واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
کارگردان فصل فراموشی فریبا : فیلم سیاه نمایی نیست تهران - ایرنا - کارگردان فیلم سینمایی فصل فراموشی فریبا گفت: این اثر سینمایی سیاه نمایی از جامعه نیست و ما تلاش کردیم در آن آیینه ای تمام قد از تهران را به تصویر بکشیم.
![کارگردان فصل فراموشی فریبا : فیلم سیاه نمایی نیست](http://img7.irna.ir/1392/13921115/81027691/81027691-5474183.jpg)
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا ، نشست خبری فصل فراموشی فریبا عصر سه شنبه با حضور ساره بیات ، امین زندگانی، هومن کیایی از بازیگران این اثر، رعنا امینی طراح صحنه و لباس ، مهرداد قلی پور چهره پرداز، علی اصغری فیلمنمامه نویس ، پرهام وفایی تدوینگر و عباس رافعی کارگزدان این اثر در چهارمین روز از جشنواره فیلم فجر در سالن سعدی برج میلاد برگزار شد.
رافعی در این نشست با بیان این جمله که فصل فراموشی اثری نیست که آن را سیاه یا سیاه نما بنامیم، افزود: در این فیلم آدم های مثبتی همچون تعمیرکار ماشین و یا مالک گاراژ نیز به تصویر کشیده شده اند و ما قصد نداشتیم جامعه را به گونه ای تصویر کنیم که مورد اقبال جشنواره های مختلف قرار بگیرد.
وی تاکید کرد: تلاش ما بر این بود آیینه ای تمام قد از تهران را شامل خوبی ها، زشتی ها و بدی ها قرار دهیم و معایب خود را ببینیم.
رافعی ادامه داد: در هشت سال گذشته جامعه به لحاظ اقتصادی با مشکلات عدیده ای روبرو شده که بخشی از آن در این اثر دیده می شود.
** مردم تصویر خود را در آثار سینمایی نمی بینند
رافعی دلیل ریزش مخاطب سینما در سال های اخیر را در این دانست که مردم تصویر خود را در آثار سینمایی نمی بینند در صورتی که در فیلم فصل فراموشی فریبا سوار شدن برخی مسافران به وانت شخصیت فریبا کاملا واقعی تصویر شده است.
این کارگردان به مشکلات صدور پروانه ساخت برای این اثر در دولت دهم اشاره کرد و گفت: این فیلم تاکنون در دریافت مجوزها مشکلی نداشته است.
** طبقه متوسط جامعه درگیر مسائل سطحی
ساره بیات نیز در این نشست گفت: در این اثر سینمایی به نقش عجیبی برخورد کردم که نسبت به تمام سناریوهایی که دریافت کرده بودم متفاوت بود.
وی ادامه داد: این نقش در فضای مسکونی محدود نبود و یکایک عوامل برای خلق این نقش کمک کردند.
امین زندگانی نیز گفت: فیلم هایی که در جشنواره امسال دیدم طبقه متوسط جامعه را درگیر مسایل سطحی نشان می دهد در صورتی که مردم ما آدم های سطحی نیستند و اگر همین گونه به پیش برویم دیگر تماشاگری برای سینما باقی نمی ماند.
فیلم فصل فراموشی فریبا در بخش سودای سیمراغ جشنواره فیلم فجر قرار دارد.
** دوست دارم نقش افراد رنج کشیده را نشان دهم
ساره بیات در ادامه این نسشست خبری در پاسخ به سوال ایرنا درباره تداعی کنندگی نقشش دراین فیلم با نقش وی در فیلم جدایی نادر از سیمین گفت: اگر این تداعی رخ داده، بسیار خوشحال هستم.
وی درباره کم کار بودنش توضیح داد: دوست دارم اگر کاری را برای بازی انتخاب می کنم، حرفی برای گفتن داشته باشد؛ علاقه مندم از افراد رنج کشیده در جامعه حرف بزنم و نقش آنها را بازی کنم.
بازیگر نقش فریبا در فیلم فصل فراموشی فریبا افزود: با این حال تمام تلاش خودم را کردم تا به لحاظ پرداخت نقش، خیلی مشابه نقش قبلی ام نباشد؛ به هر حال بخشی از این تشابه نیز در خود ساره بیات وجود دارد.
بیات در عین حال تاکید کرد: هیچ جای نقش من شبیه نقشم در جدایی نادر از سیمین نبود.
عباس رافعی کارگردان این فیلم نیز در پاسخ به پرسش مطرح شده ایرنا گفت: قطعا بسیاری از تماشاگران نقش خانم بیات در فیلم جدایی نادر از سیمین را از یاد نبرده اند با این حال اگر بخواهیم برای هر فیلمی از یک بازیگر جدید استفاده کنیم، در هر فیلم نیاز به یک بازیگر جدید داریم.
وی تصریح کرد: فکر می کنم خانم بیات پس از فیلم جدایی نادر از سیمین راه درستی را در پیش گرفته و نقش وی نیز کاملا متفاوت بود.
** آستانه تحمل در جامعه پایین آمده است
کارگردان فیلم فصل فراموشی فریبا در پاسخ به سوالی درباره نگاه تلخ به جامعه دراین فیلم توضیح داد: فکر می کنم آستانه تحمل در جامعه ما پایین آمده است؛ چه زمانی تا این همه قتل در کشور ما به خاطر مسایل خانوادگی و زن و شوهری پیش می آمد؟
وی مشکلات اقتصادی را یکی از دلایل پایین آمدن آستانه تحمل جامعه دانست و خاطرنشان کرد: تلاش کردم در این فیلم زنانه ام، مشکلات و آسیب هایی که زنان جامعه را تهدید می کند، به نمایش بگذارم.
رافعی تصریح کرد: وجوه شخصیت اصلی زن فیلم را می توان در زن های دیگر این فیلم و همچنین در زنان دیگر جامعه به خوبی مشاهده کرد.
این کارگردان سینمای ایران همچنین با رد کند بودن ریتم فیلم گفت: تلاش کردیم در فیلم با وارد کردن خرده داستان های مختلف، شخصیت اصلی را از مرحله ای به مرحله دیگر وارد کنیم تا بتوانیم تماشاچی را در سالن نگاه داریم و خیلی خوشحالم که کسی از سالن در طول نمایش فیلم خارج نشد.
وی درباره موسیقی فیلم توضیح داد زمان موسیقی تنها 9 دقیقه و 40 ثانیه بوده که به هیچ عنوان برای یک فیلم سینمایی، طولانی نیست.
سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر که از 12 بهمن ماه آغاز شده تا 22 همین ماه در سراسر کشور ادامه دارد .
فراهنگ(3)**9129** 1983**1601**
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
![](http://www.irna.ir/Theme1/images/icons/mail32.png)
[email protected]
15/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]