واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: آشوريان قدرتمندترين تمدنهاي بشري در بينالنهرين بودند
آشوريان تنها قوم موفق در بنيانگذاري يكي از قدرتمندترين و درخشانترين تمدنهاي بشري در بينالنهرين بودند.
سيدعليرضا قهاري رئيس انجمن مفاخر معماري ايراني به خبرنگار حوزه ميراث فرهنگي باشگاه خبرنگاران گفت: آشوريان قديميترين قوم و ملتي بودند كه موفق شدند در زمانهاي بسيار يكي از قديميترين و درخشانترين تمدنهاي بشري را در بينالنهرين بيانگذاري كنند.
وي افزود: اين قوم شش قرن قبل از ميلاد مسيح و در اوج شكوفايي استقلال و قدرت سياسي خود را از دست داد و پس از آنان هرگز نتوانست در سير تاريخ قد علم كند.
قهاري تصريح كرد: آشوريان كه از قرن 13 قبل از ميلاد فرمانروايي بر سرزمين بينالنهرين را به دست گرفتند قديميترين ساكنان بينالنهرين بودند و از اين لحاظ مقدم بر همه مردماني بودند كه در طول دو هزار سال گذشته بر اين سرزمين تسلط يافتند.
رئيس انجمن مفاخر معماري ايران اظهار داشت: در يك لوح كلي بر جاي مانده از قرن هشتم قبل از ميلاد فهرستي از نام بيش از 116 پادشاه آشور به ثبت رسيده است كه در طول حيات طولاني خود تنها دورههاي محدودي را با استقلال به فرمانروايي پرداختند چرا كه آشور و نينوا پي در پي زير سلطه حكومتهاي بيگانه بود و اكديها و سومريها بارها آشور و نينوا را در اشغال خود داشتند.
وي افزود: امپراطوري آشور سرانجام در سال 612 قبل از ميلاد در برابر اتحاد مادها و سكاها تاب مقاومت نياورد و از پاي درآمد و آشوريان از آن پس در منطقه بينالنهرين، سوريه، ايران و ساير كشورهاي منطقه پراكنده شدند.
قهاري تصريح كرد: در حفاريهاي باستان شناس نقاط مختلف ايران آثار زيادي به دست آمده كه بيانگر حضور فرهنگ آشوري در كنار فرهنگ محلي ايران بوده و تأثيرات بسياري بر اين فرهنگ گذاشته است.
رئيس انجمن مفاخر معماري ايران بيان كرد: ساخت اسبابهاي موسيقي مثل بسياري چيزهاي ديگر از چوب و نقاشي با لعاب شفاف از مختصات هنر آشوري به شمار ميرود اين صنعت پس از رسيدن از آشور به پارس به سر حد كمال رسيد.
وي اظهار داشت: ساختن نقش برجسته براي آشوريان همان منزلت پيكر تراش براي يونانيان يا نقاشي رنگ روغن براي هنرمندان ايتاليايي دوره رنسانس را دارد.
قهاري خاطر نشان كرد: در معماري آشوريان از سنتهاي سرزمين بينالنهرين پيروي ميكردند ماده اساس ساختمان آجر بود كه با روكار سنگ، تركيبي مناسب مييافت مردم آشور ساخت قوس و سقفبندي را از جنوب به ميراث بردند و آن را تكميل كردند.
رئيس انجمن مفاخر معماري ايران افزود: در كار مستندسازي تجربياتي ارائه كردند كه مقدمه پيرايش در ستونهاي مارپيچي شكل بود سارگن دوم و سنافريب توانستند با ساختن كاخهاي عظيم و معابد با شكوه نام خود را در تاريخ معماري جهان ماندگار كنند.
انتهاي پيام/ اس
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]