واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
یادی از دو شهید شاعر کرمان - ایرنا - ˈحسین ارسلان و ماشاء الله صفاریˈ جزو نخستین شهدای شاعر کشور هستند که هر ساله یاد و خاطره این بزرگواران با برگزاری آیین بزرگداشت در تهران گرامی داشته می شود.
به گزارش ایرنا، معلم و شاعر شهید ˈحسین ارسلانˈ متخلص به ˈرخشاˈ بهمن ماه 1324 در یزد متولد شد. محیط اعتقادی و آموزشهای پدرش حاج علی اصغر او را آشنا و شیفته مکتب اهل بیت(ع) کرد و عشق به اباعبدالله الحسین(ع) با دوبار شرفیابی و زیارت مرقد پاک آن بزرگوار در وجود حسین شعله ور شد.
خانه پدری این شهید بزرگوار مرجع روحانیون یزد بود و شهید رخشا نیز سوز و گدازهای درونی خود را با مطالعه کتب دینی و دیوان اشعار بزرگان تسلی می داد.
وی در سن 22 سالگی در سال 1346 به عنوان معلم در روستای گلیرد طالقان مامور به خدمت فرهنگی شد و یک سال از حساسترین دوران خدمت خویش را همجوار محضر مرحوم آیة الله طالقانی سپری کرد و شیفته بیانات و اندرزهای وی شد.
محسن فرزند شهید در گفت و گو با خبرنگار ایرنا می گوید: شهید حسین ارسلان در سال 48 با مادرم ازدواج کرد و در اواخر سال 59 به رفسنجان آمده و در آموزش و پرورش این منطقه از استان کرمان مشغول بکار شد.
وی گفت: به دلیل سوابق قبلی و آشنایی پدرم با آیات عظام، مأمور پخش اطلاعیه ها و نوارهای مذهبی شد.
محسن ادامه داد: شهید ارسلان در زندگی پرفراز و نشیب خود از تلاش و کوشش و همدردی با درد آشنایان کوتاهی نمی کرد و خدمات صادقانه فرهنگی او را مردم رفسنجان و شاعران این شهر هرگز فراموش نخواهند کرد.
وی ادامه داد: شهید رخشا در برخورد با شاگردان بی قرار، حساس، شکیبا و غمخوار بود و لحظه ای از آموختن باز نایستاد.
او افزود: اندیشه های درونی او را به سرودن اشعار واداشت با آنکه بار خانواده ای را به دوش می کشید به هیچوجه به مادیات توجه نداشت در چهره آرام و مهربانش عشق به حق موج می زد و در راستای رسالت و نقش عمده ای که در هموار کردن زمینه های رشد و استعداد هنری در بعد از پیروزی انقلاب اسلامی حس می کرد در پی ریزی و تشکیل کانون اسلامی شعرا و ادبای اداره ارشاد اسلامی رفسنجان همت گماشت و از اعضای فعال هیأت مدیره شد.
وی تصریح کرد: شهید ارسلان طی سه سال تلاش و همکاری بی شائبه بر اعضا و شیفتگان شعر و ادب کانون افزود و نشستها را انسجام بخشید.
محسن ارسلان از جمله خصوصیات پدر شهیدش را تبحر و ذوق و استعداد در سرودن اشعار شیوا عنوان و بیان کرد: پدرم پیرامون سرودن اشعار از شهرت طلبی و دیگر امتیازات پرهیز می کرد و جذبه های قلبی خویش را تحت تاثیر جنگ تحمیلی و ایثار و شهادت طلبیهای امت اسلام در رثای شهیدان و رزمندگان می سرود.
وی گفت: مطابق محتوای مناجاتی که از وی به یادگار مانده ساده مردن و درون بستر جان دادن را ننگ می دانست و شهادت در راه حق را آرزو می نمود و می سرود.
محسن در تشریح نحوه حضور پدرش در جبهه های نبرد حق علیه باطل چنین گفت: 11 آذر سال 64 گروه فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان متشکل از گروه هنرمندان و شعرای استان برای بازدید از مناطق جنگی اعزام شدند که پدرم و شهید صفاری نیز در این گروه و در همه لحظات باهم بودند.
فرزند این شهید بزرگوار ادامه داد: حضور یک هفته ای این دو شهید بزرگوار در جبهه آنها را برای بیشتر ماندن ترغیب کرد بگونه ای که گروه پس از یک هفته به کرمان بازگشت اما این دو شهید برای تداوم و برگزاری جلسات شعر برای رزمندگان ماندند.
محسن افزود: این دو بزرگوار علاقه شدیدی به نوشیدن شهد شهادت داشتند بطوری که مجلس ختم خود را در جبهه گرفته بودند و امید داشتند که در بهبوهه جنگ به شهادت برسند و این امر نیز محقق شد.
وی افزود: پدرم و شهید صفاری با هم و در کنار هم 20 آذر ماه 64 در منطقه هورالعظیم با بمباران هوایی توسط نیروهای بعثی عراق شهید شدند.
او گفت: این شهیدان دل از دنیا و علائقش بریده بودند و برای رضای خداوند و دور کردن دشمن از خاک میهن جان خود را در طبق اخلاص گذاشته و راه امام حسین(ع) را پیمودند.
وی افزود: پدرم معلم بیش از 40 سردار شهید منطقه لاهیجان رفسنجان بوده است، افتخار این را دارم که هر جناحی که در کشور وجود دارد نتوانسته این شهید را مصادره کند و متعلق به تمام کشور قشر به ویژه رفسنجان است.
او گفت: هفته جاری در ˈنخستین کنگره شعر ایثارˈ به میزبانی موسسه فرهنگی شهدای تهران به منظور گرامیداشت یاد و خاطر 22 شهید شاعر کشور حضور داشم.
وی افزود: بخشهای متفاوتی از جمله شعر ایثار، جبهه و جنگ و نقش جانبازان در دفاع مقدس در این آیین اجرا و از اعضاء خانواده های شهدای شاعر با لوح تقدیر تجلیل شد.
فرزند شهید به کتاب ˈدو شاعر و دو شهیدˈ اشاره و بیان کرد: این کتاب آثار برگزیده شعر و خاطرات از دو شهید بزرگوار حسین ارسلان و ماشاءالله صفاری می باشد که در سال 65 به چاپ رسیده است.
وی با بیان اینکه پیکر پاک شاعر شهید حسین ارسلان با نظر پدربزرگ، مادربزرگ و مادرم در گلزار شهدای خلد برین رفسنجان به خاک سپرده شد گفت: هر شهیدی پیام آور یک ویژگی است و رسالت شعر باید ماندگار باشد زیرا برگرفته از دین، مذهب، آیین و فرهنگ ما ایرانیان است.
وی به صبوری، گذشت و فداکاری مادرش در طول دوران پس از شهادت پدرش نیز اشاره و بیان کرد: معتقدم مادران و همسران شهداء زینب وار و زهراگونه زندگی می کنند و همسران شهداء نقشی متفاوت از مادران شهدا ایفا می کنند.
او افزود: مادران شهدا عزیزی را از دست داده اند و با خاطراتش زندگی می کنند در صورتی که همسران شهداء زندگی خود را در رشد و پرورش هر چه بهتر وارثین شهدا وقف می کنند.
محسن ادامه داد: اگر من و خواهر و دو برادرم پیشرفتی داشتیم و به جایی رسیدیم مرهون خون شهدا و فداکاری مادرمان هستیم.
شهید حسین ارسلان دارای چهار فرزند به نامهای مریم، محسن، امین و احسان است که با طی نمودن مدارج علمی هم اکنون مریم دندانپزشک، محسن دانشجوی دوره دکترای مدیریت منابع انسانی دانشگاه علامه طباطبایی تهران و عضو هیات علمی دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان و همچنین امین دندانپزشک و مدیر فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان هستند.ک/4
7433/2624
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]