واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس از پروژه انتقال ببر گزارش ميدهدآماده شدن سايت تكثير ببر در ميانكاله/معاوضه ناسرانجام براي احياي ببر در ايران
بيش از يكسال است كه سايت تكثير و نگهداري ببر در پناهگاه حيات وحش ميانكاله تكميل شده، اما خبري از مسافران اين سوئيتِ زيستمحيطي نيست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري فارس از شهرستان بهشهر، درباره معاوضه دو قلاده ماده پلنگ ايراني با يك جفت ببر روسي در ارديبهشت 89، مطالب زيادي منتشر شد كه همه آنها با اصل موضوع يعني «احياي گونههاي جانوري در معرض خطر انقراض» موافق بودند اما اين پروژه كه در دنياي سياست اتفاق افتاد، اكنون با همين لباس در پيچ و خم كوچههاي محيط زيست ميچرخد و با اين روند،زود است كه به كوچهاي بنبست برسد.
در حالي كه يكي از دو ماده پلنگ ايرانيِ صادر شده به قفقاز با به دنيا آوردن دو توله سالم، در كمال صحت و سلامت به ادامه حيات و ازدياد نسل در خاك روسيه مشغولند، سرنوشت شومي بر ببرهاي سيبريايي در پارك ارم تهران حاكم شد.
قصه از آنجا آغاز شد كه ببرهاي وارداتي به بيماري "مشمشه" دچار بودند بهطوريكه ببر نر تا ديماه 89 نتوانست طاقت بياورد، از آن زمان تاكنون، مادهببر در قرنطينه نگهداري ميشود.
سه سال است كه وزارت بهداشت و سازمان دامپزشكي بر معدومسازي، و سازمان محيط زيست همچنان بر نگهداري ببر بيمار روسي تاكيد ميكنند، البته محيط زيست با قرنطينه اين حيوان، حرفش را به كرسي نشانده است!
مشخص نبودن تكليف پروژه "احياي ببر مازندران" و سكوت معنادار معصومه ابتكار رئيس سازمان حفاظت محيط زيست در اينباره، به صراحت مي گويد كه سازمان حفاظت محيط زيست، در پروژه "احياي ببر مازندران"، شكست خورده اما نميداند با سختي پذيرفتن و عنوانكردن آن، چه كند.
البته برخيها معتقدند؛ شكست اين پروژه با مرگ طبيعي مادهببر يا موافقت اتحاديه بينالمللي حفاظت از طبيعت (IUCN) و سايتيس (كنوانسيون منع تجارت گونههاي گياهي و جانوري در معرض خطر انقراض) با معدومسازي آن، اتفاق ميافتد اما به هر حال، حيات اين حيوان كه درماني براي بيمارياش نيست؛ با مرگ آن تفاوتي ندارد.
از اينها كه بگذريم، بيش از يكسال از ساخت سايت تكثير و نگهداري ببر مازندران در قلب پناهگاه حيات وحش ميانكاله ميگذرد؛ جايي كه قرار بود دوباره غرش ببرها شنيده شود.
پروژه مذكور با صرف بيش از يكميليارد تومان طي حدود دو سال ساخته شد و يكي از علتهاي مرگ ببر نر، آماده نبودن اين مكان اعلام شده بود كه با تاييد بيماري "مشمشه" مشخص شد حتي در صورت انتقال ببرها به سايت تكثير، باز هم مرگ و بيماري به سراغ آنها ميآمد.
با مسكوت ماندن پروژه احياي ببر مازندران، خبري از انتقال ببرهاي جديد روسي به ايران هم نيست، ببرهايي كه قرار بود جايگزين ببرهاي بيمار باشند.
اميدواريم كه سازمان حفاظت محيط زيست در صورت اعلام آمادگي براي دريافت پروژه جديد ببرها، ابتدا قبل از ورود حيوان به خاك ايران، آنها را از نظر سلامت مورد بررسي قرار دهد تا دوستداران طبيعت ايران هم مانند طرفهاي روسي از اين مبادله زيستمحيطي، خرسند شوند.
اكنون، كه چهار سال از انتظار پناهگاه حيات وحش ميانكاله براي استقبال از ببرهاي سيبريايي ميگذرد، گويا ديگر شبهجزيره حتي خواب ببر را هم نميبيند و آن سوئيت آهنين را بايد اجاره بدهد، چون تكليف آمدن مسافران خارجياش مشخص نيست!
انتهاي پيام/86001/ش40
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 148]