محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1854564125
کدام یک درست است: مسأله یا بحران؟
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: کدام یک درست است: مسأله یا بحران؟
کد خبر: ۳۸۰۹۱۲
تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۰:۵۴ - 22 February 2014
مسأله، مشکل، موضوع، معضل، آسیب و بحران هر یک مفهومی خاص با معانی خاص جامعه شناختی هستند. مفاهیمی که گاه در کلام مسئولان، کارشناسان و رسانهها به جای هم و بدون توجه به دامنه فراگیری و معنای جامعه شناختی هریک به کار گرفته میشوند. این کم دقتی به خودی خود آسیب زاست: از یک سو توجه و امکانات مالی جامعه را به جایی که نباید، سوق میدهد و بحران جدی دیگری را از مرکز توجه دور میکند و از سوی دیگر جامعه را بیجهت دچار دلهره میسازد.آیا ایدز در جامعه ایران واقعاً بحران است؟ در حال حاضر کدام یک از پدیدههایی چون ایدز، کمبود آب و خشکسالی و یا نابسامانی اخلاقی، بحران به حساب میآیند و مسئولان در کدام بخش باید تمرکز و توجه بیشتری داشته باشند؟
روزنامه ایران تفاوت این مفاهیم و مهمترین بحرانهای جامعه ایران را با چند کارشناس از حوزههای مختلف به بحث گذاشت که میخوانید.
محمدمهدی فرقانی استاد ارتباطات: جدیترین بحران بحران اخلاق است
مسأله، معضل و بحران. این سه عنوان درجات مختلف یک وضع غیرعادی را تداعی میکنند که خفیفترین آن مسأله است. وقتی مسأله پیچیده میشود به معضل تبدیل میشود؛ اما وقتی اوضاع از حالت عادی خارج میشود، بحران به وجود میآید. بحران یعنی وضعیتی که روند عادی زندگی را دچار تزلزل میکند.
برای مسأله با همفکری، مشورت و تحمل کردن شرایط میتوان راهحل پیدا کرد حتی اگر به معضل هم تبدیل شود چاره خواهد داشت؛ اما اگر به بحران تبدیل شود، تدابیر و اقدامات ویژهای میخواهد.
اکنون مهمترین بحران در جامعه ما، بحران اخلاق است که بسیار جدی و خطرناک است. این بی اخلاقی در حوزههای مختلف فردی، اجتماعی و اقتصادی به صورت فزاینده دیده میشود.
در اقتصاد، فساد گسترش یافته است و از خرد تا کلان، رفتار سالم اقتصادی کمتر دیده میشود. فساد مالی، رشوهخواری، رانتخواری و دزدی از بیتالمال همه نشاندهنده بحران اخلاقی در اقتصاد است. از نظر اجتماعی هم دروغ گفتن، ریا، شخصیت دوگانه داشتن و دورویی به رفتار عادی تبدیل شده که این موضوع خود را در وضعیت زندگی فردی مردم نشان میدهد. رابطه بین فرزندان و والدین و زن و شوهر کاملاً این بحران اخلاقی را نشان میدهد. البته به نظر من، این بحران اخلاقی از عرصه سیاست به جامعه سرایت کرده است. در واقع بخش عمده ناهنجاریها از عالم سیاست به جامعه نفوذ میکند که برای حل این بحران باید اصلاح ساختاری صورت گیرد.
بهرام عکاشه پدر علم زلزلهشناسی ایران: زلزله را جدی نگرفتهایم
من ترجیح میدهم به جای پرداختن به تعاریف نظری ، مصداقهای مسأله، معضل و بحران را توضیح دهم.مسأله، این است که ایران هزار گسل دارد. از این تعداد، 100 گسل توانمند هستند و اگر زلزلهای بالای 7ریشتر در این مناطق اتفاق بیفتد، فاجعه به بار میآید. معضل هم این است که شناخت ما از این 100 گسل بسیار کم است چون علم زمینشناسی و ژئوفیزیک در ایران سابقه زیادی ندارد؛ اما بحران این است که هنوز موضوع زلزله را جدی نگرفتهایم و شاید حتی به وقوع این حادثه اعتقادی نداریم. علاوه بر اینکه امکانات، تجهیزات و بودجه کافی برای مواجهه با این واقعه را هم نداریم. مهندسان سازه همچنان روی گسلها ساخت و ساز میکنند و توجهی به حریم گسلها ندارند. اگر در تهران زلزلهای اتفاق بیفتد، تعداد کشتهها میلیونی خواهد بود و پایتخت برای چند سال تعطیل خواهد شد. بحران اصلی آماده نبودن برای وقوع زلزله در پایتخت است. باید ستاد بحران برای تهران تشکیل شود.
