تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):از حقيقت ايمان اين است كه حق را بر باطل مقدم دارى، هر چند حق به ضرر تو و باطل به ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832447443




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جایگاه ایران در بازرگانی خارجی ترکیه


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

جایگاه ایران در بازرگانی خارجی ترکیه آنکارا – ایرنا – مبادلات تجاری جمهوری اسلامی ایران و ترکیه در سال 2013 میلادی به 14 میلیارد و 577 میلیون و 104 هزار دلار رسید که 10 میلیارد و 388 میلیون و 154 هزار دلار آن را صادرات ایران به ترکیه و چهار میلیارد و 193 میلیون و 50 هزار دلار آن را صادرات ترکیه به ایران تشکیل می دهد.


به گزارش روز شنبه ایرنا، در این دوره سهم جمهوری اسلامی ایران در واردات ترکیه 1/4 درصد و در صادرات این کشور 8/2 درصد شد.
این درحالی است که در سال 2012 میلادی حجم مبادلات تجاری دو کشور بالغ بر 21 میلیارد و 886 میلیون و 401 هزار دلار و سهم ایران در صادرات ترکیه 1/2 درصد و در واردات این کشور 5/3 درصد بود.
محاسبات خبرنگار ایرنا از داده های بازرگانی خارجی ترکیه که به تازگی توسط موسسه آمار دولتی ترکیه منتشر شد، نشان می دهد در ماه دسامبر سال 2013 صادرات ترکیه به ایران با 1/15 درصد افزایش نسبت به دوره مشابه سال قبل به 277 میلیون و 18 هزار دلار رسید تا صادرات این کشور به ایران در 12 ماه سال گذشته با 7/57 درصد کاهش به چهار میلیارد و 193 میلیون و 950 هزار دلار برسد.
در مقابل واردات این کشور از جمهوری اسلامی ایران که بخش اعظم آن را نفت و گاز و فرآورده ها و مشتقات نفتی تشکیل می دهد به ترتیب 5/3 درصد رشد و 2/13 درصد کاهش دارد.
واردات ترکیه از ایران در ماه دسامبر 820 میلیون و 664 هزار دلار و در 12 ماه سال 2013 نیز 10 میلیارد و 383 میلیون و 154 هزار دلار شد تا حجم مبادلات بازرگانی دوکشور با بیش از 08/0 درصد رشد در ماه دسامبر و با 3/33 درصد کاهش در 12 ماه سال گذشته رو به رو شود.
ترکیه برای معافیت این کشور از تحریم های یکجانبه آمریکا علیه ایران، در سال 2012 میلادی واردات نفت خام از ایران را 20 درصد کاهش داد و این فرایند را تا نیمه نخست سال گذشته ادامه داد.
جمهوری اسلامی ایران تا پیش از تحریم های نفتی، در حدود نیمی از واردات نفت خام یعنی افزون بر 9 میلیون تن نفت از ایران وارد می کرد.
ˈتانر یلدیزˈ وزیر انرژی ترکیه گفته است که ترکیه بیش از این کاهش واردات نفت از ایران را ادامه نخواهد داد و این تصمیم خودرا به طرفهای ذیربط اعلام کرده است.
به گفته کارشناسان روابط بین الملل در آنکارا ، کاهش در حجم مبادلات تجاری دوکشور در سال گذشته میلادی ناشی از کاهش جدی صادرات طلا است. در واقع با خارج نگاه داشتن تجارت طلا، می توان گفت حجم مبادلات تجاری دوکشور روبه رشد است.
این کارشناسان با اشاره به سفر هفته گذشته ˈرجب طیب اردوغانˈ نخست وزیر ترکیه در راس هیات بلند پایه ای متشکل از وزرای خارجه، اقتصاد، توسعه و انرژی و امضای موافتنامه ترجیحات تجاری بین دوکشور و تایید هدف 30 میلیارد دلاری برای سال 2015 میلادی از سوی سران دوکشور، پیش بینی می کنند در دوره پیش رو شاهد تحرک جدی در همکاریهای اقتصادی و تجاری دوکشور باشیم.
این کارشناسان انعقاد موافقتنامه ترجیحات تجاری را گام مهمی در گذر به تجارت آزاد بین ایران و ترکیه ارزیابی کرده و می گویند از این منظر، دسترسی به هدف 50 میلیارد دلاری در یک دوره میان مدت دور از ذهن نخواهد بود.
افزون بر آن لغو تحریم ها نیز اثر شتاب دهنده ای در رشد مبادلات تجاری و همکاریهای اقتصادی دوکشور به ویژه در حوزه های سرمایه گذاری و انرژی خواهد داشت.
در این میان داده های موسسه آمار دولتی ترکیه نشان می دهد در سال گذشته کل حجم تجارت خارجی ترکیه با 03/0 درصد رشد به 403 میلیارد و 519 میلیون و 111 هزار دلار رسید که 151 میلیارد و 868 میلیون و 551 هزار دلار آن را صادرات و 251 میلیارد و 650 میلیون و 560 هزار دلار آن را واردات تشکیل می دهد.
در سال گذشته صادرات ترکیه 4/0 درصد کاهش و واردات این کشور 4/6 درصد رشد کرد.
ترکیه در سال گذشته همانند سال های قبل، بیشترین صادرات خودرا با 7/13 میلیارد دلار به آلمان انجام داد. عراق که در سالهای اخیر به جایگاه حساسی در بازرگانی خارجی ترکیه ارتقا یافته است، در ردیف دوم صادرات این کشور قرار گرفت. ترکیه در سال گذشته نزدیک به 12 میلیارد دلار به عراق صادرات داشت. بخش عمده این صادرات به شمال عراق صورت گرفته است.
در سال گذشته بعداز عراق، انگلیس سومین بازار بزرگ صادراتی ترکیه شد. صادرات این کشور به انگلیس به هشت میلیارد و 777 میلیون دلار، به روسیه شش میلیارد و 720 میلیون دلار، به ایتالیا شش میلیارد و 378 میلیون دلار، به امارات متحده عربی چهار میلیارد و 967 میلیون دلار صادر کرد.
در سال گذشته ایران بعداز امارات در ردیف هفتم صادرات ترکیه قرار گرفت. صادرات ترکیه به ایران در سال گذشته نزدیک به 60 درصد کاهش داشت که از این نظر در صدر جدول قرار داشت. صادرات ترکیه به امارات نیز در سال گذشته بیش از 39 درصد، به عربستان و مصر بیش از 13 درصد کاهش داشت و در مقابل صادرات این کشور به لیبی بیش از 28 درصد، به چینی بیش از 27 درصد به اوکراین نزدیک به 20 درصد، به استپانیا نزدیک به 17 درصد، به جمهوری آذربایجان نزدیک به 15 درصد و به رژیم صهیونیستی نزدیک به 14 درصد افزایش یافت.
در سال گذشته ترکیه بیشترین واردات خود را به 25 میلیارد و 64 میلیون دلار از فدراسیون روسیه انجام داد. روسیه بزرگترین تامین کننده انرژی ترکیه است. چین با 24 میلیارد و 686 میلیون دلار در ردیف دوم، آلمان با 25 میلیارد و 185 میلیون دلار در ردیف سوم، ایتالیا با 12 میلیارد و 885 میلیون دلار و آمریکا با 12 میلیارد و 596 میلیون دلار در ردیف های بعدی قرار گرفتند.
بررسی داده های موسسه آمار دولتی ترکیه نشان می دهد در حالیکه در ساختار بازرگانی خارجی این کشور به ویژه از نظر بازار صادراتی و کشورهای هدف در واردات ترکیه تغییرات اساسی دیده می شود، جایگاه ایران در بازرگانی خارجی این کشور به رغم افتی که در سال گذشته نسبت به سال 2012 میلادی داشت، همچنان حفظ شده است.
خاورم/2011***230 **1515
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




12/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن