واضح آرشیو وب فارسی:الف: از كدام كتاب در سالروز مسيج در ايران تمجيد شد؟
در سالروز ميلاد عيسى مسيح پيامبر الهى؛ مراسم تقدير از پديد آورندگان كتاب «ايران سرزمين صلح واديان» اثرمشترك دكتر مسعود فروزنده و عباس تحويلدار شب گذشته در دانشگاه اديان ومذاهب برگزار شد.
به گزارش شريان نيوز، در اين مراسم كه با حضور حجت الاسلام والمسلمين نواب رييس دانشگاه اديان ومشاور فرهنگي رييس مجلس شوراي اسلامي و تعدادي از اساتيد و صاحب نظران حوزه اديان برگزار شد، حجت الاسلام مسجد جامعي، حجت الاسلام صالحي و دكتر لگن هاوزن در نقد و بررسي كتاب به سخنراني پرداختند.
دكتر لگن هاوزن فيلسوف و دين شناس امريكايى در اين مراسم سخنانى كوتاه و جذاب ايراد كرد كه در بخشي از ان اشاره به ان داشت برخى متدينين به اشتباه فكر ميكنند گفتگوى اديان به معناى مسلمان كرد ديگران است كه اين يك اشتباه مهلك است ما در گفتگوى با اديان ديگر بايد به نقاط قوت بهترى دست يابيم و معرفت و ايمان خود را ارتقا دهيم نه انكه انها را به انواع روشها به دين خود متمايل سازيم يا هدفمان از اين گفتگو صرفا تغيير كيش انها باشد .دكتر لگن هاوزن ادامه داد: چندي قبل يك زوج مسيحي از خارج از كشور ميهمان ما بودند كه آنها را به اصفهان برده بوديم ودر اصفهان تعدادي از دختران مسلمان با اين زوج آشنا شدند و پس از ابراز علاقه به اين زوج گفتند شما كه انقدر خوب هستيد چرا مسلمان نيستيد! زوج مسيحي در پاسخ به آنها گفتند اينكه ما به ايران آمديم تا تمدن وتفكرات اسلامي را بهتر بشناسيم بخاطر اين نيست كه مسلمان بشويم بلكه براي اين است كه مسيحي بهتري بشويم.
دكتر هاوزن كه با شعف و احساس سخن ميراند گفت :من آن روز از آنها اين نكته بزرگ را ياد گرفتم كه گفتگووهمزيستي با ساير اديان مي تواند به اين نتيجه برسد كه ما مسلمان بهتري باشيم. من بارها از سوى برخى مقامات شنيده ام كه پرسيده اند چند نفر در بحث گفتگوى اديان با گفته هاى شما مسلمان شدند و وقتى جواب ميدهيم كسى مسلمان نشد ميگويند فعاليتهاى شما چه فايده اى دارد ؟ اين نتيجه گيرى غلط است ما بايد كارى كنيم كه فضاى مناسب بين اديان بوجود ايد و بجاى رقابت و مسابقه در تغيير كيش به اهداف و غايات دين توجه كنيم و درك خودمان از اديان ديگر تصحيح كنيم چرا كه شايد از اين تعامل به ايمان و معرفت عميقترى برسيم.
دكتر لگن هاوزن با اشاره به سفر اخير خود به آلمان براي شركت در يك كنگره افزود: در اين كنگره من سخنان خود را ارائه كردم بعد زا سخنراني يك استاد آلماني پيش من آمد كه به اتفاق همسر ودختر ۷ساله اش در كنفرانس شركت داشت و گفت كه سخنان شما توجه دخترم را جلب كرد وهمينجا براساس سخنان شما نقاشي كشيد كه به من هديه داد، آن نصوير گل بزرگي بود كه داخل گلبرگهايش گلهاي كوچكتري وجود داشت ودختر نوشته اين اسلام است كه سايراديان در درون آن قرار مي گيرد، كه سخن بزرگي بود ودر واقع همه حرف ما اين است كه اسلام نيامده با سيار اديان بجنگد و آنها را از بين ببرد بلكه همه اديان در مجموعه اسلام مي توانند وجود داشته باشند و شكوفا شوند.
دكتر مسعود فروزنده نويسنده كتاب نيز با عنوان كردن اينكه ايران از ابتدا پناهگاه همه اديان آسماني بوده است تاكيد كرد كه مستبد ترين شاهان ايران نيز به مسيحياني كه به ايران پناه آوردند ، اسكان دادند واز آنها حمايت كردند شاهان هخامنشي به يهوديان بى پناه اجازه سكونت و ساخت معبد دادند و در دورههاى بعدى در ايران بعد از اسلام عموم حكومتها رفاه و امنيت ارامنه و اشوريان و يهوديان را تامين ميكردند داراى محله و بازار بودند و در تجارت و صنعت و بعدها در سياست نقش موثرى داشتند.
عباس تحويلدار عكاس اين مجموعه فاخر نيز با عنوان كردن اينكه تمامي اديان توحيدي مبدا ومقصدي واحد دارند افزود: پس از انتشارسفرنامه هند احساس كردم كه اين وظيفه را دارم كه واقعيت را درمورد ايران و وضعيت همزيستي اديان در آن به تصوير بكشم و در اين مسير دشوار آنچه را كه ديدم ثبت كردم.
حجت الاسلام نواب رييس دانشگاه اديان نيز در خاتمه مراسم با اعجاب انگيز خواندن اين اثر گفت: بايد همه تلاش كنيم كه اديان توحدي مسيري براي بهرت شدن جهان براي زندگي شوند واگر نمي توانيم مشكلي از جهان حل كنيم دست كم به نام دين مشكلي به دنيا نيافزاييم. رييس دانشگاه اديان در خاتمه گفت: اميدوارم اين گونه كارها ادامه يابد و ما دست كساني را مي بوسيم كه مانند اين مجموعه تصويري واقعي از وضعيت اديان در ايران را به دنيا ارائه كرده و راه را بر مسير گفتگو و همزيستي مسالمت آميز اديان بگشايند.
آقاى چهيلى رييس انجمن صابئين مندايى ( پيروان حضرت يحيى - ساكن خوزستان ) ضمن تشكر از داشگاه اديان و عرفان و برگذارى چنين مراسمى گفت ما منداييان خوشحاليم كه در امنيت و آزادى در ايران زندگى ميكنيم و از حضرت آيه الله خامنه اى كه صابئين مندايى را اهل كتاب قلمداد كردند تشكر و قدردانى ميكنيم، من معتقدم تمامى اديان يك هدف واحد دارند و آن تربيت و رشد اخلاق در تمامى زمينه ها ست چه در عرصه خانواده و يا در سياست و اقتصاد.
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]