تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بهترين علم آن است كه مفيد باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

خانه انزلی

تجهیزات ایمنی

رنگ استخری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799214122




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

استان قزوین دارای نیروگاه بادی شد/ تاکستان مستعد ایجاد نیروگاههای بادی است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > مرکز > قزوین مهر گزارش می دهد/
استان قزوین دارای نیروگاه بادی شد/ تاکستان مستعد ایجاد نیروگاههای بادی است
قزوین - خبرگزاری مهر: در راستای توسعه انرژی های نو و همسو با محیط زیست اولین نیروگاه بادی در منطقه کهک تاکستان در استان قزوین نصب و راه اندازی شد.



به گزارش خبرنگار مهر، اهمیت انرژی های نو و استفاده از نیروگاههای بادی در شرایطی که سوخت های فسیلی گران، آلوده کننده و روبه پایان نهاده دوچندان شده است. هرچند برخی از کشورهای جهان با آرزوی برخورداری از منابع فسیلی و نفت ایران، مشغول چرخاندن چرخهای صنایع خود در دوران نفت بیش از 100 دلاری هستند، بدون شک بسیاری دیگر از کشورها نیز آرزومند داشتن توانمندیهای این کشور چهار فصل از نظر منابع طبیعی و البته مزارع بادی هستند که براساس آخرین اعلام انجمن جهانی انرژی باد، پتانسیل آن بالغ بر 30 هزار مگاوات تخمین زده شده است.

طراحی و ساخت آسیابهای بادی از دو هزار سال پیش از میلاد مسیح در ایران مرسوم بوده و هم اکنون نیز بستر مناسبی برای گسترش بیش از پیش بهره برداری از توربینهای بادی فراهم شده است. این در حالی است که نیروگاه های متکی به سوختهای فسیلی، توان تأمین برق مصرفی کشور را ندارند و از سوی دیگر، در حال گذار از دوران سوخت ارزان هستیم و در پی آن، تغییر زاویۀ نگاه مدیران ارشد کشور به منابع جدیدی از انرژی در حالی که ظرفیت اسمی کل نیروگاه های برق کشور 34000 مگاوات است حرکت در مسیر استفاده از انرژِی باد را تسریع می کند. سانا، سازمانی وابسته به وزارت نیرو و وظیفۀ آن مدیریت بر منابع تجدید پذیر کشور است که با شناخت منابع مذکور و اجرای پروژه های نمونه در مسیر نه فقط تولید بلکه فرهنگ سازی و رویکرد به این منابع حرکت می کند. امروزه در تمامی دنیا، بر تولید به روش پراکنده یا دی جی (Distributed Generation) اتفاق نظر دارند و تمرکز کل دنیا بر همین تولید پراکنده است. این سیستمهای تولید پراکنده DG نام دارند. بزرگ ترین مزیت این گونه سیستمها این است که با سـرمایـه هـای بسیار کوچـک امـکان راه انـدازی، نـصب و بهره برداری از این سیستمها وجود دارد و از طرفی دیگر وابستگی به شبکۀ سراسری را کم می کند. می توان گفت از سال 85 وزارت نیرو تصمیم گرفت تا پتانسیل تولید انرژی الکتریکی از باد را در نواحی مختلف کشور مورد بررسی و سنجش قرار دهد و با توجه به برنامه ریزیهایی که از قبل انجام گرفته بود،دولت دو پروژۀ بزرگ بادی را یکی در منجیل به ظرفیت 100 مگاوات و دیگری در بینالود نزدیک مشهد به ظرفیت 28.3 مگاوات اجرا کرد. با شناسایی منطقه کهک تاکستان برای احداث نیروگاه بادی بستر استفاده از انرژی های نو در استان نیز در اولویت قرار گرفت و شاهد نصب اولین توربین بادی گروه مپنا در این منطقه هستیم. نصب این توربین فرصتی برای گفتگو با سرپرست کارگاه دستگاه نظارت شرکت مهندسان مشاور قدس سبز و چند تن از مسئولان استانی و نیز استفاده از دیدگاههای معاون وزیر نیرو در سفر به قزوین در این زمینه شد تا در خصوص ویژگی های این نیروگاه اطلاعات بیشتری کسب کنیم. اسدالله باقریان سرپرست کارگاه دستگاه نظارت شرکت مهندسان مشاور قدس سبز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: طرحهای مطالعاتی در منطقه تاکستان با وجود پتانسیل متری باد به عنوان نعمت خدادادی در استان آغاز شد که در حمایت از تولید انرژی پاک و تجدیدپذیر در منطقه این طرح اجرا می شود.

این مسئول بیان کرد: نخستین توربین بادی گروه مپنا که بزرگترین توربین بادی مگاواتی کشور محسوب می‌شود در مزرعه بادی کهک تاکستان نصب شده است. باقریان یادآور شد: این توربین بادی در سرعت باد 3.5 متر بر ثانیه تا 25 متر بر ثانیه برق تولید می‌کند و در سرعت‌های باد کمتر و بیشتر از حرکت باز می‌ایستد. وی افزود: بخش سرمایه گذاری مپنا کارفرمای طرح است و در این مجموعه هشت واحد نیروگاهی هر کدام با ظرفیت 2.5 مگاوات مجموعا 20 مگاوات از طریق پست رازی و ناصرآباد از پست 20 به 63 کیلوولت منتقل می شود.

