واضح آرشیو وب فارسی:فارس: پاسداشت شاعر انقلاب اسلامی عباس خوشعمل/۴
اسماعیلی:لزوم تقویت سنت صلح رحم فرهنگی در کشور/دانش و بینش یکی از ویژگیهای خوشعمل است
رضا اسماعیلی بر لزوم تقویت سنت حسنه صلح رحم فرهنگی در کشور تأکید کرد و گفت: یکی از ویژگیها و برجستگیهای شخصیت ادبی استاد خوش عمل، دانش و بینش ادبی این شاعر در حوزه علم عروض است.
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات باشگاه خبری فارس «توانا»، پنجمین عصرانه ادبی فارس با عنوان پاسداشت شاعر، منتقد و روزنامهنگار انقلاب اسلامی «عباس خوشعمل کاشانی» دقایقی پیش با حضور سیدنظامالدین موسوی مدیر خبرگزاری فارس، علیرضا قزوه مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری، حسین اسرافیلی، رضا اسماعیلی، مصطفی محدثی خراسانی از شاعران پیشکسوت ادبیات انقلاب اسلامی، محمد عزیزی استاد زبان و ادبیات فارسی، حسین قرایی استاد زبان و ادبیات فارسی، عبدالرحیم سعیدی راد و جمعی از اهالی فرهنگ و ادب در سالن اجتماعات خبرگزاری فارس برگزار شد. در این مراسم رضا اسماعیلی، شاعر پیشکسوت انقلاب اسلامی، بیان داشت: از دغدغه ارزشمندی که عزیزان و خوبانی همانند حسین قرایی و خبرگزاری فارس در فضای ادبی امروز به شاعران و نویسندگان دارند، تشکر میکنم. * اسماعیلی: لزوم تقویت سنت حسنه صلح رحم فرهنگی در کشور وی اضافه کرد: معتقدم باید سنت حسنه، صله رحم فرهنگی را تقویت کنیم و آن هم به دلیل آن است که الان بنده دوستان شاعر بسیاری را میشناسم که به دلیل کهولت سن و مشکلات جسمی که دارند، نمیتوانند در محافل و مجامع ادبی شرکت کنند و متأسفانه چون حضور فیزیکی در مراسمها ندارند گاهی به فراموشی سپرده میشوند اما همین پاسداشتها و برپایی بزرگداشتهای خانگی، بسیار کار ارزشمند و پسندیدهای است.
اسماعیلی ادامه داد: استاد خوش عمل به دلیل کسالت و مشکلات جسمانی که دارند، کمتر توفیق این مهم را پیدا میکنند که در محافل و مجامع ادبی شرکت و حضور یابند، که معتقدم نباید این افراد را به فراموشی سپرد و به بهانهها و انگیزههای مختلف در طول سال، برنامههایی را به صورت آبرومند و فاخر تدارک ببینیم تا این عزیزان دیده شوند، تا آن خدمات و زحماتی که برای ارتقای زبان و ادبیات فارسی کشیدهاند، قدردانی شود. وی افزود: بنده با استاد خوش عمل عزیز از سالها که مسئولیت صفحه شعر مجله جوانان را داشتند و در روزنامه اطلاعات بودند، توفیق آشنایی با این بزرگان را پیدا کردم، همچنین این شاعر هم در حوزه شعر جدی و هم در حوزه شعر طنز در واقع آثار فاخر و ارزشمندی تولید کردهاند، هر چند به سبک نوکلاسیک و سنتی شعر میگویند ولی در زبان سنتی بسیار دارای اشعار منسجم و محکمی هستند. * تعداد شاعرانی که در علم و ارکان عروض، تصرف و اشراف دارند، اندک است این شاعر انقلابی گفت: یکی از ویژگیها و برجستگیهای شخصیت ادبی استاد خوش عمل، دانش و بینش ادبی این شاعر در حوزه علم عروض است که بنده به جرأت میتوانم بگویم که برخی از بزرگوارانی همانند زنده یاد اخوان ثالث و شاعر و پژوهشگر عزیز معاصر استاد حسین آه و استاد خوش عمل در علم عروض هم ردیف هم هستند به گونهای که دقایق و ظرایفی که استاد خوش عمل در علم عروض روی آن دست میگذارند، ناشی از تعصب مثبت و سازنده او است. وی اضافه کرد: ما نظیر خوبانی همانند حسین آهی و استاد خوش عمل را در جامعه امروز کم داریم؛ کسانی که تصرف و اشراف خوبی به علم و ارکان عروضی دارند. اسماعیلی با بیان اینکه جوانان امروز ما تشنه علم عروض هستند، ادامه داد: چندی پیش به انتشارات روزنامه اطلاعات رفته بودم که اگر زمینه فراهم شود کتاب استاد حسین آهی درباره عروض را به چاپ برسانیم، که خود ناشر میگفت مراجعه کنندگان بسیاری هستند که نیاز به این نوع کتابها دارند، اما دست ما خالی است. وی افزود: معتقدم باید زمینهای فراهم شود تا این آموختهها و دانش ادبی به نسل امروز منتقل شود حال با چه ساز و کاری و به چه شکلی میشود؟، تدابیری میطلبد که باید اندیشیده شود. اسماعیلی با اشاره به خاطرهای از عباس خوش عمل، عنوان کرد: گاهی اوقات استاد خوش عمل یک شعر ضعیف در سایت شاعران فارسی زبان میبیند، به دلیل تعصبی که به علم عروض و وزن و موسیقی شعر دارند، واقعاً گاهی اوقات میترسم که این شاعر از عصبانیت سکته کنند و آن هم به دلیل این است که بار علمی و دانش علمی بالایی دارند که بر شاگردانشان سخت میگیرند و این سختگیری را در سیدحسن حسینی و قیصر امینپور دیدهام.
* تأکید حسین قرایی به توجه مسئولان فرهنگی به شاعران و نویسندگان پیشکسوت انقلابی حسین قرایی، برخی از اشعار آقای خوش عمل یاد نسیم شمال را در ذهن ما زنده میکند و همین لطافت طبع، و زیرکی است که باعث میشود مرحوم کیومرث صابری (گل آقا) از سرودههای او در نشریهاش بهرهمند شود. وی با اشاره به این مطلب که افرادی همانند آقای خوش عمل، جزو سرمایههای ملی ما به شمار میروند پس باید این عزیزان را بزرگ داشت، خواستار توجه مسئولان فرهنگی به این طیف شد. انتهای پیام/ ع
92/12/07 - 22:09
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]