اسماعیل کهرم مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: مهمترین مسأله و اشتغال مردم است
مسأله، معضل و بحران حال حاضر کشور ،همگی در وضعیت اقتصادی و اشتغال مردم خلاصه میشود. سلامت و آموزش و پرورش هم وضعیت مناسبی ندارند که آن هم ناشی از مشکلات اقتصادی است.
اما اگر کمی دوراندیش باشیم میبینیم که مسائل رنگ عوض میکنند. دراین صورت بزرگترین بحران آینده، آب خواهدبود. آب زیرزمینی تهران، نیمی از میزان مصرف روزانه پایتخت را تأمین میکند که تا 10 سال آینده نابود خواهد شد، یعنی 24میلیون مترمکعب از میزان آب مصرفی از بین خواهد رفت؛ بنابراین همه برجها و شهرکهایی که تا به حال ساختیم متروکه خواهد شد. در آن شرایط مسائل اقتصادی، اجتماعی و آموزش و پرورش و بهداشت از اهمیت میافتند و مسأله، معضل و بحران شکل عوض میکند. بحران بستگی به نگرش ما دارد؛ اگر آیندهنگر باشیم میبینیم که بحرانهای شدیدی در قالب مسائل زیست محیطی به وجود خواهد آمد که فراتر از هر مشکلی است.
محمد سلطانی فر استاد روابط عمومی الکترونیک: بحران حول محور درآمد مردم میچرخد
بحران اصلی کشور، فضای اقتصادی حاکم بر کشور است. برای عبور از این بحران، باید از بحرانهای کوچک بگذریم.مسائل و معضلات اجتماعی و سیاسی، همه حول محور شغل و درآمد مردم میچرخد. باید فرهنگ کار در جامعه ایجاد شود. حتی سیاست خارجی کشور هم باید براساس جذب سرمایه برای ایجاد شغل در کشور باشد. اگر مدیریت کشور را به سمت حل مشکلات اقتصادی ببریم، گامی به سوی حل بحران برداشتهایم.
مرضیه بهرامی روانشناس اجتماعی: بیاخلاقی و بیتفاوتی بزرگترین بحران جامعه ماست
بحران موقعیتی است که اگر به آن توجه نشود به فاجعه تبدیل میشود.به عبارت دیگر مراحل چندگانه مشکلات عبارتند از: مسأله، معضل، بحران و فاجعه. بهنظر میرسد بزرگترین بحران حال حاضر بیاخلاقی و بیتفاوتی است که به وضوح در جامعه و خانوادهها دیده میشود.در ارتباطات بین اعضای خانوادهها هیچ اصولی وجود ندارد. در گذشته ما اصل احترام را در خانواده داشتیم و به آن پایبند بودیم اما حالا ارزشها و ارزشگذاریها ظاهری شده و کمتر افرادی را میبینیم که بر اساس اصول و ارزشها رفتار کنند.
در گذشته، ما «ادب آداب دارد» را میآموختیم ولی حالا دچار بیآدابی شدهایم. این بیاخلاقی در جامعه موجب شده تا افراد دچار بیتفاوتی شوند؛ همانطور که عضو آسیبدیده بدن از شدت درد بیحس میشود، بیتفاوتی هم از شدت درد بیاخلاقی ایجاد شده است.
