واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
خاتمی: کار اصلی یک مطبوعه آزاد، نقد است/ نقد، تخریب کردن نیست تهران- ایرنا- سید محمد خاتمی با بیان اینکه کار اصلی یک مطبوعه آزاد نقد است، گفت: نقد تخریب کردن نیست، نقد خوبی ها را گفتن، انصاف داشتن، اولویت ها را تشخیص دادن و در عین حال نارسایی ها را بیان کردن است.
به گزارش ایرنا، رییس بنیاد باران در دیدار با مدیرمسوول و شورای سردبیری روزنامه آفتاب یزد افزود: متاسفانه در کشور ما، در برخی محافل تلقی می شود که هر کس به به، چه چه کرد، خوب است و هر کس بد گفت بد است، نقد نه به به ، چه چه است نه فحش دادن.
وی اظهار داشت: در یک محیط آزاد حتی اگر نقد مطرح شده نقد نادرستی هم باشد، دولت باید جواب دهد، بحث کند، صحبت کند تا جامعه روشن شود.
رییس جمهوری پیشین اظهار داشت: امروز رسانه بسیار گسترده تر از مطبوعات است، گرچه مطبوعات جای خود دارد، ولی امروز به هر حال رسانه بسیار گسترده شده است، صدا و سیما، سایت های اینترنتی و خبرگزاری ها و نیز مطبوعات که اینها همه رسانه هستند.
وی اظهار داشت: باید بگویم که رسانه از لوازم حتمی مردم سالا ری است که در سایه آن هم مردم سالا ری استقرار پیدا می کند، هم دوام خواهد یافت و هم از انحراف جلوگیری می شود.
خاتمی گفت: البته که در دنیای امروز که تخصص هم هست، به طور طبیعی رسانه های در اختیار تخصص ها هم هستند، ولی برای این که رکن مشروطیت و رکن مردم سالا ری تحقق پیدا کند، باید رسانه هایی را تعریف کنیم که نه متعلق به حکومت هستند و نه متعلق به بخش های خاص.
وی ادامه داد: این رسانه ها متعلق به مردم هستند و از افکار عمومی نمایندگی می کنند و خود را در برابر ارتقای افکار عمومی، اعتلا ی افکار عمومی و دفاع از حقوق مردم در مقابل نهادهای حکومتی گرفته تا نهادهای دیگری که از بیرون و درون ممکن است که این حقوق را ضایع کنند، خود را مسؤول می دانند.
خاتمی گفت: هنگامی که می گوییم وجود مطبوعات آزاد و مستقل لازم است به این معنی نیست که دیگران آزاد نیستند و مطبوعات دیگر ارزش ندارند، چرا زمانی که دولت هم مطبوعه داشته باشد مورد احترام است.
وی ادامه داد: احزاب مختلف حتما باید مطبوعه داشته باشند، احزاب چون از بخش های مختلف جامعه نمایندگی می کنند و مهمترین صورت نهاد مدنی در جامعه هستند.
خاتمی گفت: بخش خصوصی که باید محور تولید و فعالیت در کشور باشد و نیز نهادهای مختلف مدنی که هستند، هر کدام می توانند و باید زبان، بیان و آیینه ای داشته باشند که هم چهره خود را نمایش دهند و چهره مردم را.
وی با بیان اینکه نهادهای مدنی واسطه میان مردم و حکومت هستند، اظهار داشت: نهادهای مدنی بدین ترتیب مسائلی را که مربوط به حکومت است، به مردم منتقل کنند و هم مسائلی که مربوط به مردم است به دولت منتقل شود و نیز در توزیع قدرت و امکانات بتوانند نقش واسطه خود را انجام دهند.
خاتمی اضافه کرد: بنابراین همه نهادها، بخش خصوصی و جاهای دیگر می توانند مطبوعه داشته باشند، هیچ اشکالی هم ندارد ولی وجود مطبوعاتی که متعهد به قانون، متعهد به حفظ حقوق، حرمت و کرامت مردم باشند و دفاع کننده از آن و البته متعهد به امنیت کشور، متعهد به مصالح کشور باشند، و هم افکار عمومی را نمایندگی کنند، از جایگاه بالا تری برخوردار هستند.
رییس بنیاد باران ادامه داد: از وضعیت حزب و تشکل ها در کشورهای نظیر خود آگاه هستیم، به هر دلیلی آنطور که باید و شاید احزاب چون مطلوب حکومت نبودند، پای نمی گرفتند یا چون خودشان آن تجربه لا زم را نداشتند و نمی توانستند نمایندگی دقیقی از جامعه بکنند.
خاتمی گفت: وضع حزب در جامعه ما، چندان مطلوب نیست و حتما باید دولت توسعه گرا و دولت علاقه مند به حقوق مردم در برنامه های خود موانعی که برای احزاب وجود دارد یا مشکلا تی که برای آنان ایجاد می شود یا کمبودهایی را که سبب می شود احزاب نتوانند کارکنند، مرتفع کند.
رییس بنیاد باران افزود: انشاء الله شاهد فعالیت های گسترده حزبی و رقابت های سالم در متن جامعه خود باشیم، ولی در موقعیت حاضر، انصاف این است که مطبوعات در حالی که متعهد به انقلا بی که آن را سرمنشاء و سرفصل تازه ای در تاریخ می دانیم و نیز علا قه مند به حاصل این انقلاب یعنی جمهوری اسلا می هستند و خود را در برابر آن متعهد می دانند و نیز این اعتقاد را دارند که محور و مدار و اصل، مردم هستند و قدرت از این مردم نمایندگی می کند و باید تابع نظر و مصلحت مردم باشد و مطبوعاتی که به حق مردم، حرمت، کرامت، پیشرفت و برخورداری مردم احترام می گذارند سرمایه های بسیار ارزنده ای هستند.
به گفته وی، البته ممکن است که در کشور ما به دلیل کمبود امکانات یا به دلیل برخی از تنگ نظری هایی که وجود داشته و دارد، این جور مطبوعات خیلی نتوانستند گسترش پیدا کنند اما در همه حال توانستند کم و بیش حضور داشته باشند و این حضور، ارزشمند است.
خاتمی اضافه کرد: حق مطبوعات است که صحبت کنند، این درست نیست که هر کس به ما به به، چه چه کرد، بگوییم باش، و هر کس که به ما تندی کرد، بگوییم نباش. البته همه چیز دست دولت نیست و اکنون هم اگر برخورد نادرستی با مطبوعه ای می شود، نمی توان به حساب دولت گذاشت. دستگاه های مختلفی حضور دارند که خود را محق می دانند که برخورد کنند و بازداشت کنند.
رییس جمهوری پیشین اظهار داشت: اکنون ما به دولت می گوییم درست است که شما برخورد نمی کنید ولی باید در جامعه احساس شود که شما مدافع آزادی بیان و دارای درک موقعیت مطبوعات هستید.
خاتمی گفت: بالا خره مطبوعات در لحظه ای باید تصمیم بگیرند، ممکن است گاهی این تصمیم اشتباه باشد، ممکن است کمبودی در آن باشد، اما به محض این که اشتباهی رخ داد، نمی شود آخرین و تندترین برخورد را کرد.
وی ادامه داد: تصمیم گیرندگان نباید، اشتباه را با جرم یکی بدانند و با کوچک ترین اشتباهی به عنوان جرم، با آن برخورد کنند. دولت باید مدافع مطبوعات و آزادی بیان باشد اما این که چه قدر تیغش می برد، حرف دیگری است و این انتظار وجود دارد که دستگاه های مختلف هم از آزادی مطبوعات و امنیت آنها دفاع کنند.
سیام**9012**1572
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 167]