واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
جایگاه فرهنگ و هنر ایران در کربلا ایجاد می شود تهران بزرگ - ایرنا - رییس شورای اسلامی شهر تهران گفت: محلی در کربلا برای معرفی فرهنگ و هنر ایران و پذیرایی زائران عتبات عالیات ایجاد می شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا،احمد مسجدجامعی روز گذشته در دیدار با آیت الله سید جواد شهرستانی، نماینده آیت الله العظمی سیستانی در قم افزود:درنظر داریم با ایجاد این موکب ها علاوه بر پذیرایی زائران اباعبدالله الحسین (ع)،فرهنگ و هنر ایران را نیز معرفی کنیم .
مسجد جامعی روز جمعه با سفر به قم در آستانه ایام فاطمیه با تعدادی از مراجع عظام تقلید دیدار و گفت وگو کرد.
وی دراین سفر با ایت الله سید جواد شهرستانی، آیت الله العظمی شبیری زنجانی، آیت الله العظمی وحید خراسانی و آیت الله علوی بروجردی دیدار کرد و به زیارت حرم مطهر حضرت معصومه (س) رفت.
*کتابت قرآن بر 313 قطعه دُر نجف
رییس شورای شهر تهران همچنین از موزه ی مجتمع فرهنگی آیت الله سیستانی، بازدید کرد.
این موزه از بخش های مختلفی چون هدایای سران کشورهای مختلف به آیت الله شهرستانی، انواع قرآن ها با خط ها و طرح های مختلف، پرچم گنبد معصومین و ذوات مقدسه و کاشی ها و سنگی هایی که از عتبات عالیات به آنجا منتقل شده بود، تشکیل شده است.
بر اساس این گزارش قرآنی که روی 313 قطعه دُر نجف کتابت شده و بر روی قطعه چوبی که با طراحی زیبایی درست شده بود و رحل آن توسط استادکار اهل شیراز ساخته شده بود، از اشیاء دیدنی این موزه است.
بخش دیگری از این موزه مربوط به آثار معلولان است که در ادامه هدایا و آثار دیگر، در معرض دید همگان قرار گرفته بود.
پرچم گنبد های حضرت عباس(ع)، امام حسین (ع)، حضرت مسلم (ع) و گنبدهای کاظمین و امامین عسگریین از دیگر اشیاء این موزه بود.
همچنین در این موزه اولین پرچم گنبد حضرت امیرالمونین(ع) نگهداری می شود.
*نثرو نظم درهدایت مردم به فرهنگ علوی موثراست
بر اساس این گزارش رییس شورای اسلامی شهر تهران به دیدار آیت الله سید موسی شبیری زنجانی رفت.
آیت الله شبیری زنجانی در این دیدار با اشاره به نقش نظم و نثردر اشاعه فرهنگ علوی افزود: محتشم کاشانی سال های قبل اشعاری را سروده است که میلیارد ها نفربا این اشعار گریسته و به اهل بیت توجه پیدا کرده اند.
وی با بیان اینکه نثر تاثیر خوبی در هدایت افراد دارد گفت: نظم به دلیل حفظ درحافظه ها ماندگارتر است .
آیت الله شبیری زنجانی با اشاره به برخی اشعار در خصوص ائمه اطهار اظهار داشت: گاهی در سرودن اشعار تسامح و یا بی اطلاعی منجر می شود که مطالب غیرواقع مطرح شود که اشکال شرعی دارد چرا که اگر فردی مطلع نباشد این گونه اشعار به اعتقادات او لطمه بزند .
وی با بیان وجود غلو ، افراط و تفریط در برخی اشعار اظهار کرد: در اشعار اهل بیت حدود باید محفوظ بماند.
این مرجع تقلید یادآورشد : دعا برای موفقیت و تقوا داشتن و توفیق خدمت گذاری وظیفه ما است.
وی درخصوص زمان شهادت حضرت زهرا(س) گفت: برخی روایات 75روز بعد از رحلت پیامبر و برخی دیگر 95روز و برخی نیز سوم جمادی الثانی را زمان شهادت ایشان می دانند که این به دلیل شباهت دوکلمه سبعین (7) ،تفعین (9) می باشد .
مسجد جامعی نیز در این دیدار گفت:شاعران در همین زمینه فعالیت هایی را انجام دادند که به نوعی موجب گسترش معارف اهل بیت می شود و این همان وجهی است که بیشتر باید به آن توجه شود.
*خطبه حضرت زهرا(س) دایره المعارف جامعی است
رئیس شورای شهر تهران، در ادامه با آیت الله العظمی وحید خراسانی دیدار کرد.
آیت الله وحید خراسانی در این دیدار گفت: خطبه حضرت زهرا(س) که توحید ،اسرارو احکام در آن مندرج است دایره المعارف است که اساتید و فقها را مبهوت می کند.
وی افزود: خدا هنگامی راضی می شود که حضرت فاطمه (س) راضی باشد و هنگامی غضب می کند که فاطمه غضب کند.
وی با اشاره به شخصیت والای حضرت زهرا (س) تصریح کرد: خوش بحال کسی که در ایام فاطمیه، قدمی بردارد. در نزد خدا آبرو پیدا می کند و امیدوارم که مردم با عظمت حضرت زهرا (س)، آشنا بشوند.
این مرجع عالیقدر در پایان خاطرنشان کرد: نباید از خدا و حضرت صاحب الزمان (عج) لحظه ای غافل بود و باید برای حضرت دعا کرد.
وی همچنین به افراد حاضرتوصیه کرد: نماز را به همه کارها مقدم بدانند وقرائت قرآن را آغاز و به امام زمان (عج)هدیه کرده و دعا عهد رابعد از نمازصبح ترک نکنند.
مسجد جامعی نیز در این دیدار اظهار کرد:اقدامات زیادی در زمینه تنظیم و تحقیق کتب درباره حضرت زهرا (س)، در این سال ها انجام شده و با حمایت شما بیشتر خواهد شد.
* ثبت خانه آیت الله العظمی بروجردی با قدمتی 148 ساله
رئیس شورای شهر تهران در ادامه این دیدار، به منزل قدیمی و تاریخی آیت الله علوی بروجردی، نوه آیت الله العظمی بروجردی رفت.
آیت الله علوی بروجردی درباره این خانه گفت: در این خانه، اتفاقاتی رخ داده که در بسیاری از کتاب های تاریخ نوشته نشده است.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به حدیث امام حسن عسگری (ع) درباره حضرت فاطمه (س) تاکید کرد: اینکه امام می گویدˈفاطمه زهرا(س) حجتی برای ما حجت های خداستˈ از یک واقعیت حکایت می کند که اساس دین است.
وی افزود: ثمره حرکت صدیقه طاهره (س) این بود که ارزش های اصیل اسلام از زبان وحی شنیده شده، پس از 1400 سال به دست ما رسیده و او معمار این حرکت است.
این مرجع عالیقدر با اشاره به اینکه پس از 1400 سال، اسلام جاهلی ظهور کرده است، اظهار کرد:امروز اسلام جاهلی و ابوسفیانی، به دست سلفی ها اجرا می شود که می خواهند به هر قیمتی حکومت کنند.
آیت الله علوی بروجردی در پایان با تاکید بر اینکه بیداری اسلامی مرهون علی (ع) و فاطمه (س) است، گفت: عمده سنی ها و وهابی هایی که در قم شیعه شده اند از طریق حضرت زهرا به این مسیر آمدند.
احمد مسجد جامعی نیز در بازدید از این خانه قدیمی و زیبا، تاکید کرد: به لحاظ دیدارهایی که در دوره قاجار و پهلوی در این خانه انجام می شد و البته معماری زیبای این خانه، حفظ و ثبت بنا و کوچه ای که این خانه در آن واقع است، باید در دستور کار میراث فرهنگی قرار گیرد.
وی همچنین از مقبره آیت الله العظمی مرعشی نجفی و گورستان شیخان بازدید کرد.
تهرام/7244/1600 /
انتهای پیام /*
17/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]