غلامعلی دهقان عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه: بحران در انگیزه، هویت، شکاف طبقاتی و اقلیم ایران
در جامعه چند مسأله قابل توجه وجود دارد که مهمترین آن، انگیزه، هویت، شکاف طبقاتی و اجتماعی، مشروعیت نظام سیاسی و مسأله اقلیم ایران است.
به نظر میرسد رویدادهای سیاسی میتواند برخی از این مسائل را حل کند. بهطوری که انتخابات 24 خرداد ماه امسال تا حدی شکاف اجتماعی ایجاد شده در چند سال اخیر را ترمیم کرد و مشروعیت سیاسی نظام را بالا برد. با این حال برخی از مسائل در کوتاه مدت قابل حل نیست که اگر به این موضوع توجه نشود، به معضل تبدیل میشود.
به موضوع انگیزه ایرانیان و جوانان باید توجه ویژهای شود. اکنون به دلایل مختلف در جوانان انگیزهای برای داشتن کارکرد اقتصادی، اجتماعی و سیاسی نمیبینیم که این زنگ خطری برای
جامعه است.
عمدهترین دلیل ایجاد این بیانگیزگی مشکلات جامعه است که باید تلاش شود انگیزه میان جوانان بالندگی بیشتری داشته باشد.
مسأله هویت هم میتواند به معضل تبدیل شود. ایرانیها سه لایه تمدنی دارند؛ ایرانیت، اسلامیت و تجدد غربی. سالها طول کشید تا بین ایرانیت و اسلامیت در دوره صفویه پیوند برقرار شد. از دوره مشروطه به بعد هم درگیر ایجاد سازوکار بین این سه لایه تمدنی هستیم. به عنوان نمونه، در قانون اساسی هر سه بعد در نظرگرفته شده است. شکاف طبقاتی و اجتماعی هم مسأله دیگری است که به وضوح میتوان آن را در خیابانها دید. فراموش نکنیم که کشور ما در خاورمیانه قرار دارد و شکاف مذهبی میتواند به شکاف اجتماعی تبدیل شود. ایران به دلیل داشتن فرهنگ عمیق کمتر شاهد شکاف مذهبی شده اما این پتانسیل، بالقوه در جامعه وجود دارد و بدخواهان، به دنبال فعال کردن شکاف مذهبی هم هستند. بنابراین مسئولان باید بیشتر به وحدت مذهبی بپردازند.
مشروعیت نظام سیاسی هم با انتخابات سال 92 بهبود پیدا کرده اما شرط تداوم آن، حضور همه جناحهای وفادار به نظام در صحنه است.
مسأله اقلیم هم باید مورد توجه قرار گیرد. موضوع آب و تالابها که حیات ایرانیان منوط به آن است هم در دهههای آینده به بحران تبدیل میشوند.
جامعه ایرانی با بحران خاصی در کوتاهمدت مواجه نیست اما اگر به مسائل موجود بیتوجهی شود، در میانمدت به معضل و بحران تبدیل خواهد شد. آنچه از خلال سخنان این چند چهره صاحبنظر به دست میآید این است که نباید به هر آسیب اجتماعی، به راحتی نام بحران یا معظل با فاجعه اجتماعی داد.در آمیختگی این عناوین و مفاهیم باعث میشود در تشخیص درمان مشکلات هم دچار خطا شویم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]
صفحات پیشنهادی
قاضی پور: آتشسوزی شود از کدام در فرار کنیم/ لاریجانی: برایتان بخش آتشنشانی درست میکنیم!
