واضح آرشیو وب فارسی:فارس: پيگيري خبرگزاري فارسخانم ابتكار! ببر قرنطينه در ايران را هم سياسي ميبينيد؟
معصومه ابتكار كه نه تنها به داعيهداري از حفظ محيط زيست مشهور است شهرتي هم در تعصبات سياسي دارد، نگاهي سياسي كه ظاهراً بر دوستدار محيط زيست بودنش ميچربد. ببر روسي ۳ سال است كه در قرنطينه محيط زيست رنگ آفتاب را نديده است و ابتكار هم چون پروژه احياي نسل ببر مازندران مربوط به دولت پيش است آن را تشريفاتي ميداند و پاياني براي روزهاي سياه اين ببر تعيين نميكند.
«نسل ببر مازندران احيا ميشود» اين موضوع براي نخستينبار اوايل سال 1389 در دوره رياست محمد جواد محمديزاده، رئيس وقت محيط زيست كشور اعلام شد، موضوعي كه از همان ابتدا، صداي دوستداران و كارشناسان محيط زيست را درآورد، نگاههاي كارشناسي ميگفت هيچ گاه از نسل ببر سيبري، نسل ببر مازندران احيا نميشود، عدهاي آن را شوي سياسي ميخواندند و برخي هم آينده پروژه را پوچ ميديدند.
گذشته از اينكه اين پروژه، شوي سياسي بود يا اقدامي كارشناسي، تنها ببر باقيمانده از اين پروژه حدود 3 سال است كه از اتاقك چندمتري قرنطينهاش بيرون نيامده و رنگ آفتاب را تنها از لابلاي چند ميله باريك اتاقكش ميبيند، تستها ميگويند كه بيماري «مشمشه» دارد و هر روزي كه بر آن ميگذرد شكنجهاي براي آن محسوب ميشود.
قرنطينهاش حوالي پارك ارم تهران است، باغ وحش، مسئوليت خورد و خوراك و تأمين امنيت آن را دارد اما صاحبش محيط زيست است و اگر قرار باشد كسي براي آن تعيين تكليف كند، اين محيط زيست است كه بايد يا اين گونه جانوري را به زندگي باز گرداند يا در صورت نبود هيچ راهحلي، با كشتن آن جلوي شكنجه طاقتفرساي آن را بگيرد.
با بازگشت معصومه ابتكار به سازمان محيط زيست كساني كه واقعاً به دور از سياست، محيط زيست را دوست دارند و خواهان حفظ گونههاي جانوري و گياهي آن هستند اميدوار بودند، ابتكار در اولين تصميماتش گونههايي را كه اسير تصميمات نادرست شدهاند نجات دهد اما ظاهراً 2 سال اسارت براي يك ببر، آنقدرها هم مهم نيست!
اين خانم رئيس، پروژه مبادله ببر سيبري و پلنگ را اقدامي تشريفاتي خوانده است و ميگويد: «در رويكرد جديد سازمان حفاظت محيط زيست مسائل مهم تري وجود دارد كه تلاش مي كنيم گونه هاي در معرض تهديد و انقراض را احيا و زيستگاه هاي اين گونه ها حفظ شود.»
جدا از اينكه اين پروژه چرا و با چه هدفي آغاز شد و حتي اگر ورود ببر سيبري به ايران، اقدامي تشريفاتي در دولت دهم بود در حال حاضر براي يك دوستدار محيط زيست، وضعيت فعلي اين جانور، مهم است. هيچ مدافع محيط زيستي نميپذيرد كه يك جانور، 2 سال در يك قرنطينه بماند و هر روز بدنش تحليل برود، بدون هيچ تعيين تكليفي.
طبق اطلاعات به دست آمده تنها در اين 3 ماهي كه ابتكار، رئيس سازمان محيط زيست شده است مسئولان پارك ارم 2 بار خطاب به رئيس سازمان محيط زيست نامه نوشتهاند كه «تكليف ببر سيبري» را تعيين كند اما تاكنون هيچ پاسخي داده نشده است.
نكته قابل تأمل اينكه در اين 3 ماه، خانم ابتكار يا معاون ايشان حتي حاضر نشدهاند يك بار از محل قرنطينه اين گونه جانوري بازديد به عمل آورند.
اين ببر سيبري در ايران اسير بازي سياسي دولتها شده است رئيس محيط زيست در دولت دهم حاضر به كشتن اين ببر نشد چرا كه با مرگ ببر، مهر «شكست» بر اين پروژه ميخورد و امروز معصومه ابتكار، رئيس محيط زيست دولت يازدهم هم به قول خودش مسائل مهمتري براي پيگيري و رسيدگي دارد.
معاون محيط طبيعي ابتكار هم معتقد است كه پروژه مبادله ببر سيبري و پلنگ به نفع سازمان حفاظت محيط زيست نبوده است.
اما پاي اين ببر چگونه به ايران باز شد؟ ارديبهشت 1389 دو قلاده ببر از سيبري به ايران وارد شد ببرهايي كه حاصل تفاهمنامه مشترك سازمان محيط زيست ايران و روسيه بود. محيط زيست براي ورود 2 قلاده ببر از سيبري پروژهاي را تعريف كرد كه رئيس وقت سازمان محيط زيست بودجه مورد نياز براي آن را 5 ميليارد تومان اعلام كرد. تفاهمنامهاي كه حاصل آن، خروج دو قلاده پلنگ ايراني به مقصد روسيه و ورود دو قلاده ببر بيمار از سيبري به ايران بود.
ببر نر وارداتي پس از گذشت 8 ماه از انتقال به ايران جان داد. مرگي كه تبديل به سوژه ناب رسانههاي داخلي و خارجي شد، مدير باغ وحش تهران گفت: "ببر نر گوشت خر خورد و مرد "، محيط زيست اعلام كرد: "علت مرگ به احتمال 60 درصد بيماري مشمشه است "، باغ وحش تهران پاسخ داد: "ببر نر قبل از مشمشه، «ايدز گربهسانان» داشته است "، مشاور سازمان محيط زيست گفت: "تست ايدز ببر منفي است " و...
پس از مرگ ببر نر سيبري، نگرانيها از ابتلاي ببر ماده به بيماري "مشمشه" نيز بالا گرفت تا حدي كه از همان زمان مرگ ببر نر، ببر ماده در اتاقك "قرنطينه" قرار گرفت و نتيجه آزمايشهاي تست مشمشه آن «مثبت» اعلام شد.
دوستداران محيط زيست از رئيس فعلي سازمان محيط زيست ميخواهند به دور از هر نگاه سياسي به مسائل زيست محيطي بپردازند و به هر شيوه علمي كه سراغ دارند پرونده ببر سيبري را در كشور حل كنند.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]