تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):پرخورى و سستى اراده و مستى سيرى و غفلت حاصل از قدرت، از عوامل بازدارنده و كند كننده ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803092468




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نقدی بر فیلم بهترین فیلم جشنواره عمار؛ عکس ها


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:



نقدی بر فیلم بهترین فیلم جشنواره عمار؛ عکس ها
مهندس شاگردان خود را تحریک کرده بود که حکومت باید ابطال انتخابات را بپذیرد وگرنه هیچ انتخاباتی در جمهوری‌اسلامی مشروعیت نخواهد داشت. اما اکنون بدون آنکه حکومت کوتاه بیاید، انتخاباتی دیگر برگزار شده و دوستان مهندس حاکم شده‌اند. سؤال اساسی فیلم این است که چطور این انتخابات مشروع است؟




 به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز به نقل از مشرق، فیلم داستانی «لکه»، سیاسی‌ترین فیلم داستانی در چهارمین دوره جشنواره عمار بود. فیلمی که به نتایج فتنه 88 بازگشت دارد، ماجرای استاد دانشگاهی که می‌خواهد در دولت کنونی، مدیر شود. این فیلم برنده تندیس بهترین فیلم نیمه‌بلند چهارمین جشنواره عمار شد.
فیلم کوتاه «لکه» به زیبایی ساخته شده است، کارگردانی بی‌نقص و بازی‌های خوب دارد. فرخ نعمتی، فریبا کوثری و علی سلیمانی بازیگران اصلی این فیلم هستند.  


خلاصه داستان
سیاستمداری به نام مهندس رحمانی (فرخ نعمتی) در حال عزیمت به جلسه معارفه خود است. قرار است یک منصب مهم دولتی به او بدهند که ناگهان زنی جلوی اتومبیل او می‌ایستد (فریبا کوثری). او مادر امین عنایتی، یکی از شاگردان سابق مهندس است که در سال 1388 کشته شده است. زن که از ماجرای انتصاب او خبر یافته، سدّ راهش می‌شود. سؤال اساسی او این است که اگر حکومت، خون پسر مرا به ناحق ریخته است پس چرا شما دارید در این حکومت مدیر می‌شوید؟ زن، جناب مهندس را تهدید می‌کند و ... پایان فیلم، غافلگیرکننده است.
نقد و نظر
فیلم لکه یک نقد سیاسی به برخی احزاب و جریان‌هایی است که چون مردم به آنها رأی بدهند و مرکوبشان بر وفق مراد باشد بر برج عاج می‌نشینند و با مردم کاری ندارند. اما هرگاه خلایق از آنها روی برتابند ننه من غریبم درمی‌آورند و بازی را بر هم می‌زنند.   اولین نمونه‌اش تحصّن نمایندگان مجلس ششم در زمستان 1382 بود که از نتیجه انتخابات شورای شهر فهمیده بودند که طالع بختشان رو به افول است. آنها خواستار تأخیر انتخابات شدند تا تدارک وسیع‌تری ببینند و برای این خواسته‌شان در مجلس بست نشستند اما رهبر معظم با خواسته غیرقانونی آنها موافقت نکرد. مورد دوم همان ماجرای کفر ابلیس در فتنه 88 بود که بسیاری از مردم به رهبران جنبش اعتماد کردند که به بهای بسیار گرانی برای خودشان و حکومت انجامید.   نقل است که دکتر شریعتی در بهار 1356 توبه‌نامه‌ای نوشت و از زندان آزاد شد. جمعی از دوستانش برای خوش‌آمدگویی به دیدارش رفتند. یک نفر که از توبه‌نامه مطلع شده بود اعتراض کرد که چرا با حکومت شاه همکاری کردید؟ دکتر جواب داده بود: توبه‌نامه و آزادی بهتر از آن بود که در زندان بپوسم. مرد گفته بود: شما که علامه مجلسی را آخوند درباری می‌خواندید آیا این کار شما همکاری با دربار نیست؟ او کمی تأمل کرده و جواب داده بود: من باید این موارد را در کتاب‌هایم تغییر بدهم. شریعتی پس از این واقعه به خارجه رفت و همانجا درگذشت و در دمشق مدفون شد.  

  حالا ماجرای این یاران نیم‌بند انقلاب است. خودشان به همان کاری دست دراز می‌کنند که مردم را از آن نهی کرده‌اند. فیلم لکه، به بازی‌های سیاسی این جماعت و حزب‌بازی آنها نیز اشاراتی دارد. این مسئله در ابتدای فیلم با مباحثات آنها درباره جلسه علنی مجلس که از رادیوی اتومبیل در حال پخش است، واضح می‌شود.   موضوع خانواده‌های شهدا، خیلی خوب در فیلم وارد شده است. در انتها نیز می‌بینیم که این مادر در کنار همان خانواده‌ها می‌نشیند. فیلمساز میان جاهلان قاصر (امین عنایتی) و عالمان مقصر (مهندس رحمانی) تفکیک قائل می‌شود. مهندس شاگردان خود را تحریک کرده بود که حکومت باید ابطال انتخابات را بپذیرد وگرنه هیچ انتخاباتی در جمهوری اسلامی مشروعیت نخواهد داشت. اما اکنون بدون آنکه حکومت، کوتاه بیاید انتخاباتی دیگر برگزار شده و دوستان مهندس حاکم شده‌اند. سؤال اساسی فیلم این است که چطور این انتخابات مشروع است؟   نمادهایی جالب توجه در فیلم به کار رفته است:
1. لکۀ فضولات کلاغ روی شیشه که رانندۀ مهندس قبل از آمدن او سعی در پاک کردن آن دارد، کلاغی که صدایش نیز به خوبی در فیلم دیده می‌شود و شئومت راکبان را پیشگویی می‌کند.   2. لکۀ جوهر خودنویس روی لباس مهندس که به طرزی حیرت انگیز در انتهای فیلم با کندن کت، خودنمایی می‌کند. نام فیلم از این دو ماجرا گرفته شده.   3. مهندس به دستیارش دستور می‌دهد که برای سریع‌تر رسیدن به جلسۀ معارفه، به جای خیابان امام خمینی از خط ویژۀ خیابان جمهوری بروند. شاید بتوان این نماد را اینطور تعبیر نمود که فتنه وقتی رخ داد که سیاستمداران از «امام» عبور کردند و به «جمهوری» قناعت نمودند. این نماد، گرچه بسیار زیبا بود ولی ممکن است مخاطبان به آن توجه نکنند. هرچند که ملامتی بر فیلمساز نیست.   لکه، یک فیلم سیاسی و حتی پلیسی است. فیلم، قصه‌ی غریبی دارد و انتهای آن قابل پیش‌بینی نیست. فیلمساز به خوبی فیلم خود را با ریتم خوش به جلو برده و به زیبایی تمام کرده است.   «لکه»، فیلم متفاوتی است، صدای مردم انقلاب است، کسانی که حکومتشان را دوست دارند و برای آن جانفشانی می‌کنند. فیلم، موضوع خوبی دارد، فیلمنامه‌ به زیبایی نوشته شده، و کارگردانی‌اش روان و پسندیده است. انتخاب بازیگران و بازی آنها نیز چشمگیر و اثرگذار است.   تنها ایرادی که می‌توان بر فیلم گرفت در ظهور مجدد زن است. لحن او در آنجا کمی پردیالوگ و خطابه‌گونه می‌شود. فیلمساز سعی کرده با تدوین و تقطیع‌های پیاپی این ایراد را جبران کند اما به نظر می‌رسد این کار اصلاً لازم نبوده است.   چون اولاً به سبک روایت فیلم که در زمان واقعی (real time) می‌گذرد خدشه وارد می‌کند، و ثانیاً سخنان مکرر زن حالت شعارگونه می‌شود و به نحوی دیگر فیلم را از فضای واقعی دور می‌کند. خصوصاً که دیالوگ‌های این قسمت به پیشرفت قصه کمک نمی‌کند. لذا پیشنهاد می‌کنم که کارگردان محترم از رئالیسم در فرم و محتوا خارج نشوند. گاهی ادای یک جمله و سکوت بعد از آن، بهتر از ادای چهار جمله ادبی است. این را، هم در سینما تجربه کرده‌ایم و هم در عالم واقع.   انتهای فیلم غافلگیرکننده است. آیه‌ای که بارها در دهان واعظان شنیده‌ یا در قرآن خوانده‌ایم به زیبایی در فیلم مصداق یافته است و اکنون قرائت آن چقدر سخت شده است.   در ابتدای فیلم وقتی دستیار مهندس متن پیش‌نویس سخنرانی را مرور می‌کرد مهندس با لحن تحقیرآمیزی خواسته بود که از قرائت این آیه دست بردارد. قالَ رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي وَ يَسِّرْ لِي أَمْرِي وَ احْلُلْ عُقْدَةً مِنْ لِسانِي يَفْقَهُوا قَوْلِي (طه/ 25 تا 28).   آقای مفیدی‌کیا با دو فیلم اخیر خود و همچنین با کلیپ "ایستاده‌ایم" نشان داده است که نه‌تنها کارگردانی را به خوبی بلد است بلکه عناصر درام را می‌شناسد. به نظر بنده این فیلم‌ها، تجربیات خوبی در کارنامه ایشان است که می‌تواند قابلیت‌های یک کارگردان خوش‌فکر را به اثبات برساند. امید که سال آینده نخستین فیلم سینمایی ایشان را در جشنواره فجر ببینیم.   115




۱۳۹۲/۱۰/۲۳ - ۱۵:۱۳




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن