واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
دانشگاهیان ترکمنستان خواهان آموزش و تحقیق علم کشاورزی ایران هستند گرگان - ایرنا - سفیر ترکمنستان در ایران در دیدار با رییس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان گفت: دانشگاهیان این کشور خواهان آموزش و تحقیق در جنبه های علمی کشاورزی ایران هستند.
بر اساس اعلام روز سه شنبه دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ˈاحمد قربان افˈ روز دوشنبه در این دیدار اظهار کرد: کشور ترکمنستان پس از استقلال از شوروی سابق، به مدت بیست و دو سال است که روابط دیپلماتیک با ایران برقرار کرده است.
وی افزود: در زمان شوروی سابق، کشاورزی بیش ترین بخش اقتصادی ترکمنستان را تشکیل می داد به طوری که تولید پنبه در ترکمنستان بعد از ازبکستان، در رده دوم کشورهای استقلال یافته شوروی سابق انجام می شود.
وی اضافه کرد: اکنون جمهوری ترکمنستان با تولید سالانه بیش از یک میلیون تن، جزو 10 کشور برتر جهان در تولید پنبه شناخته می شود.
وی تصریح کرد: تا سال گذشته همه استان های این کشور به تولید پنبه می پرداختند اما اکنون تولید پنبه در استان بالکان (استان همجوار با گلستان) به دلیل کیفیت پایین و خشک بودن زمین های منطقه متوقف شده و کشاورزان به تولید گندم، جو و دیگر محصولات کشاورزی پرداخته اند.
وی با اعلام این که کشور ترکمنستان مانند استان گلستان دارای آب و هوای خوب و جنگل سبز نیست، اضافه کرد: سیاست جنگل کاری مصنوعی را مد نظر قرار داده ایم و تاکنون بیش از 60 میلیون نهال در اطراف شهرها و مناطق مسکونی کاشته ایم.
رییس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان نیز در این دیدار گفت: این دانشگاه به عنوان قدیمی ترین دانشگاه علوم کشاورزی در ایران که از سال 1336 تأسیس شد آمادگی خود را برای تبادلات علمی و فرهنگی با دانشگاه های کشور ترکمنستان اعلام می کند.
دکتر ˈعلی نجفی نژادˈ افزود: همکاری در زمینه تربیت نیروی انسانی متخصص، آموزش دانشجویان دوره های تحصیلات تکمیلی، فعالیت های مشترک تحقیقاتی مورد نیاز طرفین از جمله مواردی است که دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی می تواند اقدامات مفیدی را انجام دهد.
وی خاطرنشان کرد: اگر مصادیق و جزئیات نیازهای دانشگاه های جمهوری ترکمنستان را بشناسیم قطعا برنامه ریزی ها و فعالیت ها به صورت بهتر انجام می شود تا آن نیازها برطرف شود.
رییس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در این دیدار، برای حضور رییس دانشگاه دولتی و مسوولان سایر دانشگاه های جمهوری ترکمنستان در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان دعوت به عمل آورد و گفت: ترکمنستان می تواند به اتحادیه دانشگاه های حاشیه دریای خزر بپیوندد و در نشست های سالانه این اتحادیه شرکت نماید.
مدیر روابط بین الملل دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان نیز در این دیدار به بیان توان علمی و تعداد اعضای هیات علمی و دانشجویان این دانشگاه پرداخت.
دکتر ˈمهدی کاشانی نژادˈ افزود: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان تاکنون تفاهم نامه هایی را با دانشگاه دولتی سنت پترزبورگ، موزه ملی ولز، دانشگاه های بن و کلن آلمان، دانشگاه پل ساباتیه تولموز و انستیتو تحقیقاتی لیبینزهانوور آلمان منعقد کرده است.
وی تأکید کرد: کشور جمهوری اسلامی ایران با شش دانشگاه که یکی از آن ها دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان است عضو اتحادیه دانشگاه ها و مؤسسات پژوهش دولتی کشورهای حاشیه دریای خزر بوده و کشورهای روسیه با 9 دانشگاه، قزاقستان با سه دانشگاه و آذربایجان با شش دانشگاه از دیگر کشورهای عضو این اتحادیه هستند.
سفیر ترکمنستان در ایران برای شرکت در همایش یک روزه بررسی راهکارهای توسعه روابط تجاری ایران با ترکمنستان به گرگان سفر کرده بود.
602/508
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
06/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]