واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
معاون شرکت راه آهن: منطقه اکو نیازمند افزایش سرمایه گذاری در بخش حمل ونقل ریلی است تهران – ایرنا – معاون بهره برداری و سیر و حرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران گفت: منطقه کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) با جمعیت 450 میلیون نفری نیازمند افزایش سرمایه گذاری ها در بخش احداث خط آهن و تاسیسات زیربنایی آن است.
حسین عاشوری روز یکشنبه در سومین اجلاس سه جانبه کمیته همکاری در زمینه ساخت راه آهن بین کشورهای ایران، قزاقستان و ترکمنستان افزود: منطقه اکو با بیش از 56 هزار کیلومتر خط آهن و قرار گرفتن در کریدورهای شمال - جنوب و شرق - غرب یکی از مهمترین مناطق ترانزیت کالا و مسافر بوده و از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
وی اظهار داشت: موقعیت حساس جغرافیایی و استراتژیک ایران در منطقه، کشورمان را از نظر مسیر ترانزیت و پل مهم ارتباطی در بین کشورهای عضو اکو بسیار با اهمیت کرده است.
عاشوری تاکید کرد راه آهن جمهوری اسلامی ایران با اتصال به بنادر جنوبی و شمالی کشور و ادامه آن در هفت منطقه مرزی، دارای موقعیت مناسبی برای عبور کریدورهای بین المللی است.
معاون بهره برداری و سیر و حرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد دولت توجه جدی به توسعه حمل و نقل ریلی دارد به طوری که در سال اینده بودجه راه آهن ایران 300 درصد افزایش یافته است.
به گفته وی برای اتصال به راه آهن جمهوری آذربایجان، هم اکنون دو محور ریلی در دست اجرا است، محور قزوین ـ رشت به طول 205 کیلومتر که با تامین مالی پروژه به زودی شاهد افتتاح این خط آهن خواهیم بود و مطالعات محور ریلی رشت ـ آستارا به طول 167 کیلومتر نیز پایان یافته است.
معاون بهره برداری و سیر و حرکت راه آهن افزود: 700 کیلومتر از خط آهن ایران ـ ترکمنستان ـ قزاقستان در خارج ترکمنستان است، 82 کیلومتر آن در کشور ایران و 144 کیلومتر از این مسیر در خاک قزاقستان است.
عاشوری با بیان این که مسیر گرگان ـ اینچه برون خرداد ماه سال جاری تکمیل شد، گفت: قزاقستان در ساخت مسیر ریلی سهم خود را به پایان رسانده است، محور ریلی اترک ـ برکت در دست ساخت قراردارد و تا شهریورماه 1394 تکمیل می شود.
وی خاطر نشان کرد: هم اکنون از طریق مرز سرخس، ارتباط ریلی با ترکمنستان برقرار است و در دو سال گذشته ظرفیت ایستگاه مذکور با تجهیز امکانات تعویض بوژی و خطوط ریلی جدید از 5/3 میلیون تن کالا هم اکنون به هفت میلیون تن افزایش یافته است.
وی در خصوص ارتباط با خط آهن افغانستان گفت: زیرساخت های خط آهن ایران ـ افغانستان در ایران تکمیل و روسازی آن درحال اتمام است و در افغانستان نیز زیرسازی قطعه سوم آن توسط دولت ایران به پایان رسیده و قطعه چهارم از این مسیر پس از تأمین مالی توسط دولت افغانستان احداث خواهد شد.
معاون بهره برداری و سیر و حرکت راه آهن اظهارداشت: هم اکنون توسعه خط آهن در افغانستان مورد توجه جدی قرار گرفته، به طوری که برای احداث مسیر مزارشریف به هرات به طول 800 کیلومتر و احداث 220 کیلومتر از مزار شریف تا اندخوی به مناقصه گذاشته شده است.
عاشوری گفت: در راستای تکمیل کریدور جدید ریلی چین ـ قزاقستان ـ تاجیکستان ـ افغانستان ـ ایران مقرر شده سازمان اکو این مساله را دنبال کند و اتصال ریلی ایران به عراق در قالب دو طرح کوتاه مدت خرمشهر ـ بصره به طول 51 کیلومتر و بلند مدت اراک ـ کرمانشاه ـ خسروی به طول 536 کیلومتر در دست اقدام قرار گرفته است.
عاشوری با بیان این که محور دو خطه میانه ـ بستان آباد ـ تبریز در دست احداث و هدف عمده آن کاهش 100 کیلومتری مسیر موجود میانه ـ تبریز است، گفت: این مسیر یکی از مسیرهای ترانزیت بین المللی کریدور شرق ـ غرب است و تأثیر بسزایی در بهبود جذابیت سیر قطارهای ترانزیتی بین المللی دارد.
به گفته وی برقی کردن خط آهن تهران ـ مشهد به روش بی او تی توسط کنسرسیومی از شرکت های داخلی، مراحل اداری آن را می گذراند و برقی کردن محور تبریز ـ آذرشهر به طول 46 کیلومتر اولین پروژه مشترک همکاری بین راه آهن دو کشور ایران و روسیه بود که به بهره برداری رسید.
وی اظهار داشت: در حال حاضر 600 دستگاه لکوموتیو راه آهن جمهوری اسلامی ایران در مسیرهای مختلف در حرکت است و 74 دستگاه آن را بخش خصوصی بهره برداری می کند.
اقتصام(3)** 1108 **1561
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
11/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]