تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 28 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):برترین ایمان آن است که معتقد باشی هر کجا هستی خداوند با توست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

ایمپلنت دندان سعادت آباد

موسسه خیریه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806945451




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

از نخوت تا نجابت صنعت خودرو


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۵ اسفند ۱۳۹۲ (۱۶:۱۰ب.ظ)
از نخوت تا نجابت صنعت خودرو گروه صنعت و تجارت
به گزارش خبرگزاري موج، بر اساس نوعي گاه‌شمار چيني که در دوره مغول در ايران هم گسترش يافت، 12 حيوان نماد 12 سال شدند، اين گاه‌شمار که خواستگاه بودايي دارد بر اساس اين افسانه شکل گرفته که: «روزي بودا در آغاز سال نو، تمامي حيوانات را به نزد خويش دعوت کرد، امّا از ميان تمامي حيوانات، تنها دوازده حيوان دعوت بودا را جدّي گرفتند. اين دوازده حيوان عبارت بودند از: موش، گاو، پلنگ(يا ببر)، گربه، نهنگ(يا اژدها)، مار، اسب، بز، ميمون، خروس، سگ و خوک. از آن پس بودا مقدّر کرد که سرنوشت انسان و جهان، تنها به دست اين 12 حيوان باشد و هريک از اين حيوانات در هر سال يکي پس از ديگري پديدار شوند.»
بر اساس همين گاه‌شمار، سال 93 سال اسب است. اسب که نماد ويژگي‌هاي چون: نجابت، نخوت و خودخواهي است؛ همواره براي صنعت خودرو خوش يمن بوده است، سال‌هاي 81 و 69 هم سال اسب بود.
اسب خودروسازان در سال 69 در قالب ايده ايجاد دو گروه خودروسازي در ايران زمين زين شد و در سال 81، سمند با نشان اسب به عنوان خودروي ملي به بازار ايران زمين عرضه شد.
حال سال 93 هم سال اسب است و بايد ديد که اسب خودرو در سال 93 چگونه خواهد تاخت؟

خودرو در سال اسب از دو زاويه قابل بررسي و مطالعه است:
· اول از حيث آنکه صنعتي است بزرگ که از آن به عنوان دومين صنعت ايران نام برده مي‌شود و سرنوشت بخش مهمي از اشتغال صنعتي را بر عهده دارد.

· و دوم از حيث آنکه خودرو وسيله و ابزار زندگي مردم است در دنياي صنعتي جديد دنيايي که صنعت را به خدمت گرفته تا رفاه مردمانش بيشتر شود.

اسب خودخواه!
صنعت خودروسازي ايران تقريباً از سال‌هاي دهه 30 شمسي شروع شده و با افت‌وخيزهاي مختلف، در حال حاضر از جايگاه ويژه‌اي از لحاظ پيوندهاي بين بخشي در اقتصاد ايران برخوردار شده است. تلاش‌هاي زيادي در راستاي بومي‌ کردن صنعت خودرو در ايران در سال‌هاي برنامه چهارم عمراني و بعد از انقلاب اسلامي صورت‌ پذيرفته؛ اما هنوز در مقياس جهاني، ايران در اين زمينه پيشرفت قابل ملاحظه‌اي نداشته است. سياست‌هاي پس از جنگ عراق عليه ايران، به گسترش فعاليت‌هاي صنايع وابسته به صنعت خودرو و تعميق پيوندهايي بين بخش‌هاي صنعت منجر شد.
اين پيوند از سال‌ 69 به گسترش سهم اين صنعت در سبد اقتصاد ايران هم انجاميد به نوعي که صنعت خودرو امروزه سهم بسيار بالايي در اشتغال و ارزش افزوده در توليد ناخالص داخلي كشور دارد؛ بر اساس آمار و ارقام موجود، هم اكنون نزديك به 39 بنگاه خودروسازي بزرگ و 1200 قطعه ساز در كشور مشغول فعاليت هستند. که اين تعداد بنگاه فرصت شغلي براي 840 هزار نفر در اين صنعت را ايجاد کرده‌اند از سوي ديگر اين صنعت توانسته سهم ارزش افزوده 3.6 درصدي در توليد ناخالص داخلي كشور را بدست آورد.
فربگي صنعت خودرو در ايران بدون سياست‌هاي حمايتي دولت نشدني بود، اين گسترش و رشد در دهه‌هاي 70 و 80 چنان زياد بود که اين صنعت يکي از ويژگي‌هاي اسب را برگزيد «خود خواهي و نخوت»؛ آمار محسور کننده خودروسازان، راه‌اندازي سايت‌هاي متعدد توليدي و کسب رتبه سيزدهم در توليد جهاني خودرو، کافي بود تا باد نخوت در اين صنعت بپيچد؛ اما اين باد در اوايل دهه 90 خاموش گشت و مشکلاتي چند گريبان اين صنعت را گرفت. تورم بيش از حد اين صنعت، کاهش ميزان بهره‌وري‌اش، فاصله شديد ميان ميزان توليداتش از مقياس‌هاي اقتصادي‌اش و سرانجام عدم رضايت مردم از کردار اين صنعت.
حال سال اسب دوباره از راه خواهد رسيدT حيواني که در سال‌هاي 69 و 81 براي صنعت خودرو خوش يمن بوده در سال 93 چه آورده‌اي براي اين صنعت خواهد داشت؟
با نگاهي به بودجه سال 93 تا حدودي مي‌توان براي اين سوال پاسخ مناسبي يافت. دولت يازدهم در لايحه بودجه سال 93 پيش‌بيني درآمد يک هزار و 164 ميليارد توماني از محل واردات خودرو داشته است اين در شرايطي است که دولت دهم در بودجه سال 92 اين درآمد را دو هزار ميليارد تومان پيش‌بيني کرده بود. پيام مشخص اين ميزان کاهش درآمد تنها يک چيز است؛ حمايت بيشتر از صنعت خودرو! پيامي که وزير صنعت و معاونانش هم چند باري آن را يادآوري کردند. به طوري که وزير صنعت در آخرين اظهار نظر خود گفت: « بايد از صنايع داخلي خود از جمله خودروسازي حمايت کرده و آنها را توسعه ببخشيم زيرا اين بخش از صنعت نيز داراي نيروي شاغل قابل توجه و متخصصان زيادي است که بايد از آنها حمايت کنيم.»

اسب نجيب!
حمايت از صنعت خودرو چيز تازه و عجيبي نيست، استفاده از تکنيک حمايت براي سرپا نگه‌داشتن صنعت در جهان پيشينه‌ي طولاني دارد. اما اين حمايت‌ها تا کي و کجا ادامه خواهد داشت؟ مگر نه اينکه هدف ذاتي صنعت رفاه است آيا با حمايت‌هاي موجود از صنعت خودرو, اين صنعت توانسته رفاه را براي مردم به ارمغان آورد؟
پاسخ سخت نيست؛ مردم دلخوشي از صنعت خودروسازي ندارند، علتش را هم نبايد صرفاً در قيمت خودروها جست، بلکه عدم رضايت ابعاد ديگري هم دارد. اگر از بحث قيمت عبور کنيم عدم تنوع در محصولات خودروسازان و خدمات ناکافي دو مشکلي است که مردم هر از گاهي آنها را طرح مي‌کنند.
با اين اوضاع؛ حمايت از صنعت خودرو براي دولت آزمون دشوراي است. اگر از آن حمايت نکند ممکن است بنگاه‌هاي خودروساز به ورطه نابودي کشيده شوند و اين نابودي ابعاد اقتصادي و اجتماعي زيادي براي هر دولتي در پي خواهد داشت، از دست رفتن فرصت‌هاي شغلي و بيکاري تعداد زيادي از شاغلين موضوعي است که دولت نمي‌تواند نسبت به آن بي اعتنا باشد. اگر از صنعت خودرو حمايت کند در برابر تير نقد مردمان قرار خواهد گرفت که سرانجام اين همه حمايت چيست؟
بنابراين بايد تدبيري در ميان گرفت و راهي ميانه پيمود تا سايه حمايت به تدريج از سر صنعت خودرو برداشته شود, اين تدبير همان است که در تعرفه‌ها بکار گرفته شده است هم‌اکنون تعرفه واردات خودرو با حجم موتور کمتر از ۲۵۰۰ سي‌سي معادل ۴۵ درصد و تعرفه واردات خودرو با حجم موتور بيشتر از ۲۵۰۰ سي‌سي معادل ۹۰ درصد است.
وابسته کردن ظرفيت موتور خودروهاي وارداتي به ميزان تعرفه آن‌ها، حکايت از اقبال دولت به واردات خودروهايي با ميزان مصرف سوخت کمتر است. با توجه به اينکه بيشترين ظرفيت صنعت خودروسازي ايران در حال حاضر به توليد خودروهايي با ظرفيت موتور بين 1300 تا 2000 است. اين صنعت در سال آينده با مسئله مهم ديگري مواجه خواهد شد و آن موضوع رقابت است. بازي با تعرفه خودروهاي وارداتي مي‌تواند اسب نجيبي را براي خدمت به مردم کشور پرورده کند اسبي که آرامش و رفاه را به ارمغان آورد.

رقابت در ميدان
اسب‌ها در ميدان رقابت بهتر محک مي‌خوردند و ارزش واقعي‌اشان بيشتر هويدا مي‌گردد. وقتي رقابت در صنعت جايگاه واقعي خود را پيدا کند آن وقت مي‌توان به آينده صنعت اميدوار شد. اگر خودروسازان برنامه‌اي براي تنوع توليدشان نداشته باشند و تعرفه واردات خودرو نيز بر اساس پيشنهاد شوراي رقابت تصويب شود آنگاه چالش مهمي فراروي خودروسازان ايراني خواهد بود آيا آنها خواهند توانست با تعرفه 30 تا 35 درصدي خودروهاي وارداتي ذائقه خريداران ايراني را تامين کنند؟ آيا خريداران ايراني چشم از خودروهاي پر رنگ و لعاب وارداتي خواهند شست و همچنان به خريدهاي خود از خودروهاي وطني ادامه خواهند داد؟
وابستگي کمتر دولت به درآمد ارزي از يک سو, تدبير به کار گرفته شده در ميدان تعرفه‌ها از سوي ديگر و بهبود فضاي کسب و کار در سال اسب نويد احداث ميدان رقابتي است؛ براي سنجش توانايي خودروسازان.
- احمد فرهادي کارشناس اقتصادي













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن