واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: آخوندي : استفاده از همه روش ها براي مشاركت بخشهاي غيردولتي
تهران/ واحد مركزي خبر/ اقتصادي 1392/10/04
وزير راه وشهرسازي در جمع مديران استاني گفت: خوشبختانه در قانون برنامه پنجم توسعه امكان استفاده از تمام روشها براي مشاركت بخشهاي غير دولتي در طرحهاي عمراني فراهم شده است.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني وزارت راه و شهرسازي ، عباس آخوندي با اشاره به راهكارهاي جلب مشاركت بخش خصوصي در اجراي پروژه ها بر لزوم تبديل توسعه از فرايند اداري به جرياني اجتماعي تاكيد كرد و گفت : متاسفانه در دولت نگاه كارفرمايي و پيمانكاري رواج يافته است و اگر بخواهيم كارايي و توسعه ملي و محلي را در كشور افزايش دهيم بايد چنين رابطه اي ميان دولت و بخش خصوصي از بيخ و بن عوض شود.
وي با اشاره به اينكه سند توسعه در استانهاي مختلف بدون پشتوانه اجتماعي و اقتصادي و تنها با ديد يك جريان اداري قابليت برآورده كردن اهداف تعيين شده را ندارد، گفت: بايد توسعه را به جرياني اجتماعي تبديل كنيم و ببينيم كه بخش خصوصي در پروژه هاي مختلف چه امكان سرمايه گذاري را دارد.
وزير راه وشهرسازي افزود : در چند ماه اخير با انجمن هاي حمل ونقلي جلسه گذاشتم و تلاش كردهام با حرفهورزان در ارتباط باشم ، بايد نقش دولت با هدف تسهيل كننده امور براي فعاليت بخش خصوصي و نهادهاي معدني تغيير كند . البته چنين تغييري بسيار سخت خواهد بود و نياز به تغيير رويكرد بنيادين دارد .
وي با تاكيد بر اينكه مفهوم توسعه تنها ايجاد طرح هاي عمراني نيست، تصريح كرد: اجراي پروژه هاي عمراني تا حدود زيادي وابسته به درآمدهاي نفتي است و با افزايش يا كاهش آن دچار نوسان مي شود. اين در حالي است كه در توسعه بايد به دنبال فعال كردن نهادهاي اجتماعي باشيم.
آخوندي با بيان اينكه فرصت هاي رشد و توسعه را نمي توان در قالب چند طرح دولتي خلاصه كرد، ادامه داد: واگذاري پروژه هاي بيمارستاني به بخش خصوصي يكي از نمونه هاي استفاده از فرصت قانوني ياد شده است و بنا داريم شيوه اي را راه اندازي كنيم كه در آن پروژه بيمارستاني با همكاري بخش خصوصي كه لزوما نيز پزشك نيستند اجرا مي شود و وزارت بهداشت خدمات مورد نياز را به مدت 30 سال از آنها خريداري مي كند.
وزير راه وشهرسازي با غلط خواندن اين تصور كه همه پروژه هاي عمراني بايد با بودجه دولت انجام شود، اظهار داشت: مي توان اجراي طرح ها را به بخش خصوصي و از اين طريق توسعه را به مردم منتقل كرد تا جايي كه در كشوري مانند انگليس به همين شيوه 32 ميليارد پوند سرمايه گذاري صورت گرفته است .
وي با بيان اينكه اجراي چنين شيوه اي از سرمايه گذاري براي اولين بار در ايران صورت مي گيرد و ممكن است با مسايل مختلفي روبرو شود، ادامه داد: بايد كار را از جايي آغاز كنيم و با مسائل آن آشنا شويم تا بتوانيم از آنها عبور كنيم.
آخوندي خواستار رابطه تنگاتنگ مديران راه و شهرسازي در استانها با بخش خصوصي و نهادهاي اجتماعي ، فرهنگي و سياسي شد و افزود : اين نهادها بايد بتوانند درباره به شيوه توسعه استان خود اظهار نظر كنند.
وي با بيان اينكه نمي توان تمام گلوگاههاي تصميم گيري را در اختيار دولت نگاه داشت و انتظار سرمايه گذاري بخش خصوصي را نيز داشته باشيم، تصريح كرد: وقتي قيمت ها در بخشي مانند حمل ونقل ريلي ثابت نگه داشته شود معلوم است كسي تمايلي براي سرمايه گذاري در اين بخش نخواهد داشت و نتيجه آن ناوگاني فرسوده است كه اضافه كردن 3 هزار واگن مسافري و 20 هزار واگن باري مورد نياز آن ميسر نيست.
وزير راه وشهرسازي با اشاره به چشم انداز توليد 58 ميليون تن فولاد در كشور اظهار داشت: چنين حجمي از توليد نمي تواند روي جاده برود چرا كه جاده ها را فرسوده خواهد كرد و از سوي ديگر نياز به سوخت زيادي دارد . اما بردن آن روي ريل نيز نيازمند توجيه اقتصادي براي سرمايه گذاري بخش خصوصي است .
وي با اعلام اينكه وزارت راه و شهرسازي به سمت منعطف كردن قيمتها در حوزه هاي مختلف حمل و نقلي حركت مي كند، گفت: چنين موضوعي يكي از وظايف قانوني وزارت راه و شهرسازي است كه در سالهاي اخير بايد اجرا مي شد.
آخوندي در ادامه با تاكيد بر اينكه بايد به شيوه هاي مختلف حمل و نقل به عنواني ابزاري براي توسعه نگريست، افزود: راه تنها مسيري براي عبور نيست بلكه مي توان آن را راهگذري براي توسعه در نظر گرفت. اين موضوع در باره حمل و نقل دريايي ،ريلي و فرودگاهي نيز صدق مي كند.
وي با اشاره به وضع نامناسب برخي از پايانه هاي مرزي كشور ادامه داد: به رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي ماموريت دادم تا در برنامه اي مستقل پايانه ها را از چنين وضعي رها كند چرا كه بنادر خشك و پايانه هاي مرزي از موضوع هاي اولويت دار وزارت راه و شهرسازي است و ارزش افزوده كشور نيز به ميزان مبادلات بين المللي آن بستگي دارد.
وزير راه و شهرسازي خطاب به مديران استاني گفت: چنانچه تحت فشار سياسي و به هر دليل ديگري تصميمي مغاير با طرحهاي جامع در كميسيون ماده پنج گرفته و به تهران اعلام شود؛ بدون هيچ ملاحظه اي مغايرت طرحها را اعلام خواهيم كرد. چرا كه نمي توان از حقوق مردم به راحتي گذشت.
وي در بخش ديگري از سخنانش با تاكيد بر اينكه سالم سازي با تشكيل كارگروه مبارزه با فساد شكل نمي گيرد، يادآور شد : عمل به قوانين و تبعيت از آن مهمترين راهكار سالم سازي است كه در اين بخش راه سختي پيش رو داريم.
آخوندي گفت: بسياري از امور از مسير عادي و قانوني خود خارج شده است و برگرداندن آنها با اتكاي به قوانين و البته نظر كارشناسي با فشارهاي بيروني و سياسي همراه خواهد بود كه
در مواجهه با فشارها به قوانين پايبند خواهم ماند.
وي با تاكيد بر اينكه انجام وظايف وزارتخانه به تنهايي از سوي وزير راه و شهرسازي صورت نمي گيرد، خطاب به معاونان و مديران كل اين وزارتخانه اظهار داشت: انجام وظايف نيازمند ياري شما، همگرايي دولت و مجلس و در مرتبه بعد قوه قضاييه و پشتوانه اجتماعي مردم است.
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]