واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
پژوهشگر رادیو قرآن: رسانه ها با شناخت ذائقه مردم برنامه های قرآنی بسازند تهران - ایرنا - یک فعال رسانه ای شناخت سلیقه های مردم را یکی از پیش نیازهای ساخت برنامه های معارفی دانست و افزود: رسانه ها با توجه به ذائقه مردم برنامه های قرآنی بسازد.
سمیرا قنبری روزیکشنبه به خبرنگار معارف ایرنا گفت: شناخت ذائقه مردم پروژه بزرگی است تا مشخص شود که مردم در زمینه های مذهبی چه چیزی می خواهند، هرچند به راحتی نمی توان ذائقه مردم را تشخیص داد. چون سلیقه ها مختلف است و رسانه وظیفه دارد تا سلیقه مخاطب را شناسایی کند.
برگزیده یازدهمین همایش بین المللی بانوان قرآن پژوه گفت: اگر پیچیدگی های ظاهری را در برنامه های قرآنی ساده کرده و در قالب های همه فهم بیان کنیم، همه مردم در هر سطحی از آن بهره می برند و بحث های تخصصی مانند کرسی های هم اندیشی قرآنی که در رادیو قرآن پخش می شود، مخاطبان خود را دارد.
وی همچنین گفت: برای جذاب کردن برنامه های معارفی می توان همچون برنامه مناظره که به مباحث سیاسی، اقتصادی و فرهنگی می پردازد، می توان با استفاده از نظرات کارشناسان معارف در قالب مناظره های تلویزیونی به بسیاری از شبهات قرآنی پاسخ داد.
این پژوهشگر قرآنی در ادامه گفت: برای فراگیر شدن رسانه های معارفی مانند رادیو قرآن یا شبکه قرآن و معارف باید تبلیغات گسترده تری درباره برنامه های این رسانه ها پخش شود. مثلا به صورت زیرنویس در شبکه های تلویزیونی اعلام شود.
وی افزود: همانگونه که گفت و گوی صبح های جمعه شبکه قرآن در سایر شبکه های تلویزیون اعلام می شود، بایستی سایر برنامه های رسانه های قرآنی و معارفی به اطلاع مردم رسانده شود تا زمینه فراگیر شدن این شبکه ها فراهم شود.
این کارشناس قرآنی همچنین گفت: وقتی صدا و سیما بخش گسترده ای از تبلیغات خود را به کالاهای ریز و درشت اختصاص می دهد، می تواند در کنار این آگهی ها به تبلیغ برنامه های معارفی نیز بپردازد.
وی مستندسازی قرآنی را یکی از راه های پرمخاطب شدن رسانه های دیداری و شنیداری دانست و افزود: همانگونه که برخی از مجموعه های تلویزیونی مانند شاید برای شما هم اتفاق بیافتد، با آیه ای از قرآن آغاز می شود و توجه بیننده را به مفهوم آیه جلب می کند، برای بسیاری از آیات قرآن نیز می توان فیلم و سریال ساخت.
قنبری با بیان این که موضوع های مجموعه های تلویزیونی و فیلم های داستانی را می توان از آیات قرآن استخراج کرد، افزود: یک سریال 15 دقیقه یا نیم ساعته سازگاری بیشتری با ذائقه مردم دارد تا طرح مباحث و گفت و گوهای علمی و معتقدم هنوز مردم طعم آموزه های قرآنی را نچشیده اند و ما نتوانسته ایم طعم قرآن را به مردم بچشانیم.
منتخب یازدهمین همایش بانوان قرآن پژوه افزود: هنگامی که یک راننده تاکسی به رادیو قرآن گوش می دهد، بسیاری از مسافران تصور می کنند که کسی فوت کرده که صدای قرآن از رادیو پخش می شود.
وی در ادامه گفت: فعالیت های قرآنی بسیاری در رسانه های مختلف صورت می گیرد ولی بسیاری از خانواده های قرآنی هنوز از پخش این برنامه ها آگاهی ندارند و چون بسیاری از مردم به ویژه دانش آموزان و دانشجویان از برنامه ها و فعالیت های این رسانه ها بی اطلاع هستند، معتقدم این شبکه ها به اهداف خود در زمینه اطلاع رسانی دست نخواهند یافت.
این مستندساز رادیو قرآن تاکید کرد: بسیاری از برنامه های تخصصی رسانه های قرآنی مانند رادیو قرآن در حوزه های آموزشی و اندیشه اجرا می شود ولی شاید به علت اطلاع رسانی نامناسب، زحمات بسیاری از سازندگان برنامه های قرآنی دیده یا شنیده نشود.
فراهنگ(4)**1003**1588
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]