجر باشد و اگر هم رعایت تشریفاتی در این زمینه لازم باشد (همانند تنظیم سند) این تشریفات ناقل مالکیت نیست بلکه کاشف از آن و برای مسجل کردن انتقال انجام شده قبلی است .
براساس اين گزارش عبارت ذیل ماده ۵۷ آئین نامه قانون عملیات بانکی بدون ربا در این زمینه اشعار داشته : در پایان مدت اجاره و در صورت عمل به سایر شرایط مندرج در قرارداد، (مستاجر) عین مورد اجاره را مالک گردد. درج عبارت به این سیاق ، این معنا را افاده می کند که در پایان مدت اجاره و عمل به شرایط ویژه آن ، عین مورد اجاره خود به خود و بدون نیاز به اقدام دیگری به مالکیت مستاجر در خواهد آمد.
به علاوه ماده ۶۴ همان آیین نامه نیز اشعار داشته : در قرارداد اجاره بشرط تملیک باید شرط شود که در پایان مدت اجاره و پس از پرداخت آخرین قسط مال الاجاره ، در صورتی که تعهدات مستاجر انجام شده باشد، عین مورد اجاره در مالکیت مستاجر در آید.
اين گزارش مي افزايد :البته انواع دیگری از اجاره بشرط تملیک را نیز می توان ذکر کرد همانند تفکیک بین جایی که اجاره همراه با وعده یکطرفی فروشنده است و مستاجر مخیر است که بین بیع و اجاره یکی را انتخاب کند و موردی که اجاره در هر حال به تملیک منتهی می شود و اختیاری در این زمینه برای مستاجر قید نشده است .
براساس اين گزارش تقسیم بندی دیگر اجاره بشرط تملیک به اعتبار این است که آیا در پایان مدت اجاره ملک یا مال مورد اجاره خود به خود (اعم از اینکه شرط نتیجه باشد یا شرط فعل ) به اجاره گیرنده منتقل می شود یا اینکه انجام این امر مستلزم اعمال اختیار و انتخاب از طرف اجاره گیرنده است و بدون این امر مالکیتی به وی منتقل نخواهد شد، یعنی در واقع آیا در طول مدت اجاره و پس از آن مستاجر موضعی فعال دارد یا منفعل ؟ آنچه که در جامعه ما رواج دارد فقط نوع اول از این دو دسته از قراردادهای اجاره بشرط تملیک است .
براساس اين گزارش این عقد ماهیتا یک عقد اجاره است . عقد اجاره ای که در آن شرط ویژه ای نیز وجود دارد و اگرچه این شرط از اهمیت بسزایی برخوردار است ولی این شرط نسبت به عقد اجاره هویتی فرعی و تبعی دارد و نمی تواند بر ماهیت عقد اصلی تاثیر گذاشته و آن را دچار تغییر سازد.
اين گزارش مي افزايد: لذا اجاره دهنده کماکان مالک عین مستاجره باقی می ماند و فقط منافع عین به مستاجر واگذار می شود.
گفتني است ماده ۵۷ آیین نامه اجرایی قانون عملیات بانکی بدون ربا، تعریف اجاره بشرط تملیک را با این مقدمه شروع می کند: عقد اجاره ای است که ... و چنین توصیفی به زعم برخی در واقع قصد قانونگزار مبنی بر تعیین ماهیت این عقد را بیان می کند و لذا در هر جایی که در مورد اجاره بشرط تملیک با مشکل مواجه شده و یا در تحلیل روابط طرفین دچار تردید گشتیم بایستی به مقررات راجع به عقد اجاره در قانون مدنی مراجعه کنیم .
براساس اين گزارش واقعیت آن است ، همان گونه که پیروان این نظر معتقدند تملیک مشروط در عقد آنچنان که جنبه تبعی و فرعی ندارد. در بیشتر موارد، اجاره مقدمه و سرپوشی برای رسیدن به هدف اصلی است .
اين گزارش مي افزايد :این نظریه با تکیه بر صورت و ظاهر امر، در واقع فقط قضیه را خیلی ساده و آسان دیده و بدنبال تحلیل دقیق روابط طرفین نیست و فقط از عنوان اجاره که در اسم اجاره بشرط تملیک وجود دارد جهت تحلیل ماهیت حقوقی آن استفاده می کند ولی تردیدی نیست که مسائلی که در ورای ظواهر وجود دارد نیز تعیین کننده و مهم هستند و در هر تحلیلی توجه به قصود مشترک طرفین و هدف آنها از انعقاد عقد بسیار مهم و اساسی است ./باشگاه/110
۱۳۹۳/۱/۷ - ۱۱:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]
صفحات پیشنهادی
ماجرای اجاره تالارهای دانشکدههای دانشگاه تهران به دانشجویان چیست؟
دوشنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱ ۲۵ شرایط اقتصادی و کمبود بودجه فضایی فراهم آورده تا بسیاری از موسسات و سازمانها به فکر درآمدزایی باشند اما در مواردی آنقدر این آش شور می شود که کاربری اصلی برخی مسائل فراموش می شود روسای برخی دانشکدههای دانشگاه تهران چند سالیست برای در اختیار قرار دامزاياي خانه هاي شمالي و جنوبي چيست؟
دانشنامه اقتصادی14 مزاياي خانه هاي شمالي و جنوبي چيست در شهرهاي بزرگ براي نورگيري بهتر جهت شمالي جنوبي بهتر است و اين به عنوان يك امتياز محسوب ميشود ولي شناخت ويژگيهاي نورهاي جبهههاي گوناگون ميتواند در تعيين جهتگيري بسته به نظر طراحي تغيير كند به گزارش خبرنگاراقتصادي باگسترش همكاري صنعتي با کره جنوبی به شرط صادرات محصول
اقتصادی صنعت و تجارت و کشاورزی گسترش همكاري صنعتي با کره جنوبی به شرط صادرات محصول وزیر صنعت معدن و تجارت گفت حضور آژانس همکاریهای بین المللی کره جنوبی در ایران باید توسعه روابط فنی تجاری و صنعتی را به دنبال داشته باشد به گزارش خبرگزاری مهر محمدرضا نعمت زاده با اشاره به اشرط برخورداری از تخفیف مالیاتی
شرط برخورداری از تخفیف مالیاتی کد خبر ۳۸۶۱۴۹ تاریخ انتشار ۲۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۶ ۱۵ - 12 March 2014 با موافقت نمایندگان در خانه ملت شرط برخورداری از تخفیف مالیاتی تسویه بدهی مالیاتی سال قبل و ارائه اظهارنامه مالیاتی مربوط به سال جاری در مهلت اعلام شده از سوی سازمان امور مالیاتی اشاهراه عبور از شرایط حساس کشور چیست؟
شاهراه عبور از شرایط حساس کشور چیست توجه به ظرفیتهای داخلی در کنار استفاده از ارزش افزوده منابع طبیعی و داخلی می تواند تکیه اقتصاد کشور را به نفت کاهش دهد تا آن را از تکانهها و فشارهای خارجی ایمن کند به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز امروز جمهوری اسلامی ایران با توجه به هجمه هدلیل ماندگاری بالای برخی محصولات لبنی در خارج از یخچال چیست؟
یکشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲ ۴۶ مدیر تضمین کیفیت شرکت صنایع شیر ایران با اشاره به ممنوعیت استفاده از مواد نگهدارنده در تولید محصولات لبنی در ایران گفت البته در مورد برخی فراوردهها مانند پنیر در استانداردهای بینالمللی اجازه استفاده از نگهدارندهها در فرایند تولید داده شده اما هنوزبافت فرسوده چیست ؟
دانشنامه اقتصادی 20 بافت فرسوده چیست در اين دانشنامه سعي داريم به تعریف و شاخص های شناسایی بافت های فرسوده و آسیب پذیر بپردازیم به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران به استناد مصوبه جلسه مورخ 16 3 84 شوراي عالي شهرسازي ومعماري ايران درخصوص بافتهاي فرسوده شهري بدينوسيلهدلیل کلی گویی های مردان اقتصادی دولت چیست؟
دلیل کلی گویی های مردان اقتصادی دولت چیست واقعیت این است که دولت روحانی تا همین جا نیز بسیار و بسیار مدیون سیاست خارجی است و به وضوح میتوان گفت که در عرصه اقتصاد داخلی دولت چندان تحرکی نداشته است این موضوع را میتوان از نحوه ارائه اطلاعات از سوی مدیران اقتصادی دولت مشاهده کرد کتقویت و حمایت از تولیدات داخلی شرط تحقق اقتصاد مقاومتی
جلیلی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران تقویت و حمایت از تولیدات داخلی شرط تحقق اقتصاد مقاومتی تلاش در زمینه تقویت تولید داخلی یکی از مؤلفههای اساسی در تحقق اقتصاد مقاومتی است بنابراین اولویت ندادن به واردات کالاهای لوکس حمایت از تولید داخل و از اهداف اقتصاد مقاومتی خواهد بود اس۴۴درصد خانوارهای شهری اجارهنشین هستند
۴۴درصد خانوارهای شهری اجارهنشین هستند اقتصاد > مسکن - تسنیم نوشت نماینده مردم تهران در مجلس گفت اکنون حدود ۴۴ درصد خانوارهای شهری قدرت خرید مسکن را ندارند و اجارهنشین هستند احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز پارلمان طیپشت پرده تأخیر هواپیماها در ایران چیست؟
پشت پرده تأخیر هواپیماها در ایران چیست اقتصاد > صنعت - شفاف نوشت تأخیر در پروازها این عبارت آشنای هواپیمایی های ایران است که کمابیش همه ما با آن مواجه و آزرده خاطر شده ایم واقعاً چرا این همه تأخیر در پروازهای ایران وجود دارد آیا ضعف مدیریت ناهماهنگی بدی آبراه نجات صنعت خودرو چیست؟
راه نجات صنعت خودرو چیست تاریخ انتشار چهارشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۶ ۱۱ عضو سابق هیات مدیره انجمن قطعهسازان ایران گفت در شرایط فعلی سرمایهگذاری خارجی از اولویتهای اصلی برای خروج صنعت خودرو از بحران تولید است محسن رزمخواه در گفتوگو با ایسنا اظهارشغل برتر ایرانیان چیست؟
شغل برتر ایرانیان چیست معاون اجتماعی نیروی انتظامی گفت بررسیها نشان داده است که میزان احساس امنیت در مردم با استقرار چادرهای موقت نوروزی در سطح پایتخت افزایش مییابد به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز سردار سعید منتظرالمهدی در حاشیه بازدید از چادرهای انتظامی پلیس تهران با بیانبازخوانی اقتصاد مقاومتی از نگاه کارشناسان اولین شرط تحقق اقتصاد مقاومتی عدم اتکا به درآمد نفت است
بازخوانی اقتصاد مقاومتی از نگاه کارشناساناولین شرط تحقق اقتصاد مقاومتی عدم اتکا به درآمد نفت استعضو هیأت علمی دانشگاه بوعلیسینای همدان گفت اولین شرط اقتصاد مقاومتی خروج از نفت به عنوان منبع درآمد دلاری و وارد کردن نفت به عنوان قویترین عنصر تولید است عباس سلیمیان استاد اقتصادپولشویی الکترونیک چیست؟
آشنایی با مفاهیم بانکی پولشویی الکترونیک چیست همانطور که می دانید پولشویی یعنی مشروع جلوهدادن پولهایی که از راههای غیرقانونی و نامشروع بهدست میآیند با استفاده از روشهایی که باعث پنهان شدن منشاء غیر قانونی آن پولها میشوند به گزارش گروه بازار باشگاه خبرنگاران با گستراوراق مشارکت چيست؟
دانشنامه اقتصادی 36 اوراق مشارکت چيست اوراق مشارکت در اصطلاح علم اقتصاد از اوراق بهادار است که توسط دولت شهرداری شرکتهای دولتی و خصوصی برای تأمین اعتبار طرحهای عمرانی در کشور منتشر میگرددکه تهیهٔ دستورالعمل اجرایی و مقررات ناظر بر انتشار اوراق مشارکت بر عهدهٔ بانک مرکزیپست برق بهینه چیست؟
دانشنامه اقتصادی 37 پست برق بهینه چیست پستهای انتقال برق زمانی با خود حفظ بهینه زا یدک می کشند که اصول مجموعه ای از مشخصههای افرادی که با آن سرو کار دارند را تامین میکند به گزارش خبرنگار افتصادی باشگاه خبرنگاران پستهای انتقال نیرو به همراه خطوط انتقال نیرو سیستم انتق-
اقتصادی
پربازدیدترینها