قاضی پور آتشسوزی شود از کدام در فرار کنیم لاریجانی برایتان بخش آتشنشانی درست میکنیم نماینده مردم ارومیه در مجلس با انتقاد از تغییرات صورت گرفته در صحن علنی گفت با این تغییرات تمام درهای صحن علنی بسته شده و اگر حوادث غیرمترقبه رخ دهد جان نمایندگان به خطر می افتد به گزامدیر کل صدا و سیمای مرکز گلستان: اطلاعرسانی نادرست در فرآیند مدیریت بحران خلل ایجاد میکند
مدیر کل صدا و سیمای مرکز گلستان اطلاعرسانی نادرست در فرآیند مدیریت بحران خلل ایجاد میکندمدیر کل صدا و سیما مرکز گلستان گفت اطلاعرسانی نادرست و ناقص از بحرانها در فرآیند مدیریت آن خلل ایجاد کرده و حتی ممکن است آن را به یک بحران آسیبزای دیگری مبدل سازد به گزارش خبرگزاری فارسعملکرد تلویزیون در سانسور اختتامیه فیلم فجر نادرست بود/ با سیاسی کردن هنر مخالفم
فرهنگ و هنر سینمای ایران مطهری در گفتگو با مهر عملکرد تلویزیون در سانسور اختتامیه فیلم فجر نادرست بود با سیاسی کردن هنر مخالفم علی مطهری نماینده مجلس شورای اسلامی عملکرد صدا و سیما در پخش مراسم اختتامیه جشنواره با سانسور را مورد انتقاد قرار داد علی مطهری نماینده مردم تهرانحجتالاسلام تقدیری با حضور در فارس عنوان کرد امامزادگان مانند «ویتامینها» هرکدام خاصیت مخصوص خود را
حجتالاسلام تقدیری با حضور در فارس عنوان کردامامزادگان مانند ویتامینها هرکدام خاصیت مخصوص خود را دارنداستاد حوزه علمیه حضرت عبدالعظیم ع گفت مرحوم آیتالله بهجت ره معتقد بود که امامزادگان ما مانند ویتامینهایی هستند که هریک خواص خاص خودشان را دارند و باید هر کدام از آنها را جدمدیرانتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در صبح ناشر راهکارهای کوتاهمدت و بلندمدت برای خروج نشر از بحران/
مدیرانتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در صبح ناشرراهکارهای کوتاهمدت و بلندمدت برای خروج نشر از بحران مراسم 20سالگی پژوهشگاه فرهنگ برگزار میشودسید غلامرضا حسینی در هشتمین نشست صبح ناشر ضمن اشاره به مراسم گرامیداشت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در اردیبهشت 93 چند راهکاربحران فقر در راه است
شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳ ۱۵ هفته گذشته بود که برخی نمایندگان کارگری کشور در نامهای به وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی خط فقر را 2 میلیون تومان اعلام کردند به گزارش ایسنا پارسینه در ادامه نوشت آماری که بسیاری از مردم ایران را زیر خط فقر می برد به عنوان مثال 3 5 میلیون کارگر مشموگفت وگوی با مسافرآستانه در مورد جشنواره فجر برگزاری جشنواره فجر در دل موسسات سازمان سینمایی کار درستی نیست
گفت وگوی با مسافرآستانه در مورد جشنواره فجربرگزاری جشنواره فجر در دل موسسات سازمان سینمایی کار درستی نیستمدیرعامل موسسه رسانه های تصویری با شااره به اینکه برگزاری جشنواره فجر در دل موسسات سازمان سینمایی کار درستی نیست گفت ستاد برگزاری جشنواره باید ستاد مستقلی باشد بودجه این جشنانعکاس درست در فرهنگ سازی مسائل بسیار بااهمیت است
مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری گلستان انعکاس درست در فرهنگ سازی مسائل بسیار بااهمیت است گرگان - ایرنا - مدیر کل روابط عمومی و امور بین المللی استانداری گلستان گفت انعکاس درست در فرهنگ سازی مسائل بسیار بااهمیت است به گزارش خبرنگار ایرنا حسین عاشور روز چهارشنبهاز امشب روی آنتن شبکه چهار میرود «خوابهای سیاه»؛مستندی درباره بحرانهای سودان
از امشب روی آنتن شبکه چهار میرودخوابهای سیاه مستندی درباره بحرانهای سودانمستند ۵ قسمتی خوابهای سیاهاز امشب چهارشنبهها ساعت ۲۲ ۳۰ از شبکه چهار پخش خواهد شد این مجموعه درباره بحرانهایی است که در قلب آفریقا و سودان بهوجود آمد و منجر به شکلگیری سودان جنوبی شد مصطفی حریری کاکدام انقلاب میماند+پاسخ رحیمپور ازغدی
کدام انقلاب میماند پاسخ رحیمپور ازغدیسی و دومین هفته نامه صوتی حسن رحیمپور ازغدی در باب انقلاب ۱۳۵۷ و جهانی شدن آن منتشر شد به گزارش خبرگزاری فارس جدیدترین مقاله شفاهی حسن رحیمپور ازغدی به مناسبت سی و پنجمین سالگرد انقلاب اسلامی در محورهای ذیل منتشر شد 1 پاسخ به پنج نظریهامام خمینی بعنوان بنیانگذار انقلاب اسلامی با کدام جریانهای فکری مخالف بود؟
در برنامه طرحی برای فردا بررسی میشود امام خمینی بعنوان بنیانگذار انقلاب اسلامی با کدام جریانهای فکری مخالف بود طرحی برای فردا امشب ساعت 19 40 با موضوع امام خمینی بعنوان بنیانگذار انقلاب اسلامی با کدام جریانهای فکری مخالف بود از شبکه یک پخش میشود به گزارش حوزه رادیو تکدام فیلمها در سینما «آزادی» به سانس فوقالعاده رسیدند؟
شنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴ ۱۳ مدیر سینما آزادی گفت شامگاه 18 بهمن ماه فیلمهای خط ویژه و رستاخیز در سانس فوقالعاده به نمایش درآمد که با استقبال خوب مردم مواجه شد رضا سعیدیپور در گفتوگویی با خبرنگار بخش سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا دربارهی استقبال مخاطبان از سیکدام سینماها "جشنواره ای" می شوند؟
کدام سینماها "جشنواره ای" می شوند 27 سالن سینما با 106 سانس نمایش در تهران آماده پذیرایی از علاقهمندان به سینمای ایران در سی و دومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر هستند به گزارش نامه نیوز هرچند هنوز جدول پخش فیلم های سینمایی حاضر در بخش های مختلف در سی و دومین جشنواره«گشودن رمان» پاینده وارد بازار نشر شد/ ناپختهترین داستانها کداماند؟
فرهنگ و ادب بازار نشر گشودن رمان پاینده وارد بازار نشر شد ناپختهترین داستانها کداماند کتاب گشودن رمان با محوریت بررسی رمان ایران در پرتو نظریه و نقد ادبی به قلم حسین پاینده توسط انتشارات مروارید منتشر و راهی بازار نشر شد به گزارش خبرنگار مهر اولین اولویت از نگارش اینجشنواره فیلم فجر؛بحران سینمای آپارتمانی
جشنواره فیلم فجر بحران سینمای آپارتمانی شهرکرد-ایرنا-سینمای ایران در جشنواره سی و دوم خود نشان داد که دچار ضعف های بزرگی در لوکیشن و فیلمنامه است انتخاب تک لوکیشن ها و بهره گیری بدون دلیل از روایت خطی و تخت فیلمنامه ای در تعداد زیادی از آثار جشنواره سی و دوم این جشنواره را به بدرک درست جایگاه قرآن در زندگی ضامن رشد و تعالی انسان است
درک درست جایگاه قرآن در زندگی ضامن رشد و تعالی انسان است هشترود مراغه - ایرنا - امام جمعه هشترود گفت درک درست جایگاه قرآن در زندگی ضامن رشد و تعالی معنوی انسان است به گزارش ایرنا حجت الاسلام سیدسعید رشادی روز یکشنبه در همایش تجلیل از چهره های قرآنی و فرهنگی این شهرستان افزود«ولنتاین» یا «سپندارمذگان» کدامیک جشن ماست؟
ولنتاین یا سپندارمذگان کدامیک جشن ماست مدت کمی به اواخر بهمن ماه باقی مانده تا به روز عشق فرنگی ولنتاین و روز عشق ایران باستان سپندارمذگان برسیم اما جوانان ما کمتر میدانند این دو جشن تنها به فاصله ی چهار روز از هم قرار دارند یعنی ۲۵ بهمن ماه ولنتاین و ۲۹ بهمن ماه سپند-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها