تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر که از آبروی برادر مسلمان خود دفاع کند مطمئناً بهشت بر او واجب می شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826189724




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پیشنهاد ترکیه به ایران: قیمت را ارزان کنید/ گاز 2 فاز پارس جنوبی را می‌خواهیم


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: پیشنهاد ترکیه به ایران: قیمت را ارزان کنید/ گاز 2 فاز پارس جنوبی را می‌خواهیم اقتصاد > انرژی - مهر نوشت:

همزمان با آغاز داوری گازی ایران و ترکیه، وزیر انرژی ترکیه اعلام کرد: در صورتی‌که ایران بهای گاز صادراتی به ترکیه را ارزان کند، آنکارا سالانه 20 میلیارد مترمکعب و معادل تولید دو فاز پارس جنوبی، گاز طبیعی از ایران وارد می‌کند. شرکت ملی گاز پائیز سالجاری با اشاره به شکایت گازی ترکیه از ایران، دو محور شکایت گازی ترکها را قیمت بالا و عدم پایبندی ایران به تعهدات قراردادی گازی عنوان کرد و اعلام کرده است: مطرح کردن این ادعاهای گازی در داوری بین‌المللی جزئی از قرارداد گاز ایران و ترکیه است و در این بین شرکت ملی گاز ایران هم مدارک و مستندات محکم خود را به دادگاه ارسال کرده است.

با بالا گرفتن اختلافات گازی تهران - آنکارا، بیژن زنگنه و تانر ییلدیز وزرای نفت و انرژی ایران و ترکیه در طول دو هفته گذشته مذاکرات متعددی را به میزبانی دو کشور انجام داده اند که هنوز نشانه‌ای از توافق جدید گازی بین این دو کشور همسایه مشاهده نمی‌شود.

تانر ییلدیز وزیر انرژی ترکیه پس از بازگشت به آنکار در گفتگو با رویترز از پیشنهاد ایران برای افزایش صادرات گاز به این کشور خبر داد و گفت: در صورت توافق دو کشور در مورد قیمت، ترکیه ممکن است میزان گاز وارداتی از ایران را به ۲ برابر افزایش دهد.

این عضو کابینه دولت آنکارا مهمترین پیش شرط افزایش 2 برابری واردات گاز طبیعی از ایران را اصلاح قیمت گاز عنوان کرد و افزود: منطقی سازی قیمت گازی محور مذاکرات اردوغان نخست وزیر ترکیه در تهران بوده است.

وزیر انرژی ترکیه با اشاره به پابرجا بودن اختلافات گازی تهران - آنکارا، اظهار داشت: دو طرف در تهران در مورد چگونگی افزایش واردات گاز به سطح 20 میلیارد متر مکعب و مکانیسم‌های قیمتی مورد نیاز برای این افزایش گفتگو کرده اند.

این مقام ترک با یادآوری اینکه آنکارا از پیشنهاد جدید قیمتی تهران رضایت ندارد، تاکید کرد: واضح است که بدون توافق بر سر قیمت، ترکیه نمی تواند قرارداد جدید گازی با ایران امضا کنیم.

ییلدیز بدون اشاره به جزئیات بیشتر تاکید کرد: ترکیه در مورد یک سیستم معامله تهاتری با ایران گفتگو کرده که بر اساس آن می توانیم کالاهای مختلف را در مقابل واردات انرژی به ایران صادر کنیم.

 در طول یک دهه گذشته تاکنون ترکیه یکی از مشتریان سنتی گاز طبیعی ایران بوده است به طوری‌که در طول چند سال اخیر به طور متوسط روزانه 25 میلیون مترمکعب گاز به این کشور همسایه صادر شده است.

افزایش تحریم‌های بین‌المللی هم تاثیری در صادرات گاز ایران به ترکیه نداشته است به طوری‌که با وجود فشارهای واشنگتن، دولت آنکارا کماکان مشتری گازهای ترش ایران باقیمانده است.

همزمان با این توافق ایران علاوه بر افزایش تامین امنیت خط لوله انتقال گاز به ترکیه، سرمایه گذاری‌هایی به منظور افزایش ظرفیت صادرات گاز به ترکیه را در دستور کار قرار داده به طوری‌که هم اکنون ظرفیت انتقال به حدود 40 میلیون مترمکعب در روز رسیده و پیش بینی می‌شود با ساخت چندین تاسیسات جدید تقویت فشار گاز و خط لوله ششم سراسری این ظرفیت حتی تا مرز 100 میلیون مترمکعب در روز افزایش یابد.

با این وجود پس از دستیابی آمریکا به تکنولوژی استخراج و پالایش گازهای نامتعارف "شیل گس" به یک باره قیمت گاز ابتدا در بازارهای آمریکای شمالی و سپس بازارهای گازی اروپا کاهش یافت و حتی روسیه هم برای حفظ بازارهای سنتی خود قیمت گاز صادراتی خود را به کشورهای مختلف از جمله ترکیه کاهش داد.

با کاهش قیمت گاز صادراتی روسیه به ترکیه، شرکت بوتاش این کشور نسبت به گران بودن بهای گاز وارداتی از ایران انتقاد کرد و حتی خواستار کاهش بهای قیمت گاز وارداتی از ایران شد.

جودت ییلماز وزیر توسعه ترکیه در طول یکسال گذشته تاکنون بارها در جمع خبرنگاران از مذاکره با ایران برای کاهش قیمت نفت صادراتی این کشور خبر داده و اعلام کرده است: اگر این مذاکرات به نتیجه برسد ترکیه به داوری بین‌المللی مراجعه نمی‌کند.

با این وجود مسئولان سابق وزارت نفت با رد هرگونه گران فروشی گاز به ترکیه، تاکید کرده بودند: گاز ایران با قیمتی عادلانه و منطقی به ترکیه صادر می‌شود.

در این بین مقامات مختلف کابینه دولت آنکارا، خواستار مذاکره با ایران برای کاهش قیمت گاز وارداتی شده‌اند و از این رو تاکنون در چندین نوبت مذاکرات گازی بین دو طرف در تهران و آنکارا برگزار شده که تاکنون این مذاکرات نتیجه به همراه نداشته است.

بیژن زنگنه وزیر نفت هم شهریور ماه سالجاری در یک برنامه تلویزیونی درباره گران بودن بهای گاز صادراتی ایران به ترکیه با تاکید بر اینکه در تمامی قراردادهای صادرات گاز وجود چنین ادعاهایی طبیعی و عادی است، تاکید کرده است: از این رو در تمامی قراردادهای صادرات گاز بندی به نام "بازنگری در قیمت و شرایط قرارداد" نهفته است.

این عضو کابینه دولت از هرگونه اظهار نظر دیگری درباره گران و یا ارزان بودن قیمت گاز صادراتی ایران خودداری کرده است و یادآور می‌شود: ایران آماده است که با انجام مذاکره با ترکیه به توافق نهایی دست یابد.

3535  



جمعه 11 بهمن 1392 - 14:05:00





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن