واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رییس موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی: نبود فضای رقابتی مانع توسعه نوآوری است تهران - ایرنا - رییس موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی، نبود فضای رقابتی را مانع توسعه نوآوری و فناوری در کشور دانست و گفت: برای اینکه فناوری و نوآوری در کشور توسعه یابد، نهادهای متولی آن باید از موازی کاری بپرهیزند و ضعف نهادهای مالی در توسعه فناوری از بین برود.
مهدی فتح اله روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با بیان اینکه، توسعه صنعتی بدون فناوری و نوآوری حاصل نمی شود، افزود: سیاستگذاری علم و فناوری باید به گونه ای باشد تا زمینه ورود علم به صنعت را فراهم کند.
وی گفت: در حال حاضر تولید علم و انجام تحقیق و پژوهشی که منجر به تولید ثروت، توسعه اقتصادی و رفاه انسان شود باید ملاک عمل قرار گیرد
فتح اله سپس بر نقش بخش خصوصی در توسعه فناوری و نوآوری در کشور تاکید کرد و اظهار داشت: باید طرف عرضه و تقاضای فناوری همزمان و توام با یکدیگر در کشور تربیت شود.
رییس موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی تصریح کرد: باید جایگاه مدیریت نوآوری و فناوری و خصوصا تجاری سازی آنها در برنامه های توسعه ای کشور شفاف شود و نیروی انسانی متخصص در توسعه و مدیریت آن شکل گیرد.
فتح اله توسعه فناوری و نوآوری در کشور را عامل افزایش کارآفرینی های مبتنی بر فناوری، افزایش صادرات محصولات و خدمات مبتنی بر فناوری، افزایش توان خلق فناوری و بهبود زیرساخت های انتقال و انتشار دانش و فناوری عنوان کرد.
وی بر افزایش جریان دانش و فناوری در مرزهای ملی و تعاملات بین امللی تاکید کرد و افزود: توسعه همکاری های بین المللی فناوری سبب دستیابی به فناوری های پیشرفته مانند توسعه سرمایه گذاری های مشترک، دریافت لیسانس و همکاری های راهبردی با شرکت ها و مراکز تحقیقاتی خارجی می شود.
رییس موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی سپس ادامه داد: با بهبود زیرساخت های انتقال و انتشار دانش و فناوری می توان مکانیزم های یادگیری فناوری و بانک های اطلاعاتی توانمند فناوری و نوآوری را در کشور توسعه داد.
وی همچنین بر ارتقا سطح دانش سیاست گذاری فناوری و نوآوری، استفاده از نقشه جامع علمی کشور برای هم راستا کردن فعالیت های توسعه نوآوری در سطح ملی، ایجاد ساز و کارهای لازم برای ارزیابی سیاست ها و ایجاد نظام یادگیری سیاستی تاکید کرد.
فتح اله فرهنگ سازی و توسعه سرمایه انسانی را در پیشرفت فناوری و نوآوری موثر دانست و افزود: با افزایش پژوهشگران و فن آفرینان، جلب مشارکت پژوهشگران مقیم خارج از کشور و سازماندهی و مدیریت پژوهشگران می توان در جهت توسعه فناوری و نواوری گام برداشت.
وی تصریح کرد: با افزایش هزینه های تحقیق و توسعه در سطح ملی و ایجاد تنوع در مکانیزم های تخصیص منابع مالی تحقیقاتی، ارتقای نظام حمایت و بهره برداری از حقوق مالکیت فکری و حمایت از ثبت اختراعات در سطح بین المللی می توان توان خلق فناوری را در کشور افزایش داد.
رییس موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی در پایان گفت: با توسعه شبکه های بازاریابی بین المللی و حمایت از ورود به شبکه های تولید و توزیع جهانی، می توان اقدامات اساسی را در جهت گسترش محصولات و خدمات مبتنی بر فناوری و تجاری سازی آنها انجام داد.
اقتصام (4)**1574**1594
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
29/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]