این مسئول بیان کرد: نصب فاز اول نیروگاه بادی تاکستان به پایان رسیده و طرح توسعه در این منطقه در حال مطالعه است که بعد از اتمام آن فاز دوم آغاز خواهد شد.

به گفته باقریان کار نظارت فاز اول از 23 شهریور امسال کلید خورد و فازدوم در سال آینده تکمیل می شود.

باقریان اظهارداشت: در 22 بهمن امسال واحد اول نیروگاه سنکرون و راه اندازی شد و در حال حاضر 2.5 مگاوات در مرحله تست قرار دارد که یک مگاوات تولید انرژی برق وارد شبکه شده و قرارداد بخش فروش با "سانا" در حال مبادله است تا نهایی شود.

سرپرست کارگاه دستگاه نظارت شرکت مشاوران قدس سبز تصریح کرد: برای نصب و راه اندازی فاز اول این نیروگاه تاکنون 10 میلیارد تومان هزینه شده است و واحد دوم هم در روزهای آینده سنکرون و راه اندازی و آماده بهره برداری می شود. وی در خصوص ابعاد حجمی تجهیزات این نیروگاه بیان کرد: برجهای نیروگاه هر کدام 85 متر است که طول پره هم 52 متر با قطر 104 متر، ارتفاع تاور (برج) 85 متر و وزن ناسل (ماشین خانه) 96 تن است که در ارتفاع 85 متری نصب شده است. باقریان گفت: بخش اصلی نیروگاه شامل ناسل، گیربکس، ژنراتور، ترانس، پره و حاب است و قطعات آن از تجهیزات مدرن نیروگاهی دنیا محسوب می شود که این صنعت در ایران نو و جدید است. این مسئول یادآورشد: نیروگاه بادی تاکستان اولین نیروگاه 2.5 مگاوات کشور است و در ایران در ردیف بزرگترین توربین های بادی محسوب می شود.

وی در مقایسه این نیروگاه با منجیل افزود: نیروگاه بادی منجیل 690 کیلو ولت است و نیروگاه تاکستان 2.5 مگاوات و حدود 4.5 برابر منجیل بشمار می رود. باقریان تصریح کرد: منطقه تاکستان برای نصب نیروگاههای بادی بسیار مستعد است و در منطقه شیرازک( دولت آباد) در 20 کیلومتری قزوین بسیار مستعد برای نصب این نوع نیروگاه است که سازمان توسعه برق به عنوان متولی اصلی قراردادی را در دست مبادله دارد که در این منطقه نیز طرح اجرا شود. نیروگاه بادی/ انرژی پاک و همراه محیط زیست باقریان اظهارداشت:این نیروگاه برای محیط زیست مفید است و هیچ آلودگی ندارد زیرا هیچ سوختی در آن مصرف نمی شود و برای ساخت هر نیروگاه زمینی به مساحت 40 متر در 40 متر لازم است و تنها از نیروی باد استفاده می شود و باید در َاینده به سمت ساخت این نوع نیروگاه برویم. وی افزود: نصب نیروگاه بادی در کنار اتوبان جذابیت و زیبایی خاصی دارد و چشم انداز خوبی را برای کسانی که از این مسیر عبور می کنند ایجاد کرده است که این فضا در جذب گردشگر هم تاثیرگذار خواهد بود. باقریان یادآور شد:در حال حاضر دو واحد درمنطقه کهک تاکستان نصب شده و شش واحد دیگر هم نصب خواهد شد که تکمیل این مجموعه چشم انداز زیبایی را در این منطقه ایجاد خواهد کرد. انرژی تولیدی سالانه این مزرعه بادی در صورت بهره برداری نهایی حدود 180 هزار مگاوات ساعت برآورد می شود که توسط سازمان انرژی های نو ایران (سانا) خریداری خواهد شد.

انجام این پروژه برعهده شرکت تولیدانرژی‌های تجدید پذیر مپنا است که موافقت‌نامه اولیه  احداث750 مگاوات نیروگاه بادی به روشBOO را در سه استان باد خیز قزوین، خراسان رضوی و آذربایجان شرقی اخذ کرده است. شرکت تولید انرژی‌های تجدید پذیر مپنا با هدف خودکفایی در احداث مزارع بادی درسال 1390 تاسیس شد و با همکاری یک شرکت آلمانی و بر اساس جدیدترین تکنولوژی، احداث مزارع بادی را آغاز کرده است. این شرکت علاوه بر مزرعه بادی کهک در حال احداث 6 مزرعه بادی دیگر نیز هست که کارفرمای اجرای این پروژه نیز شرکت توسعه یک مپنا است. فلاجتیان: انعقاد 900 میلیارد تومان قرارداد ساخت نیروگاه خصوصی فلاحتیان معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در این باره گفت: امسال ۹۰۰۰ میلیارد تومان قرارداد برای افزایش نیروگاه‌های کشور با همکاری بخش خصوصی بسته شده است.

وی ظرفیت، نیروگاه‌های بادی و خورشیدی کشور را ۱۰۰ مگاوات اعلام کرد و افزود: با فعالیت و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه نیروگاهی کشور ظرفیت نیروگاه‌های بادی و خورشیدی به ۵۰۰ مگاوات افزایش می‌یابد. فلاحتیان با اشاره به آماده‌سازی زیرساخت‌های شکل‌گیری نیروگاه‌های تجدید پذیر در کشور تصریح کرد: بدون حمایت بخش خصوصی نمی‌توانیم شاهد شکل ‌گیری نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور باشیم. این مسئول ظرفیت نیروگاهی کشور را ۷۰ هزار مگاوات اعلام کرد و یادآور شد: کشور در طول سه دهه گذشته شاهد تحولات شگرفی در عرصه صنعت برق بوده و ظرفیت نیروگاهی کشور در ۳۵ سال گذشته ۱۰ برابر شده است. وی درباره راه‌اندازی نیروگاه‌های پراکنده در کشور، گفت: موافقت اصولی زیادی برای افزایش تعداد نیروگاه‌های پراکنده در اقصی نقاط کشور صادر شده است.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اشاره به تولید تجهیزات صنعت برق در داخل کشور افزود: صنعت برق کشور در ابعادتکنولوژیک و تولید تجهیزات برق و شبکه توزیع در شرایط مطلوبی قرار دارد.

فلاحتیان خواستار حمایت مسئولان از بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در حوزه نیروگاه‌های تجدیدپذیر شد و تصریح کرد: با راه‌‌اندازی این نیروگاه‌ها سرمایه اولیه و آورده بخش خصوصی ظرف مدت ۲ سال بازگشت‌پذیر است و مسئولان می‌توانند با معرفی بخش خصوصی به شبکه بانکی کشور، سرمایه‌گذاران این حوزه را مورد حمایت قرار دهند تا دستاوردهای توسعه صنعت برق کشور تقویت شود. وی یادآورشد: با توجه به اهمیت افزایش تعداد نیروگاه‌های با مقیاس کوچک، بادی و خورشیدی از نظر حفظ محیط زیست کشور تلاش می کنیم با فعال‌سازی بخش خصوصی در حوزه صنعت برق، دولت مدیریت شبکه انتقال برق را بر عهده گیرد. حبیبی: تاکستان مستعد ایجاد نیروگاههای بادی است منوچهر حبیبی معاون امور عمرانی استانداری قزوین نیز با اشاره به ظرفیت بالای استان در بخش‌های مختلف کشاورزی، صنعت و خدمات، گفت: با توجه به موقعیت آب و هوایی و استفاده از ظرفیت انرژی بادی از بادهای مسیر حدفاصل منجیل تا تاکستان و بوئین‌‌ زهرا می‌توانیم برای تولید ۱۰۰۰ مگاوات برق؛ برای تأمین برق صنایع این منطقه استفاده کنیم.

حبیبی با تأکید بر لزوم نهادینه کردن فرهنگ مصرف در جامعه، از وزارت نیرو خواست در این زمینه ساختاری تعریف شود تا با بهینه‌ سازی میزان مصرف، شاهد محدودیت توزیع در شرایط بحرانی در کشور نباشیم. جبارزاده: از ساخت نیروگاههای خصوصی حمایت می کنیم

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان قزوین هم در گفتگو با خبرنگار مهر، از راه اندازی توربین بادی 2.5 مگاواتی در مزرعه بادی کهک خبر داد. سیدیوسف جبارزاده اظهارداشت: در راستای تحقق سیاست‌های تشویقی وزارت نیرو مبنی بربکارگیری انرژِی‌ های نو، یک واحد توربین بادی به ظرفیت 2.5 مگاوات در مزرعه بادی کهک راه‌اندازی شد. وی افزود: این توربین برای تست نهایی به شبکه توزیع متصل شد که توسط "مپنا" ساخته شده است.

جبارزاده بیان کرد: طبق برنامه واحد دوم در روزهای پایانی سال 92 با تست نهایی به شبکه توزیع متصل شد و تا تابستان سال آینده ظرفیت نیروگاه بادی استان به ۲۰ مگاوات خواهد رسید. جبارزاده بیان کرد: با توجه به ظرفیت بالقوه انرژی بادی در استان قزوین تاکنون، موافقت ‌نامه احداث نیروگاه بادی با ظرفیت مجموع بیش از ۸۰۰ مگاوات برای متقاضیان بخش خصوصی در استان صادر شده است. توسعه نیروگاه‌های بادی و خورشیدی و واگذاری امر تولید و توزیع نیروی برق به بخش خصوصی از راهبردها و استراتژی صنعت برق کشور است و در این راستا با استعداد خوب استان در برخورداری از قابلیت های طبیعی منطقه امید است برای توسعه انرژی های نو شاهد سرمایه گذاری بیشتر بخش خصوصی در این راستا باشیم. گزارش: محمدرضا جباری


۱۳۹۳/۱/۱۶ - ۱۲:۰۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن