واضح آرشیو وب فارسی:فارس: پاسداشت شاعر انقلاب اسلامی عباس خوشعمل/۳
اسرافیلی: نقش مؤثر خوشعمل در غنا بخشیدن به ادبیات/ لزوم تعریف یک ساحت مقدس و منزه برای ادبیات کشورمان
حسین اسرافیلی گفت: این شاعر یکی از عزیزانی است که در غنا بخشیدن به ادبیات ما و حتی توصیف و تعریف ساحت منزهی برای ادبیات، نقش بسیار خوبی داشتند و انشاءالله که جوانان هم قدر این نوع فعالیتها را بدانند.
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات باشگاه خبری فارس «توانا»، پنجمین عصرانه ادبی فارس با عنوان پاسداشت شاعر، منتقد و روزنامهنگار انقلاب اسلامی «عباس خوشعمل کاشانی» دقایقی پیش با حضور سیدنظامالدین موسوی مدیر خبرگزاری فارس، علیرضا قزوه مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری، حسین اسرافیلی، رضا اسماعیلی، مصطفی محدثی خراسانی از شاعران پیشکسوت ادبیات انقلاب اسلامی، محمد عزیزی استاد زبان و ادبیات فارسی، حسین قرایی استاد زبان و ادبیات فارسی، عبدالرحیم سعیدی راد و جمعی از اهالی فرهنگ و ادب در سالن اجتماعات خبرگزاری فارس برگزار شد. در این مراسم حسین اسرافیلی، شاعر پیشکسوت انقلاب اسلامی با تشکر از خبرگزاری فارس به دلیل برپایی چنین بزرگداشتهایی برای شاعران انقلاب، بیان داشت: مرحوم سیدابراهیم ستوده، رئیس شورای شعر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بعد از فوت مرحوم مهرداد اوستا میگفت؛ اسرافیلی ای کاش این همه گلی که بر سر مزار مرحوم اوستا گذاشته شده است، یک دسته از آنها زمانی که این شخصیت در قید حیات بود، به دست او میدادند. * نقش شاعران و اهالی قلم در عمق و غنا بخشیدن به ادب فارسی وی اضافه کرد: شاعران و اهالی قلم در عمق و غنا بخشیدن به ادب فارسی نقش بسزایی دارند، و همیشه سعی کردهاند که به این زبان، عمق بیشتری ببخشند و هر کدام از ماها نیز به اندازه وسعمان قدم برداشتهایم. اسرافیلی ادامه داد: زبان فارسی برای عمق بخشیدن به خودش و غنای آن و بیکرانگیاش، از ظرفیت بالایی برخوردار است در عین حال شاعران به اندازه وسعشان در این عرصه، گام برداشتهاند اما معتقدم این زبان باید بهروز شود یعنی متناسب با تجربیات و اندیشههای روز و علوم جدیدی که اضافه میشود، باید به روز شود. * زبان فارسی باید متناسب با تجربیات و اندیشههای روز، بهروز شود این شاعر پیشکسوت انقلاب اسلامی گفت: با علوم و دانش روز، به خصوص در حوزه علوم انسانی، باید با ترکیبسازی و جملهبندیهایمان و با ایجاد نوع دیگری از گفتمانهای ادبی بتوانیم به این زبان غنا ببخشیم و به این زبان کمک کنیم و وظیفه شاعر هم جز این نیست که این زبان را غنی کند. وی افزود: به عنوان مثال میتوان از مرحوم «علی حاتمی» شخصیتی که در عرصه هنر فعال بود نه در عرصه قلم و شعر، نام برد، چراکه دیالوگهای فیلمهایش چقدر شاعرانه و عمق دار، است که همه اینها نشانگر ان است که کسانی که با عرصه ادب کار میکنند به این نکته توجه و تلاش دارند که این زبان را منزه کنند.
* لزوم تعریف یک ساحت مقدس و منزه برای ادبیات کشورمان اسرافیلی ادامه داد: یکی از کارهایی که ما شاعران باید انجام دهیم، این است که زبان را منزه کنیم یعنی یک ساحت مقدس و منزهی برای ادبیات کشورمان تعریف کنیم و در این ساحت منزه گام برداریم. به گفته این شاعر انقلابی، قطعاً بیش از 80 درصد شعر گذشته ما، شعر عاشقانه است اما به قدری زیبا و منزه، معشوق توصیف میشود که آدم فکر میکند آن معشوق همانی است که دیگر مثل این معشوق با این صفات، ارزشها و ارجمندیها پیدا نمیشود و آن معشوقها و توصیفها ما را کمی از زمین بلندتر و به طرف آسمان نزدیکتر میکند. * «عباس خوش عمل» در غنا بخشیدن به ادبیات نقش بسزایی را ایفا کرده است وی درباره عباس خوش عمل، گفت: این شاعر یکی از عزیزانی است که در غنا بخشیدن به ادبیات ما و حتی توصیف و تعریف ساحت منزهی برای ادبیات، نقش بسیار خوبی داشتند و انشاءالله که جوانان هم قدر این نوع فعالیتها را بدانند. اسرافیلی ادامه داد: زیاد محضر آقای خوش عمل را درک کردهام. یک بار شلوغی در مطبوعات راه انداختند و درباره شعر «علی ای همای رحمت» موجی ایجاد شد و بالاخره موافق و مخالف درباره این شعر صحبتهای بسیاری کردند، میخواهم بگویم که این عزیزان در کنار هدفهایشان با همین ایجاد موج هم یک نوع خدمت میکردند و هم از مردم برای پژوهش، تحقیق و بررسی آن موضوعات و رجوع به تاریخ و منابع و مأخذ، دعوت میکردند. این شاعر در پایان گفت: «عباس خوش عمل» از شاعران فرهیخته و بزرگوار این جامعه و انقلاب هستند که باید قدر و ارزش این شاعران را به خوبی گرامی داشت. انتهای پیام/ع
92/12/07 - 21:13
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]